Ukropcany,
Bol jeden slavny judista (meno mi vyprsalo, sorry), ktory stale vitazil jednou a tou istou technikou. Samozrejme, ze ovladal aj ine, ale prakticky vzdy vyhraval pouzitim tej jednej. On vedel, ze ju pouzije, jeho superi vedeli, ze ju pouzije - a napriek tomu ju bol schopny pouzit a vyhrat (dokonca vyhral aj na nejakej olympiade). Tomu sa hovori slusna znalost remesla.
Nejaki judisti ci aspon japanisti by Ti mohli povedat o koho ide a o aku techniku sa jednalo...
Inak moja najoblubenejsia technika pochadza z taijiquan a je to (ako uz inak, ze?) zlomenie vazov (krku). Akurat ze sparringpartneri sa na to nehrnu.

Ucinnost je kazdemu zrejma a co sa tyka lahkosti prevedenia, stale je to omnoho jednoduchsie (krk je pravdepodobne najlahsie zlomitelna cast tela, aspon si to myslim) nez pracne niekoho bit pastou ci laktom do hlavy atd.
Samozrejme, ze som ju nikdy v reale nepouzil, ale o tom otazka nebola. A len dufam, ze to nejaky sialenec nepojde vyskusat. Keby nahodou niekto mal pocit, ze by to mal vyskusat, dorazne ho varujem: je to omnoho jednoduchsie nez si clovek mysli - nikdy to neskusajte!
Miro