Rychle,priame a ucinne

FierceDeity píše:bobo933: Pokud ty nebo tvůj kamarád máte takový problém,můžeš (a měl bys!) informovat rodiče, svého učitele, ředitele, výchovného poradce nebo třeba zavolat na linku důvěry, policii... Svěř se někomu, komu důvěřuješ, koho považuješ za autoritu. Pouštět se do rvaček tvůj problém nevyřeší, svíř vyhrotí a může se opravdu někomu něco stát a bude průser - nakonec třeba i tvůj. Pokud jsi napadený, braň se jak můžeš - pochopitelně. Ale jak říkám, řešit dlouhodobější napadání (šikanu) bitím nelze. Koneckonců - jde o to aby se tobě (nebo tvému kamarádovi) nic nestalo - požádat o pomoc někoho jiného (dospělého) je to, co bys správně měl udělat.
... a názor Cudles(e), že to stojí většinou na... není správný, protože pokud chceš něco řešit, tak to řeš. V klidu, rozumně, zodpovědně, odvážně.
cudles píše:...ktere ale vetsinou nic neresi a stoji za ho*no
kwaicheng píše:Tak jo. Zajdi za výchovným poradcem u vás na škole. Řekni mu o co jde. Buď to vyřešíte s ním, anebo se výchovný poradce nebo i ty sám pokud bys měl pocit že ti v.poradce nepomohl vyřešit tvoje trable, obrátí na pedagogicko-psychologickou poradnu. To je standardní postup.
Genesis píše:FierceDeity píše:bobo933: Pokud ty nebo tvůj kamarád máte takový problém,můžeš (a měl bys!) informovat rodiče, svého učitele, ředitele, výchovného poradce nebo třeba zavolat na linku důvěry, policii... Svěř se někomu, komu důvěřuješ, koho považuješ za autoritu. Pouštět se do rvaček tvůj problém nevyřeší, svíř vyhrotí a může se opravdu někomu něco stát a bude průser - nakonec třeba i tvůj. Pokud jsi napadený, braň se jak můžeš - pochopitelně. Ale jak říkám, řešit dlouhodobější napadání (šikanu) bitím nelze. Koneckonců - jde o to aby se tobě (nebo tvému kamarádovi) nic nestalo - požádat o pomoc někoho jiného (dospělého) je to, co bys správně měl udělat.
... a názor Cudles(e), že to stojí většinou na... není správný, protože pokud chceš něco řešit, tak to řeš. V klidu, rozumně, zodpovědně, odvážně.
Nechci bejt nějak hnusnej na tebe, ale máš ještě nějakou radu jak z člověka vychovat poseru?
Vrozkrokkop píše:FierceDeity:
Předem se ti omlouvám, že tak předrážděně reaguju, mám mizernou náladu.
Hovno, opravdu hovno. Jsem momentálně na své sedmé škole a kecy v mém životě nikdy nic nevyřešily.
©kolní "psychologové" v naprosté většině případů melou hovna a neřeší nic, pouze všechno zhoršují.
V životě každého člověka je bod, kdy by měl přestat utíkat, otočit se a začít rozbíjet držky. I když třeba nějakou schytám.
Alespoň já tedy jinou cestu nevidím. Už ne.
luen píše:Nechci nikoho navadet, aby jednal v rozporu s ustalenejma mravama nebo snad se zakonem ... Nicmene opravdu existuje velka spousta lidi se kteryma nepohne nic jineho nez strach. Ne kazdej clovek je partner na rozumne jednani a jedine co na nej plati (byt jen docasne a pozdeji pochopi...) jen vracet mu stejnou minci. Navic tito lide vezmou rozmluvu a slusne jednani jen jako projev slabosti. Takze bych z toho v zadnem pripade nedelal nejaky vselek
Nicmene nezname situaci a nase nazory na vec nemusi odpovidat realite
Vrozkrokkop píše:Kvůli šikaně ne, leda snad ze strany učitelů, ty mlátit nemůžu, i když kamarád to udělal![]()
Ze strany žáků se šikanuje všude a každýho, kdo je nějak znevýhodněn, to mi přijde jako celkem obvyklý jev a dá se s tím docela snadno poradit, ale ne přes školní psychology, protože to berou V©ICHNI OSTATNÍ jako další slabost a i když předchozí tyran zmizí, ostatní ho ochotně zastoupí, nehledě na to, že oběť už se nálepky žalující svině nezbaví nikdy.
To přesně se mi stalo v době, kdy jsem se bránit nemohl a fakt bych si to nezopakoval.
Každý se musí naučit řešit si své problémy sám.
Nemůže? Ok, ať si zaplatí největší ranaře na škole, kteří to vyřeší a bude sice také za děvku, ale takovou, na kterou si nikdo nedovolí.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník