Osobnosti?????

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Sennin » sob 21. srp, 2004 11:24

Jendis: samozřejmě! (Obě otázky!!!)
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 21. srp, 2004 11:53

Ona učí?Vím,že se seznámila s B.Leem na tréninku,ale víc nic.Můžeš být konkrétnější?Jen mne to zajímá.....
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 21. srp, 2004 12:10

Neučí, ale je to osobnost...založila s nejznámějšími a nejlepšími žáky BL organizaci na jeho památku:

The Bruce Lee Foundation

The Bruce Lee Foundation, California nonprofit 501 (c)(3), was founded in April of 2002 by Bruce Lee’s wife, Linda Lee Cadwell and daughter, Shannon Lee Keasler. The Foundation was created to preserve and perpetuate the art, philosophy and legacy of Bruce Lee for generations to come. The Lee Family, together with three original students of Bruce Lee and several hand-picked business professionals form the Board of the new Bruce Lee Foundation.

Bruce Lee Foundation
11693 San Vicente Blvd, Suite 918
Los Angeles, CA 90049

více na: http://www.bruceleefoundation.com/index.html

P.S.: před několika lety jsem se zajímal o členství a podmínky, ale nějak to vyšumělo do ztracena :cry:
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 21. srp, 2004 12:14

Díky za info...
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » sob 21. srp, 2004 12:17

Jendis: ještě upřesnění - byla dobrou studentkou JKD a jistou chvíli svému muži pomáhala organizovat tréninky, ba i sem tam pomáhala při výuce!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Osonosti

Příspěvekod Hark » sob 21. srp, 2004 16:26

Určitě by tu mělo padnout i jméno Jackie Chana, jako popularizátora kung fu po světě :) Taky se mi libi jak je to nezdolný a usměvavý živel, nehraje si na žádného tajemného hroziče.

Jinak Emin Boztepe - přeci jen je legenda.

A jinak (osobněji) mí učitelé (M. Cholevík, Petr Kozár, W. Blech, A. Asadi), na které jsem měl šanci si sáhnout, vidět je se pohybovat, cvičit s nimi.
Hark
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 21. srp, 2004 17:40

Za Ju jitsu u nás (z těch žijících a cvičících) - Ladislav Petráš (6.Dan) a Lubomír Polák (5.Dan).

Pro mě osobně je osobností samosebou i můj sensei, řekl bych, že tou nejdůležitější, co se Ju jitsu týče. Sice žije v čechách, ale není to čech, tak ho nepíšu. .-)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 21. srp, 2004 17:45

Gino píše:
Pro mě osobně je osobností samosebou i můj sensei, řekl bych, že tou nejdůležitější, co se Ju jitsu týče. Sice žije v čechách, ale není to čech, tak ho nepíšu. .-)

Nemusí to být jen Čech :wink: V úvodu máš napísané,že bych rád "žijící"osobnosti....a to u nás i ve světě :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » sob 21. srp, 2004 17:51

Tak tou je pro mě (Ju jitsu) můj sensei, Randy Alison Garcia (2.Dan). Jeho otec Ray Alison Garcia (5.Dan Ju jitsu, 3.Dan Aikido - žijící v USA) a Kyoshi Fernandez (7.Dan Ju jitsu, 5.Dan Aikido - žijící v USA).

Jinak bych nerad zapoměl na Stevena Seagala, neznám ho osobně :-D ale 7.Dan Aikido a nějaké ty dany v Ju jitsu, judo, aikido, kendo... (buh ví za co) ale hlavně popularizace Aikido.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seraph » sob 21. srp, 2004 20:53

Osobnosti?
Tak kdo tu ještě nebyl. Hmmm...
Ze světa: třeba Masatomi Ikeda, 7.Dan aikido.
Zažil jsem jej osobně mnohokrát a byl skutečně vynikající. Vypracoval výborný vyukový systém a byl také velmi ctěn ve světovém aikido.

Z domova: třeba Luboš Pokorný, bohužel nevím který Dan, Bujinkan (Ninjutsu). Toho jsem také zažil osobně a smekám. Jsou na něj i velmi kladné ohlasy ve světě.
Seraph
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » úte 31. srp, 2004 12:01

Seraph píše:Osobnosti?
Tak kdo tu ještě nebyl....

Nezáleží na tom,jestli tu byl,nebo ne.....Třeba je někdo,koho uznává více lidí.....prostě OSOBNOST :!: :!: :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 31. srp, 2004 13:18

Ach jo. To my v čínskym kungfu těžko najdeme nejlepšího, vzhledem k počtu lidí v Číně... :cry:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 31. srp, 2004 13:24

pavela píše:Ach jo. To my v čínskym kungfu těžko najdeme nejlepšího, vzhledem k počtu lidí v Číně... :cry:

to ani v těch japonskejch disciplínách... jenom každej kdo něco napsal, napsal toho, koho zná, nebo kdo ho učí...

vidím tu Seagala... to bychom tu mohli napsat každýho druhýho herce, nebo aikidistickej 7. - 8. dan... ať už Ikeda nebo Nišio... fajn, ale takovejch sedmejch, osmejch danů by bylo... co ale dokázali, že se dostali do tohohle "žebříčku" jenom jezděj nebo jezdili do Čech

Teda bez urážky samozřejmě, ve svém oboru jsou špičky

:wink:

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 31. srp, 2004 13:33

Tak ještě jednou...zajímá mne,koho uznáváte VY OSOBNĚ!!!!!!!!!!!Nechci,aby tady někdo řešil,že někdo uznává třeba Chucka Norrise a druhej se do něj navážel(jen příklad).Každý uznává někoho a na tom ostatní nic nezměníme....
4Pavela - Tak jich napiš víc :wink:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 31. srp, 2004 13:57

Patriku... mno já uznávám Seagala právě za tu masivní popularizaci aikida (troufám si říct, že filmy s ním - v žačátcích - přivedli aikidu tisíce žáků).

Ale nemusíme spolu souhlasit, že ne :-D (to jsi mi též jednou řekl)
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » úte 31. srp, 2004 14:02

Gino píše:Patriku... mno já uznávám Seagala právě za tu masivní popularizaci aikida (troufám si říct, že filmy s ním - v žačátcích - přivedli aikidu tisíce žáků).

JJ... a Bruslý spopularizoval "karate" v sedmdesátých letech a nindžóvé v osmdesátých a van Dame v devadesátých... nevidím rozdíl a to je to...

IMHO většina lidí považuje Seagalovy pohyby za další "karate" a o tom, že je to aikidó se dozví až později... tedy já osobně začal aikidó cvičit v 92 roce, když tady jeho filmy přicházely na kazetách a přesně takhle to bylo. Teď je to třeba jinak, ale pochybuju.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 31. srp, 2004 14:19

Mno nutno dodat, že pravdu díš! :o)) Někomu pořád vysvětluju, že necvičím karate, ale džúdžucu... asi to začnu nosit napsané na triku :-D

Krom toho, Seagal (IMHO a myslím, že je to názor i mnoha jiných a pravda) používá ve filmech takovou jakoby směsku. Někde jsem slyšel, že dostával lekce wing chun a escrimy, aby jeho bojování vypadalo bojovněji :-D Ale prosím, nechytej mě za slovo... všechno je to jen z doslechu a o tom "co kdo někde řekl" a já si to uvědomuji.
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod MROZEK » stř 01. zář, 2004 23:13

MMA píše:rickson gracie

:D

8)
"Mínění jest překážkou postupu".
MROZEK
diskutér - nováček
diskutér - nováček

braz. jiu-jitsu

Příspěvekod Anonymní » pát 03. zář, 2004 11:36

nevite, jestli se v Praze vyucuje brazilian jiu-jitsu nebo zatim ne? dik za odpoved, Lenka :idea:
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: braz. jiu-jitsu

Příspěvekod Jendis » pát 03. zář, 2004 17:17

Lenny píše:nevite, jestli se v Praze vyucuje brazilian jiu-jitsu nebo zatim ne? dik za odpoved, Lenka :idea:

Mrkni na tuto diskuzi -
http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=424
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně