Otužování úderových ploch

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Anonymní » ned 22. srp, 2004 17:30

Co se tyce vytaceni kolen dovnitr, daval bych si moc bacha, aby kopacka na stehno nesla niz. Prokopnuty koleno je dost pruser...
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 22. srp, 2004 20:34

no nejúčinější proti lowkickům je zvenout koleno že jo..nebo pokud jde například na vnější stranu přední nohy tak jí prostě přesunout dozadu..Na zápasech se to moc neřeší..tam už sou takový borci že jich hezky silnejch pár snesou a použijou ho v podstatě proti tobě..neni vzácnost kopnou mawashi jodan dřív než mawashi gedan narazí do nohy..nebo "všeobecnej" protiútok proti mawashi g,ch,j prostě ho "odkopnout" mae geri ch..to se mě osobně moc líbí..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tensho » pon 23. srp, 2004 6:15

ukropcany píše:4 tensho - neber to osobne, ale ak nemas dlhodobe skusenosti, tak radsej nikomu nic nerad - ak niekto kope lowkick, tak sa nikdy pred kopom NEUHYBA!!! Alebo ano, ale vtedy musi ist uplne mimo. Uder je totiz za povodnym miesto dopadu casto tvrdsi ako pred nim! Alebo si myslel kop zvnutra?

V pohodě, já jsem otevřený
Jenom jsem myslel že jde tady o otužování, mě totiž dot bolí když dostanu do úponů víc jak dvě rány po sobě a to ani nemusí být moc velké.. Pokud mi poradí někdo jak se tomu vyhnout tak budu rád.
Ono otužovat si stehna maximálními údery nohou je dost drsné, tam jde o zdraví.
Kumite a otužování je něco jiného. Souhlasím se Stuartem v následujicím příspěvku.
tensho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Stuart » pon 23. srp, 2004 11:38

Proč myslíš že se s nima nesetkáváme?Už to tady dávám asi po pátý,http://kkkslavicin.webz.cz/titlepage.php?showPage=kyokushin.php§ion=techniky.htm to sou všechno techniky který se v kumite používaj..Spousta lií je pak překvapená že se používaj i kolena a lokty..Naopak mě napadá např.ushiro geri(z otočky,který já osobně považuju za nejsilnější kop)a kterej sem snad ještě v muaithai neviděl..Nedávno sem viděl zápas K1 kde jakýsi Seido karatista dostal thaiboxera právě tímto kopem..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod tensho » sob 28. srp, 2004 15:51

ukropcany píše:4 tensho - no prave, o to ide, ze upony musis chranit. A chranis ich tym, ze si 1. bud nechas kopnut do stehna (zvnutra/zvonka), alebo 2. vyblokujes to holenou (kostou, nie svalom). Jedno aj druhe je bez chranicou dost bolestive... ale to je zivot... 8) v kazdom pripade treba ist proti uderu co najskor, aby nestihol nabrat rychlost... tiez je rozdiel dostat do stehenneho svalu, ktory je velky a do litkoveho... no z tiez je rozdiel dostat kop holenou a kolenom, alebo patou, ze... doporucujem vyskusat! Aj ked na kyo sa s tymto asi nestretavate, co... :cry:

Díky za radu, určitě vyzkouším.
My se většinou okopáváme do stehen při cvičení kata Sanchin, tam se úpony docela dobře schovají v sanchin-dachi.
Kyokushin necvičím, nelaká mne, avšak respektuji jej. Myslím že tam jsou dobří fighteři.
tensho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod player » sob 28. srp, 2004 21:37

