Moderátor: PC
PyrotechniX píše:Zdravím! Je mi 15 let a chtěl bych se zeptat, co mám po cvičení napráskat do útrob svých pro doplnění proteinů/sacharidů/lipidů. Obvykle si vezmu takový tekutý tvaroh s 40% tuku, zaliju to trochu mlékem, přidám žloutek rozšlehaný s vanilkovým cukrem (bílek hned vypiju), smíchám a posypu grankem. Je to celkem dobré a podle mě i zdravé, ale nevím jestli je to úplně vhodné. Znáte nějaké jiné recepty? Mimochodem, mám brát ten více tučný tvaroh, nebo odtučněný ?
PyrotechniX píše:Vážím 64 kg, to se z toho asi solidně pobliju. A glukóza se dá takhle volně někde sehnat? Nikdy jsem ji neviděl, stejně jako maltodextrin, tak mě to docela překvapuje
.
RUNAR píše:Po cvičení:
Tam se postupy a názory trochu rozcházej......jedni tvrdí že IHNED po cvičení se namá jíst a doplňovat živiny až po nějakým čase, z důvodů že živiny hned po cvičení zastavujou vyplavování růstovýho hormonu.....druhá strana tvrdí opak, obě to maj podložený výzkumy.![]()
No jinak hodně sachrů na noc není úplně dobrý.....sachry hlavně ráno a to hlavně složitý sachry.
Sachry se dělí na jednoduchý a složitý, to si všechno pořádně nastuduj.....neni to žádná věda a vyplatí se ti to.
Sachry co do sebe dostaneš navíc a hlavně na noc se se mění v tuky(lipidy).
Proteiny jsou samozřejmě taky důležitý ale nic se namá přehánět.....dlohodobá přemíra proteinů dost zatěžuje organismus.
RUNAR píše:Po cvičení:
Tam se postupy a názory trochu rozcházej......jedni tvrdí že IHNED po cvičení se namá jíst a doplňovat živiny až po nějakým čase, z důvodů že živiny hned po cvičení zastavujou vyplavování růstovýho hormonu.....druhá strana tvrdí opak, obě to maj podložený výzkumy.![]()
No jinak hodně sachrů na noc není úplně dobrý.....sachry hlavně ráno a to hlavně složitý sachry.
Sachry se dělí na jednoduchý a složitý, to si všechno pořádně nastuduj.....neni to žádná věda a vyplatí se ti to.
Sachry co do sebe dostaneš navíc a hlavně na noc se se mění v tuky(lipidy).
Proteiny jsou samozřejmě taky důležitý ale nic se namá přehánět.....dlohodobá přemíra proteinů dost zatěžuje organismus.
PyrotechniX píše:
O nastudování nemůže být řeč, jsem pyroman (viz. můj nick) a chemii rozumím, stravě ohledně BU ovšem ne ....
Když ale doma maltodextrin nebo glukózu mít nebudu, třeba je zapomenu koupit nebo tak něco, co je z těch "normálních jídel", které najdeš u každého doma vhodné sníst ? Díky za odpověď ....
RUNAR píše:Jinak kreatin, kreatin ethyl ester ale i krealkalyn a vůbec látky na bázy kreatinu, pokud vím, nasytí svaly vodou a jsou potom takový nabobtnalý a ztuhlý....což jak píšeš není pro BU/BS a podobný sporty vůbec dobrý.
RUNAR píše:Ten efekt není zas tak markantní že by se sval nafouknul a někdo nemohl dávat údery, tak jsem to opravdu nemyslel.....třeba Le Banner & spol. maj spoustu svalů a jsou pohyblivý a rychlý.....jen vím že když jsem to bral já tak jsem byl nějak svalově zatuhlej, špatně se mi běhalo a svaly nebyly pružný.
Na nějakým sprinterským foru jsem četl jak to podobně působilo na nějakýho sprintera.....nevím asi je to individuální.
Tobě to funguje dobře i při vytrvalostní zátěži....2h rozcvička a trénink v pohodě?
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků