Hrugar píše:Je mi 26 a přes rok cvičím WT u WMAA v ČR. V BU se vyznám jen do té míry co jsem kde viděl a přečetl si. Toliko aby byl pořádek v tom jak jsem refundován si sám poradit.
Ahoj, cili jestli tomu dobre rozumim, tak cvicis Leunt Ting system nebo tak neco.
1) vitej v klubu tech, kteri dosli ke stejnemu zaveru
2) preji stastnou ruku pri dalsim vyberu
Hrugar píše:Jde o to že po roce treningu mám pochybnosti jestli toto BU je opravdu pro mě to vhodné. Jsem poněkud mohutnější postavy s tendencí spíše k silovému řešení než "obtékání" protivníka. Osobně preferuji více používání loktů a těsnější boj než jaký trenujeme a jsem také více ochoten jít na zem než bych jako žák WT měl být. Nehledám jen nějakou formu sebeobrany, hledám opravdu bojový styl s veškerou bolestí a potem který ke treningu i boji patří. Také postoj WT s vahou na zadní nohu pro mě není úplně přirozený.
Wing cheun by nemel nikomu vnucovat jeden z mnoha napadu na presmerovani sily. Jednak tento napad neni vsemocny, jednak ne kazdemu a za vsech okolnosti musi vyhovovat a jednak jsou ve wing cheunu v ramci jeho metodiky mnohem dulezitejsi napady.
Napr. v nasi skole neni chisau prostredek jak byt super fighter, ale je jedna z mnoha metod, jak ziskat urcite dovednosti ... jako napr. jak se dostat do klince, jak z nej, jak v nem ... chi sau je nastroj na prechod ze striku do zapasu a naopak - proste napad, jak se da pracovat s kontaktem, nicmene pro strik samotny je tam minimum veci a proto jsou lidi z H.K. linii tak rozcarovani pri jeho "ucinosti".
Vaha nema byt v zadni noze, resp. ne jen v ni ... treba i v predni, zalezi na situaci ... to je o5 jen Leung Tinguv nazor na vec

Hlavne nestat na jedne linii, to je pak tezkej problem, kdyz nastoupi nekdo s hakama

atd ...
Hrugar píše:Je možné že jsem prostě nedorazil (4. stupeň) na úroveň WT která mi toto poskytne, také je možné že jsem si opravdu vybral něco pro mne nevhodného. Proto bych Vás rád požádal o radu.
Stupne s tim kratkym vycucem, kterej jsem uvedl nemaji nic spolecneho. Nikdo te na wt nebude ucit stat na dvou liniich (mit proste normalni postoj), nikdo te nebude opravovat ve veci chi sau je nastroj pro boxing a nikdo ti nerekne a neukaze to, ze je wing cheun plnej zapasnickych technik atd, ale jestli budes mit 4 nebo 20 level na veci nic nezmeni ...
Z jakeho jsi mesta? Tim je vyber dost ovlivnen