Stuart:
Chtel bych reagovat na toto:"..neni vzácnost kopnou mawashi jodan dřív než mawashi gedan narazí do nohy..nebo "všeobecnej" protiútok proti mawashi g,ch,j prostě ho "odkopnout" mae geri ch..to se mě osobně moc líbí.."
Tak jednak kopat mawashi na hlavu jako proti utok na lowkick je sice pekne,ale trebas u me bys neuspel.A jsme u toho,jak se nekteri divili,ze odklanim telo pri kopu,tady mate jeden z duvodu;)
Zadruhy,jestli stihnes kopnout maegeri rychleji,nez ja mawashigeri a to s tou vyhodou,ze ja jako potencialni utocnim samozrejme zacinam prvni,tak ses fakt borec.A i kdyby,tak by me zajimalo,kam me budes zasahovat,jelikoz pri kopani mawashi stojim logicky temer zcela bokem,coz je vec druha a byl bys uz skutecne master nejvetsi,kdybys me dokazal kosi trefit v te rychlosti do boku,kdyz uz by tam ta noha nakym zahadnym zpusobem vlezla;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » ned 29. srp, 2004 11:08

mawashi jodan vs lowkick- každej se naklání tak že když kopneš mawashi levou tak se nakloníš doprava - to je možná i pointa toho protiútoku - jestli ty kopneš levou tak já tou opačnou,takže ty se akorát nakloníš do rány..

mae geri vs. mawashi - kope se do břicha.Nevim jak kope mae geri,pole toho co řikáš myslim že švihem v koleni..Myslim že každej ví že PŘÍMÝ KOP je RYCHLEJ©Í než OBLOUKOVÝ.Už jenom proto že oblouk je delší dráha...
Ma geri v tomhle případě slouží i jako blok,protože když kopneš levou mawashi tak já kopnu pravou..
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 29. srp, 2004 11:20

Sorry,že se vám do toho pletu.....vypadá to,že každý stojíte na své pravdě,asi se nedomluvíte.....
Myslím si,že než tady sáhodlouze rozepisovat,co,kdo a jak by bylo lepší zkusit si to v reálu. :wink: A hned byste měli jasno,ne?!
Popisováním techniky se fakt asi nikam nedostanete.......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 31. srp, 2004 18:05

Tak souhlasim s predchozima,na tom se asi fakt neschodnem.Navic sem to nejak Stuarte stejne nepobral,jak to myslis.
Primy utok je samozrejme vzdy rychlejsi,nez cokoli obloukoveho,bez debat.Ale proto sem zminoval to,ze ja jako utocnik zacinam,takze timto kompenzuju rychlost potencialniho maegeri,coby tveho protiutoku.
Kdyz kopu kop dopredu jakykoli,tak kdyz se naklanim,tak rozhodne ne nikdy doleva ci doprava,ale dozadu;)To jen na upresnenou.
A co se svyhoveho maegeri tyce,tak by me zajimalo,jak jinak chces maegeri kopat rychle,nez svihem v koleni???To jako nechavas snad nakym zahadnym zpusobem koleno propnute a neohybas ho pri kopu?:))
Ne ja ti rozumim,asi vim co myslis.Svihove neni tak prurazne,ale je rychle,kdez to druhe je mene svihove,zato pruraznerjsi,je to tak?Koopu dle potreby,nemuzu v tomhle pripade konkretizovat co pouzivam,zalezi co si vyzada situace.
Co se tyce sparrigu,ac si to nyvyhecoval ty:),tak kdybys nebyl proti a mel nekdy cas,tak ja bych zajem mel.Jestli si z Prahy,tak pro me neni problem dorazit.
Cao;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Stuart » úte 31. srp, 2004 20:22

jo sem z prahy.kolik ti je,kolik vážíš a co a jak dlouho děláš?jenom pro informaci 8)
Osu
Stuart
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 31. srp, 2004 20:45

hezke otazky:)Mas k dispozici telocvicnu?Ja kdyztak jo,kdyby se ti chtelo tahnout do Melnika;)To jen na okraj.Jinak miry cca. 180/94/22 let:))
Zacinal sem se shotokanem,to asi 1,5 roku,pak cca. 3 mesice thaibox,no a od te doby,coz sou tak 3 roky,vietnamske karate a nejak nemam potrebu hledat dal,sedi to presne na moji povahu a filizofii boje:))
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně