Moderátor: PC
scout píše:myslim ostatne ze to by prospelo kazdemu.
RUNAR píše:Ještě jedna věc, nedávno jsem stál na přechodu pro chodce a najíždělo tam auto, v tom tam vběhnul mladej harant, no prostě magor běžel na červenou a nekoukal jestli něco jede, řidič byl natolik pohotovej a duchapřítomnej že to zadupnul v reakční době kterou jsem byl ohromenej.....moje hluboká poklona.![]()
Vždycky tohle rád vidím že někdo kouká kolem sebe, většinou vidím přiblblý ignoranty co nekoukaj napravo nalevo a nemaj tucha co se kolem nich děje.
xiexie píše:Kurz první pomoci je dobré si jednou za čas zopakovat. Mám štěstí a firma školení dělá jednou ročně -je to dobrovolné a zajímavé. Doporučuji.
Jinak mimo krizovek které se vyučují na kurzu první pomoci doporučuji ještě osobní zájem, protože z vlastní zkušenosti jsem jediná kdo na soustředění a na tréninky tahá základní lékárnu ( mnohokrát jsem jí už použila). Základ je tejpka-tejpovací náplast, Gelaspon, obinadlo, desinfekce, stahovací obinadlo, Emspoma nebo Alpa hřejivé masážní přípravky a čínský odvar z bylin na pohmožděniny a podobně. Nakopnuté holeně, zablokované krky, přetažená záda a podobně jsou nejčastější obtíže, takže je celkem fajn, když je v okolí někdo kdo může pomoci. Teda pokud nemáte vlastního zdravotníka a maséra
Angus píše:Součástí školení na jakoukoliv trenérskou třídu je i povinné absolvování školení první pomoci. Proto se trenérské licence (kromě I., která je podmíněna absolvováním FTVS) neudělují na neomezenou dobu. Nicméně i na těchto školeních by tomu chtělo věnovat více prostoru.
Problém je, že když trénuje někde parta jen tak, málokdy se tam najde někdo s alespoň základy zdravovědy.
Burzum píše:... nejen volat zachranku....
RUNAR píše:Ještě mě napadlo že by i naopak měli zdravotníci dostávat kurzy sebeobrany![]()
....s nějakou zdravotnicí si asi udělám vzájemný školení výměnou znalostí.
wordsworth píše:Jasně,máš pravdu že pacifikovat hňupy je práce policie,nicméně chudák záchranář se musí dostat k tomu ty benga zavolat.Jeden člen rodiny se záchrankou jezdí.Do té doby do mě ryl za mé kontaktní koníčky a těsně po nástupu začal taky trénovat MT. Jeden doktor od nás skončil s vymláceným úsměvem...je toho spousta.
Organizovaný trénink sebeobrany pro záchranáře by byl moc dobrý nápad.
Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník