a jak už tady určitě padlo - NEPTEJ SE NA SÍTI, běž se podívat.
Patrik[/quote]
Tak tak. Súhlasím s Tebou.
Pat
Moderátor: Picard
Picard píše:Zkus tohle www.matsu.cz - melo by to byt tradicki karatedo. Karate nedelam, ale trenuje tam kamarad a s tim bych se do bitky pustit rozhodne nechtelNavic se snazi o karate jako BU a ne jako o sport.
Ale do karate fakt moc nevidim, tak me ber s rezervou
Sennin píše:Tak mě třeba ke karate v mých 14ti letech přivedlo paradoxně judo. Na trénincích na ZD© v Jablunkově, které vedl pan Gorecký, chodili i bratři Szwierczkové, kteří v rohu tělocvičny bouchali do gymnastického koně a kopali do žíněnky. Tehdy za totality jen málo lidí vědělo něco o karate. mě to zaujalo natolik, že jsem s nima začal cvičit...no a pak už to šlo - oddíl AZ Havířov - šotokan, Dukla ®ilina - godžu-rjú. Celkem jsem trénoval karate pět let. Karate mi dalo celkem slušné základy v bojových uměních, a v mladých -nácti letech mě i jistě usměrňovalo, umravňovalo. Ostatně, tehdy jsme jako mladí hrávali volejbal a nohejbal, v zimě si dělali kluziště, hrávali hokej a netoulali jsme se po ulicích, neničili autobusové zastávky, nečmárali po zdech nesmysly, nehulili trávu, nebrali drogy a nechlastali. Dnešní mladí jsou ale produktem naší společnosti, která jim neumí zajistit cokoliv, aby své aktivity rozvíjeli správným směrem. Myslím si, že právě bojové umění, resp. bojové sporty jsou vhodnou aktivitou pro mládež a je na nás, starších, aby jsme jim ukazovali Cestu...
Sennin píše:Myslím si, že právě bojové umění, resp. bojové sporty jsou vhodnou aktivitou pro mládež a je na nás, starších, aby jsme jim ukazovali Cestu...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník