Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod kamiwaza » stř 11. bře, 2009 19:55

Tohle vypadá docela zajímavě - www.streetsurvival.cz
21. 3. pořádají seminář krav maga s instruktorem IKMF.

A na stránkách www.asiabudocenter.eu (rovněž pořádají semináře KM-Li) jsou předběžné propozice k semináři Kapap v Bratislavě. Říká vám něco jméno Moshe Galisko? Asi je to "konkurent" Avi Nardii. Každopádně se ani jeden nezmiňuje o druhém. Zajímavé, že?
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 11. bře, 2009 20:35

Dík za info :wink:

Galisko patří k "starý" vlně instruktorů kapapu,jedná se tedy o úplně jiný systém boje než učí Nardia v Kapap Academy...
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 12. bře, 2009 21:08

Osobně si myslím, že Kapap je pouze souhrnný název pro izraelský způsob sebeobrany, což znamená, že každý učitel Kapapu může cvičit a učit (teoreticky) úplně něco jiného.
Když se vrátíme k Nardiovi a Galiskovi. Pro mě není důležité jestli cvičí odlišně, jestli je někdo stará garda …, ale jestli má co naučit, jestli má jeho systém systém :wink: , hlavu a patu a jde s dobou. Když jsem viděl videa od Nardii, tak do toho motal věci ze všeho možného (FMA, BJJ). Jen mi to potvrzuje to, co jsem psal na úvod.
Galisko možná patří ke starší generaci, ale určitě má také co předat, soudě (pouze) z videí na netu, protože žádnou jeho výukovku jsem nikde neviděl. Můj celkový dojem je ten, že Nardia to má lépe marketingově vychytáno, ale kapacity budou oba.
A co o tom soudíš ty, kapacita na reálnou sebeobranu :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pát 13. bře, 2009 10:03

S tou kapacitou bych to nepřeháněl :)

Mám na to podobný názor - když se podíváš na videa např. KM,tak prakticky okamžitě poznáš,že to KM je (pokud s ní máš zkušenost,samozřejmě :lol: ),ale Kapap od sebe jen těžko rozeznáš,skutečně je to mix,všeho možného...hlavně podle toho co před Kapapem instruktor trénoval za styly.

Kapap beru spíš jako zásobník tréninkových metod a postupů,jejiž cílem je z člověka udělat nebojácnou,agresivní bestii :lol:
Tak jsem to aspoň vyrozuměl z toho co říkal Lama,jediný český instruktor kapapu (takový NAIA by o tom mohl říci určitě víc)

Už dávno mě nezajímá odkud kdo pochází,z jaké je org. apod. sračky,jde mi o účinnost toho co dělá.Takže Galisko?Proč ne.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Fairbairn´s system

Příspěvekod Radzuslav » pon 09. lis, 2009 8:25

http://www.bojova-umeni.com/sebeobrana/ ... brany.html

Znáte je někdo?
Co na to Defendu, jako znalec stylu?
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Fairbairn´s system

Příspěvekod Radzuslav » pon 09. lis, 2009 8:35

Radzuslav píše:http://www.bojova-umeni.com/sebeobrana/system-boje-kurzu-sebeobrany.html

Znáte je někdo?
Co na to Defendu, jako znalec stylu?

Tak jsem vygoogloval inzerát:
http://www.inzercebazar.cz/kategoria.php?i=5175
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » pon 09. lis, 2009 19:12

Ahoj Radzuslave...pan Pocházka se tady,i za přispění mé maličkosti,řešil už v minulosti:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... sc&start=0

Koukám,že od té doby pan P. změnil svou obchodní strategii a změnil nejen podobu svých stránek,ale hlavně jejich obsah.Většina sraček a prohlášení o "nejeefektivnějším způsobu boje na světě,kterýmu se nic nevyrovná" zmizelo.Přesto je vcelku jasný o co tomuto pánovi jde....
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Radzuslav » úte 10. lis, 2009 8:01

defendu píše:Ahoj Radzuslave...pan Pocházka se tady,i za přispění mé maličkosti,řešil už v minulosti:
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... sc&start=0

Koukám,že od té doby pan P. změnil svou obchodní strategii a změnil nejen podobu svých stránek,ale hlavně jejich obsah.Většina sraček a prohlášení o "nejeefektivnějším způsobu boje na světě,kterýmu se nic nevyrovná" zmizelo.Přesto je vcelku jasný o co tomuto pánovi jde....

Díky za odkaz Defendu.
Radzuslav
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod scout » stř 11. lis, 2009 14:18

hmmmm.....defendu mysim ze uz sem ti asi pred rokem navrhoval aby si napsal nejakej odbornej clanek o defendu na hlavni stranku .. :wink: ..kdyby tam byli zajimave historicke informace a souvislosti urcite by to stalo za to ... :?: :idea: ......stejne tak jsem navrhoval playerovi aby misto dohadovani s luskalonem radsi napsal clanek o historiia a technikach veitnamskeho karate ..potazmu neco o vietnamskych boj. umeni.....skoda kluci jestli mate nejake zajimave informace....piste...piste.... :idea: 8) :wink: .....
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Krav Maga v Delroys Gymu

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » stř 18. lis, 2009 17:05

Zdar,nemate nekdo informace nebo zkusenosti s Krav Maga v Delroys Gym na Praze 5. Trenovat by mel nejaky Vladimir....
Diky
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Krav Maga v Delroys Gymu

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » stř 18. lis, 2009 17:05

Zdar,nemate nekdo informace nebo zkusenosti s Krav Maga v Delroys Gym na Praze 5. Trenovat by mel nejaky Vladimir....
Diky
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Dalt » ned 14. lis, 2010 21:56

ahoj, toz jsem se rozhodl ze nejen boxem je clovek ziv a tak premejslim co si k tomu boxingu pridat. Dnes jsem se vratil z jedny akce, kde jsem byl na dvou seminarich dvou ruznych sebeobranych systemu (jenom prezentace a kratky ukazky) a zajimalo by me, zda tady nekdo o tehlech lidech vi neco blizsiho (ve smyslu toho jak a co umeji, povahovy rysy nepotrebuju - zdali se mi v pohod :)

prvnim je skola SORUDO - vim ze se tady uz tahle skola resila, ale prislo mi ze vetsina tu psala svuj pohled na jejich prezentaci (web atd) - samotnyho me zarazilo, jak o sobe tvrdili ze: Pripravujou vojaky do afghanu, jsou jedinym komplex systemem v cr, ne li v cely evrope, garance ze po jejich seminari (12hodinovym) se na ulici ubranim a dalsi dle me dost sebestredny prohlaseni (jako jedini smime pouzivat pro vycvik elektricky noze atp) - jasny ze tohle mi moc sympaticky nebylo, ale pokud opravdu umej rad jim to odpustim... (ciste subjektivne se mi zdalo ze to co Petr Moucka vykladal melo hlavu a patu a dokazu si predstavit ze by to mohlo fungovat...ale s sebeobranou zkusenosti nemam)

no a pak jsem tam jeste skoukl krav magu od instruktora Michala Janouška (udajne jedinej instruktor krav magy v jejich organizaci na Cechy) a tam fakt nevim co si o tom myslet

Tak by me zajimalo, zda ma nekdo s temahle lidma nejaky zkusenosti a byl tak hodnej a podelil se o ne...jelikoz jsou ted mym pusobistem Pardubice, tak treba ono Sorudo je pro me za rohem - proto se ptam, jinak bych rad navstivil olomocky rbsd (alespon nejakej ten seminar ze jo - tam to na pravidelny treninky je uz dost daleko :cry:

zdar a silu!
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » ned 14. lis, 2010 22:16

mrkni jeste na tokui do z HK
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod reccol » ned 14. lis, 2010 22:55

Se sorudem osobní zkušenost. Tehdy to nebylo na takovy "profi" úrovni, ale i tak... Těch keců o jedinečnosti a dokonalosti se nezbavíš, budou přibývat. Je toklasická nalejvárna typu "nepotřebujete sílu, rychlost, nezáleží na věku nebo na pohlaví" atd. Petr asi něco umí, kdo ne po takový době. Nicméně nechápu jak může s tím co má za sebou vytvořit vlastní systém a prohlašovat, jak je unikátní v celý evropě, jak s tim vypadne do USA atd. Třeba se to změnilo, samotnýho by mě to zajímalo. Zkus pár tréninků a dej vědět :wink:
EDIT: Jeste je Krav maga v HK http://krav-maga.cz/krav-maga-hradec-kralove.html zkus to tam...
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 15. lis, 2010 16:50

diky za odpoved, presto jeste chvilu nedam pokoj :D :

josef2: na to tokui jsem se mrknul a vypada to zajimave - mas s tim osobni zkusenosti? (resp znas nekoho kdo tam chodi a pochvaluje si?) budu vdecnej za jakykoliv reference...

reccol: dik za obsahlou odpoved, premejslel jsem ze bych se tam alespon zasel podivat, ale ted nevim :? , jinak ta sama otazka jako na josefa: ta hradecka kravmaga - mas osobni zkusenost? reference od kamosu?

zatim cus a dik
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 15. lis, 2010 16:53

ukropcany píše:4dalt - konečne budeš môcť ten box poriadne doceniť, že aká je to perla medzi ostatnými sračkami...

Ahooj, na box samozrejme dopustit nedam a stale je to pro me konicek numero uno :) , ale nedelam si iluzi ze na pripadny poulicni napadeni je to jedinym a nejlepsim umenim - koneckoncu se tu na strankach pohybuje hromada lidi co tyhle sebeobrany cvicej a zadny vorezavatka to nejsou...

proste jen rozsireni obzoru...
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » pon 15. lis, 2010 16:55

Z Tokui-da sem chodi nekdo s nickem Radzuslav, zkus mu napsat. S Krav magou zkusenost jeste nemam, porad se tam chystam zajit podivat. A za Petrem urcite jdi, udelal bys mi radost, kdybys mu "omylem" jednu strelil :-) To vis, ses prece "jen" boxer... Zajdi tam a uvidis, treba se zmenil.
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » pon 15. lis, 2010 18:19

Dalt píše:
ukropcany píše:4dalt - konečne budeš môcť ten box poriadne doceniť, že aká je to perla medzi ostatnými sračkami...

Ahooj, na box samozrejme dopustit nedam a stale je to pro me konicek numero uno :) , ale nedelam si iluzi ze na pripadny poulicni napadeni je to jedinym a nejlepsim umenim - koneckoncu se tu na strankach pohybuje hromada lidi co tyhle sebeobrany cvicej a zadny vorezavatka to nejsou...

proste jen rozsireni obzoru...

Jiri kvituji. Je treba vedet co umi nohy, lokty, hlavicky, noze, klacky ... atd :wink:
Na serudo se vys.., to je pro tebe ztrata casu. Musado je take krok z5. Nejsi hloupej kluk, takze neco najdes. Ja osobne bych ti doporucil rbsd a u km bych si dal pozor na to u koho ji cvicis :wink:
Hlavne never po usi ozbrojenemu rachitikovi v teplakach a osvicenejm v pyzamech :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod siegfried » pon 15. lis, 2010 22:03

luen: ma ten rachitik brachu?
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod josef2 » pon 15. lis, 2010 23:31

Dalt píše:na to tokui jsem se mrknul a vypada to zajimave - mas s tim osobni zkusenosti? (resp znas nekoho kdo tam chodi a pochvaluje si?) budu vdecnej za jakykoliv reference.

znam Radka ("radzuslav"), cvicil jsem s nim (treba na rbsd.cz i jinde) a to by mi v Tve situaci jako duvod stacilo, abych se minimalne zasel k nim podivat. ten duvod je neprenosny, toz jestli ti to takhle staci...
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...