Vrozkrokkop píše:Já to zažil. Na sobě a několikrát na jiných![]()
Tak mi nějak konstruktivně napiš, proč je blbost něco co si dobře pamatuji
Vše potřebné popisuji výše. Oceňuju tvuj pozadavek konstruktivniho vysvetleni.
Vrozkrokkop píše:Já to zažil. Na sobě a několikrát na jiných![]()
Tak mi nějak konstruktivně napiš, proč je blbost něco co si dobře pamatuji
FierceDeity píše:bobo933: Pokud ty nebo tvůj kamarád máte takový problém,můžeš (a měl bys!) informovat rodiče, svého učitele, ředitele, výchovného poradce nebo třeba zavolat na linku důvěry, policii... Svěř se někomu, komu důvěřuješ, koho považuješ za autoritu. Pouštět se do rvaček tvůj problém nevyřeší, svíř vyhrotí a může se opravdu někomu něco stát a bude průser - nakonec třeba i tvůj. Pokud jsi napadený, braň se jak můžeš - pochopitelně. Ale jak říkám, řešit dlouhodobější napadání (šikanu) bitím nelze. Koneckonců - jde o to aby se tobě (nebo tvému kamarádovi) nic nestalo - požádat o pomoc někoho jiného (dospělého) je to, co bys správně měl udělat.
... a názor Cudles(e), že to stojí většinou na... není správný, protože pokud chceš něco řešit, tak to řeš. V klidu, rozumně, zodpovědně, odvážně.
kwaicheng píše:cudles píše:...ktere ale vetsinou nic neresi a stoji za ho*no
Tohle můžeš říct, pokud se problematice šikany odborně a prakticky věnuješ aspoň 10 let, anebo pokud jsi vůl. Takhle to naopak má vypadat, aby se s tím dalo něco udělat ještě než se stane nějakej větší průser. Médiama semtam proběhne nějaká menší zpráva jak policie musela na škole řešit brutální případ šikany blablabla oběť si ponese celý život následky blablabla atd. A to proto, že ti, kteří o tom věděli, nejednali včas.
Takže bobo933. Udělej to nejrozumnější co můžeš:kwaicheng píše:Tak jo. Zajdi za výchovným poradcem u vás na škole. Řekni mu o co jde. Buď to vyřešíte s ním, anebo se výchovný poradce nebo i ty sám pokud bys měl pocit že ti v.poradce nepomohl vyřešit tvoje trable, obrátí na pedagogicko-psychologickou poradnu. To je standardní postup.
FierceDeity píše:Luen: Souhlasím, někdo je opravdu protřelý hajzl už ve škole. A právě proto jmáme 158. řekl bych, že důrazné a důsledné řešení ze strany policie a školy (bůh ví, že tomu tak mnohdy nebývá, ale mělo by) "zatne tipec" a "nažene vítr" leckomu. A pokud ani to ne, pak bych řekl, že na takového gaunera nepomůže ani přezdržka. Ovšem všelék to opravdu není. Ale je to (podle mě) ten správný postup, který by, ve výše popsaném případu, měl Bobo zkusit, než bude plánovat vendettu.
cudles píše:luen: K tomu poslednímu odstavci, někdy to tak ale opravdu je. A dát jim šanci? Tak to fakt asi ne, zeptej se oběti jestli taky dostala šanci nebo víc těch obětí, a po tomhle bude dávát šanci sráčovi? To je přesně o tom co říkáš, dát mu najevo že že překročil všechny meze, a jak jinak než dát mu pocítit přesně to co on dělal těm co šikanoval, tzn. taky mu nedat šanci a sejmout ho? Nebo mu tu šanci dáme a budeme se snažit, jak ty říkáš ,,udělat ze zmrda hodnýho kluka" ?...
jeikob píše:víš honzo .problém je ten .kolik lidí je jako ty. už vidím jak tata archivář v muzeu jde pacifikovat tamhle synka místního majitele nevestince. rovněž tak radit jeho synkovi at mu dá do držky
jeikob píše:víš honzo .problém je ten .kolik lidí je jako ty. už vidím jak tata archivář v muzeu jde pacifikovat tamhle synka místního majitele nevestince. rovněž tak radit jeho synkovi at mu dá do držky
jeikob píše: mám trochu pocit ,jako by lidi který nesplnujou určitý kriteria měli bejt bez šancí.
cudles píše:kwaicheng píše:cudles píše:...ktere ale vetsinou nic neresi a stoji za ho*no
Tohle můžeš říct, pokud se problematice šikany odborně a prakticky věnuješ aspoň 10 let, anebo pokud jsi vůl. Takhle to naopak má vypadat, aby se s tím dalo něco udělat ještě než se stane nějakej větší průser. Médiama semtam proběhne nějaká menší zpráva jak policie musela na škole řešit brutální případ šikany blablabla oběť si ponese celý život následky blablabla atd. A to proto, že ti, kteří o tom věděli, nejednali včas.
Takže bobo933. Udělej to nejrozumnější co můžeš:kwaicheng píše:Tak jo. Zajdi za výchovným poradcem u vás na škole. Řekni mu o co jde. Buď to vyřešíte s ním, anebo se výchovný poradce nebo i ty sám pokud bys měl pocit že ti v.poradce nepomohl vyřešit tvoje trable, obrátí na pedagogicko-psychologickou poradnu. To je standardní postup.
Děláš si ze mě srandu že joVíš, ono to kolikrát dopadá, tak že lidi s názorama jako ty bejvaj otcové těchhle dětí, kteří to jdou humáně, klidně, rozumně blablabla řešit s jeho rodičema, a dostanou přes držku taky.
Krom toho, docela dobrej vtip, myslíš si, že sráč který mu je cca. 15-16, kterýho rodiče doted nebyly schopny vychovat, tak ze ho vychova nejakej vychovnej poradce odbornik? Co si pod tim jako predstavujes
kwaicheng píše:Tak jo. Zajdi za výchovným poradcem u vás na škole. Řekni mu o co jde. Buď to vyřešíte s ním, anebo se výchovný poradce nebo i ty sám pokud bys měl pocit že ti v.poradce nepomohl vyřešit tvoje trable, obrátí na pedagogicko-psychologickou poradnu. To je standardní postup.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků