Dong_wu píše:Tak zrovna knížky od SunLuTanga k ničemu nejsou. Je to převážně popis, jak cvičit jednotlivé věci. Pokud máš dobrýho učitele, tak to číst nepotřebuješ. Pokud dobrýho učitele nemáš, ta knížka ti nebude vůbec k ničemu.
Obecně bych řekl, že knížky od SunLuTanga jsou určené expertům a tebe po třech letech tak akorát zblbne.
Makoto píše:Dong_wu píše:Tak zrovna knížky od SunLuTanga k ničemu nejsou. Je to převážně popis, jak cvičit jednotlivé věci. Pokud máš dobrýho učitele, tak to číst nepotřebuješ. Pokud dobrýho učitele nemáš, ta knížka ti nebude vůbec k ničemu.
Obecně bych řekl, že knížky od SunLuTanga jsou určené expertům a tebe po třech letech tak akorát zblbne.
Nesouhlasim. Pokud budes spolehat jen na sveho mistra (jakkoliv dobreho, bez urazky) a sam se nebudes dale vzdelavat, pak ty osobne budes jednou "jen" ucit, co ti predal, ale sam nijak ten styl neobohatis.
Proto naopak doporucuji cist vse mozne, od rimske strategie, pres japonske bestselery (Kniha 5 kruhu, apod.), biomechaniku, psychologii, atd. atd. Najednou zjistis, ze ti zapadne dalsi kaminek do mozaiky a pochopis veci, ktere ti drive nedochazely. Mistr neni vsevedouci....
Nevim jak u vas, ale u nas v jujutsu se ocekava, ze instruktor nebude jen kopie mistra, ale obohati styl o nove informace, cokoliv, co pomuze jujutsu fungovat i ted.
Makoto píše:Aha, pak ano, souhlas. Spise mi slo o obecny princip rozsirovat si obzory a cist vse, co aspon trochu souvisi s bojovkama. A vlastne nejen s nimi. Hromada veci pak cloveku docvakne a hlavne bude schopen to pak erudovane vysvetlit ostatnim a neschovavat se za "Proste to tak je"
luen píše:Makoto píše:Aha, pak ano, souhlas. Spise mi slo o obecny princip rozsirovat si obzory a cist vse, co aspon trochu souvisi s bojovkama. A vlastne nejen s nimi. Hromada veci pak cloveku docvakne a hlavne bude schopen to pak erudovane vysvetlit ostatnim a neschovavat se za "Proste to tak je"
jj osvedcena argumentacni metoda - "delejte to tak, protoze tak je to nejlepsi"
Makoto píše:luen píše:Makoto píše:Aha, pak ano, souhlas. Spise mi slo o obecny princip rozsirovat si obzory a cist vse, co aspon trochu souvisi s bojovkama. A vlastne nejen s nimi. Hromada veci pak cloveku docvakne a hlavne bude schopen to pak erudovane vysvetlit ostatnim a neschovavat se za "Proste to tak je"
Ze uhodnu, odkud oba mame tuto zkusenost?
luen píše:Makoto píše:luen píše:Makoto píše:Aha, pak ano, souhlas. Spise mi slo o obecny princip rozsirovat si obzory a cist vse, co aspon trochu souvisi s bojovkama. A vlastne nejen s nimi. Hromada veci pak cloveku docvakne a hlavne bude schopen to pak erudovane vysvetlit ostatnim a neschovavat se za "Proste to tak je"
Ze uhodnu, odkud oba mame tuto zkusenost?
treba ewto a jim podobne obchodni spolecnosti?
Samuraj píše:No k čemu, cvičím xingyiquan už 3 roky a rád bych si třeba přečetl knížku Sun Lu tanga.
littleass píše:Samuraj píše:No k čemu, cvičím xingyiquan už 3 roky a rád bych si třeba přečetl knížku Sun Lu tanga.
Zdar hele fakt nic nestuduj a jestli chceš mít dobrý Kung Fu tak se na celý Xing Yi vyprdni a cvič z toho jen 5 prvků-5 úderů,to stačí![]()
Já sem se naučil 5 prvků u Sifu Zhai Fenga a pořád si to piluju no a chytám se s tim v kdejaký Boxérně![]()
![]()
Beztak původní Xing Yi bylo opravdu jen těch 5 prvků
Zpět na bojová umění a sporty obecně
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník