Slysel jsem, jsem napsal proto, ze jsem u toho nebyl, kdyz Kano studoval dzudzucu

Od toho je diskuze, aby jsme to argumentama vyvratili, upresnili nebo potvrdili... Sem s tim.
kamiwaza píše:4 zm Podle tvé „adekvátní reakce tě asi něco vymočilo, teda vytočilo. To jsi tak vostrej i na tréninku hakko ryu?
kamiwaza píše:Můžu se tě optat, co jste používali za ty JJ (WJJKO) techniky proti judistům.
kamiwaza píše:Věř tomu, že kdyby sis to dal s borcem, co se věnuje stejně dlouho judu jako ty JJ, tak si tě zhltne a jako dezert si dá tvoji hakama.
kamiwaza píše: Viděl jsem několik oddílů aikido, a jak jsou kluci na konci tréninku zapocení, a vás bych tipoval taky tak nějak. Nebo se pletu?
kamiwaza píše:Jinak co se týče toho koryu. Tak jsem řekl, že kodokan je stejné koryu jako hakko, což neznamená, že musí být nutně oboje koryu, a za druhé si stojím zatím, že kodokan bylo modifikované JJ. Nebo snad ne?
kamiwaza píše: Pro potřeby sportovního juda se pak upravovala pravidla tak, aby se borci nezranily a tento trend přetrvává de facto dodnes. Ty máš informace od 5. danu, já od osmého. Kdo je víc.
kamiwaza píše:A to že to u Kollmanna a Zrůbka probíhalo tak, jak to popisuješ je tvoje interpretace. Může být pravda, nebo si prostě namlouváš, že jsi to uměl lépe než oni. Nicméně otázkou zůstává, (pokud jsi to skutečně tedy uměl lépe než oni), kdo tě na tu „lepší“ úroveň dostal v době totáče, kdy tady kromě karate, boxu juda a zápasu nic nebylo? Můžeš nás sdělit ta jména. Troufám si tvrdit, že to byli bývalí judokové.
mysmys píše:Nebavi me to. Zajed se podivat nekdy treba na Folimanku, jen podivat - doporucuju a pak si poloz otazku - videl jsi nekde jinde mimo oddily juda lip zvladnutou techniku a uziti hodu a porazu? Mozna volnostylari....
mysmys píše:O tom, jak by to vypadalo, kdyby nekdo nekoho prepadl, jsem nerekl ani slovo. Je pravdepodobne, ze na tom nekdo, kdo cvici jujutsu bude lepe.
marcelo píše:ZM-chcem sa opytat kedze tu pises o boji bez pravidiel v Jujitsu,ako sa pripravujete na boj bez pravidiel ako metodou,postupmi atd..
Dalej by som sa chcel opytat ako rozvijate uderovu zlozku rukami,nohami atd.. ako budujete vybusnost,silu,vytrvalost a presnost a nacasovanie svojich Atemi..
Ake drily pouzivate na nastartovanie "killer instinctu" kedze cvicite Jujitsu na boj bez pravidiel na ulici..
Si pisal co vsetko v Jujutsu je zakomponovane,preto by ma zaujimalo zrozumitelnou recou pre mna ,ake zaujimave drily tam mate...Dik
Gino píše:Hlavne to, pro boha svateho, VUBEC neni jujutsu!!! To je proste klasicke MMA. To, ze tomu nekdo rika JJ nic neznamena.
Gino píše:kamiwazo, mysli si o tom co chces.
To proste NENI jujutsu a basta. Ze v tom jsou paky, udery, skrceni a ze to treba nekomu funguje, nic neznamena.
Gino píše:Teda mysmys, pardon... vubec te neznam, ale tuhle perlicku sis mohl nechat vazne radeji pro sebe. Od cloveka, ktery se zajima vice o japonsko a ktery 20 let cvicil nejake dó, mi tahle myslenka, navic v podani ve stylu "slysel jsem", prijde absolutne absurdni.mysmys píše:Slysel jsem, ze prave zpusoby, jak vyvest soupere z rovnovahy byly tim, s cim Kano obohatil techniky korju dzudzucu, ktere studoval.... a tyhle zpusoby rozvinul. Vysledkem bylo, ze v judu se zacal objevovat princip Minimální úsilí – maximální účinnost, ktery v sobe zahrnuje i princip jemnosti(poddajnosti). Proste, jak silu pouzivat, jak vychylit soupere, aby te to stalo malo sil.
Gino píše:...
A tebou pozadovane "B", budiz. Dle meho nazoru je jujutsu to, co cvici skoly, ktere pod timto jmenem vystupuji a jsou uznane organizaci Dai Nippon Butokukai, ktera registuje koryu skoly sirsiho zaberu (nejen JJ). Muzes navstivit i jejich web - http://www.dnbk.org/...
marcelo píše:Gino píše:Teda mysmys, pardon... vubec te neznam, ale tuhle perlicku sis mohl nechat vazne radeji pro sebe. Od cloveka, ktery se zajima vice o japonsko a ktery 20 let cvicil nejake dó, mi tahle myslenka, navic v podani ve stylu "slysel jsem", prijde absolutne absurdni.mysmys píše:Slysel jsem, ze prave zpusoby, jak vyvest soupere z rovnovahy byly tim, s cim Kano obohatil techniky korju dzudzucu, ktere studoval.... a tyhle zpusoby rozvinul. Vysledkem bylo, ze v judu se zacal objevovat princip Minimální úsilí – maximální účinnost, ktery v sobe zahrnuje i princip jemnosti(poddajnosti). Proste, jak silu pouzivat, jak vychylit soupere, aby te to stalo malo sil.
..vo viacerych Judo publikaciach som zachytil podobnu vec co sa tyka Kano sensei a kuzushi
kamiwaza píše:marcelo píše:Gino píše:Teda mysmys, pardon... vubec te neznam, ale tuhle perlicku sis mohl nechat vazne radeji pro sebe. Od cloveka, ktery se zajima vice o japonsko a ktery 20 let cvicil nejake dó, mi tahle myslenka, navic v podani ve stylu "slysel jsem", prijde absolutne absurdni.mysmys píše:Slysel jsem, ze prave zpusoby, jak vyvest soupere z rovnovahy byly tim, s cim Kano obohatil techniky korju dzudzucu, ktere studoval.... a tyhle zpusoby rozvinul. Vysledkem bylo, ze v judu se zacal objevovat princip Minimální úsilí – maximální účinnost, ktery v sobe zahrnuje i princip jemnosti(poddajnosti). Proste, jak silu pouzivat, jak vychylit soupere, aby te to stalo malo sil.
..vo viacerych Judo publikaciach som zachytil podobnu vec co sa tyka Kano sensei a kuzushi
Krom osobní zkušenosti, jsem o tom "NĚKDE ČETL", a dokonce jsem o tom i "NĚKDE SLY©EL". Říkal to Kazik,tak snad je to tak akceptovatelné pro některé zdejší kapacity![]()
marcelo píše:Gino- tak nas normalne pouc a kludne sa rozpis a osvetli nam to ako to bolo s kuzushi atd..
Gino píše:...
partiku... ze zrovna ty
Gino píše:A nazev "moderni jujutsu"? Co to, proboha, je? Nic takoveho neznam - to jsme si tu vymysleli my, aby se nam lepe obhajovalo to, co delame?
Gino píše:A tebou pozadovane "B", budiz. Dle meho nazoru je jujutsu to, co cvici skoly, ktere pod timto jmenem vystupuji a jsou uznane organizaci Dai Nippon Butokukai, ktera registuje koryu skoly sirsiho zaberu (nejen JJ). Muzes navstivit i jejich web - http://www.dnbk.org/
Staci?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků