Zásadou tréningu je to, aby si zaťažil svalové partie rovnomerne. Musíš mať približne rovnaký pomer ťahových a tlakových cvikov. Takže áno, ak urobíš 300 klikov, mal by si urobiť 150 zhybov. Možno to znie nelogicky, ale keď si to prepočítaš na železo, platí to tak isto.
Napr. pre jeden trening plati:
Benchpress - tlakovy cvik - 3x5x100 kg (ser x opak x vaha)
Príťahy činky v predklone - ťahový cvik - 3x5x100 kg
Dráha činky je pri obidvoch cvikoch kolmica na trup. Takže v tejto rovine si vykonal rovnomerne rozložený tréning. Samozrejme, že váha na jednotlivých cvikoch sa mení od úrovne sily na tom cviku. Nemusí byť rovnaká, ale ide o princíp, že odvedieš zhruba rovnakú robotu.
K tým klikom a 100 kg na benchpress. Pisal som to len veľmi približne. Bez priame precvičovania benchpressu dáš len ťažko 100 kg. Veľmi záleží na pomere telesnej váhy k silovému výkonu. Práve to je tá popisovaná konštanta. Tým som chcel poukázať na to, že dať 100 kg na benchpress, 120 kg na mŕtvy ťah a drep nie je vôbec ťažké. Len sa veľa ľudí ľutuje a bojí poriadne naložiť na činku.
Treba ísť na to s rozumom, cvičiť správne a mať v tom určitý systém. Všetko chce čas. Ak si niekto myslí, že je silný aj s tým, že urobí 100 klikov, tak okej, nehádam sa. (Ale slovo silný, znamená fyzická sila. Meradlom fyzickej sily sú cviky. A ak niesom schopný dvíhať ťažké váhy, tak niesom silný. Ak dvíham priemerné váhy, mám priemernú silu.)
4marcelo: Veľmi nepekne si to zovšeobecnil

Stále sa opakujem, tak vás poprosím, aby ste pred tým, než zareagujete na môj príspevok riadne prečítali to, čo som napísal vyššie.
Maximálna sila je len jedným z faktorov, ktoré sa zohľadňujú pri konečnej účinnosti úderu. Okrem nej je tam zrýchlenie, kinetika, váha... Milión faktorov. Zvýšením max sily a všetkých tých premenných zvyšujem silu svojho úderu.
Nehovorím, že tie tri základné cviky musí niekto cvičiť. Len vravím, že sú dobrým meradlom sily. Slúžia na kontrolu osobnej sily. Je kvantum iných cvikov, ktoré viac šetria organizmus a tak isto výrazne zvyšujú fyzickú silu tela.
®iaden cvik ti nezničí telo. Telo ti zničí len jeho nesprávne prevedenie, pretrénovanie, alebo subjektívna chyba.
Názor, že všetci, čo dvihnú viac ako 100 kg sypú je trochu smiešny

«ažká manuálna práca vždy bola a bude najväčší extrém

Nadčrtnutý tréning bol pre profi MMA fightera aby poslúžil na predstavu. Samozrejme amatérovi stačia 3 doplnkové tréningy do týždňa + tréning bu/bs. Niekomu aj menej, komu sa ako páči. Potom treba rozumne zvoliť rozvrhnutie tréningu.