Taiji DVD - The Taiji Class

knihy, časopisy, TV, film a internet...

Příspěvekod will » sob 16. led, 2010 20:55

for. Ukropcany

Prdlajs, nedávno jsem se díval tuším to bylo na exploreru nebo na discovery, teď to nevím přesně, na pořad, který se právě zabýval otázkou, který kop je v bu nejtvrdší. Použili figurínu s čidlama, která se používá při crash testech a propojili ji s počítačem. Pak pozvali největší borce z ameriky z různých bojových umění, byl tam smozřejmě thai box, mlátili do tý figuríny kolenama jak to šlo, pak karate, kung-fu, prostě všechno možný, každý si mohl vyzkoušet jakýkoliv kop o kterém si myslel, že bude nejtvrdší. A nakonec to nebylo ani koleno, jokogeri, atd., ale vyhrálo to taekwondo, jednalo se o uširogeri ve výskoku, ne mavaši uširogeri, ale přímý kop uširogery akorát ve výskoku, no rána jako z děla, kop měl výrazný náskok před ostaními kopy. Tak vidíš mužeš boxova jet MT a nakonec tě rožtípe taekwondista, není to k nasrání :lol:
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 16. led, 2010 21:37

for. ukropcany

Já, jenom, aby sis dal pozor, kdybys náhodou potakal ňákýho korejce :lol: , ti jsou, že prej nelepší. Ale, opravdu tento kop je nebezpečný a i v K-1, i když ne ve výskoku, ale bylo tam po něm několik K.O. Tento kop ovládají i sportovní karatisti (bez výskoku) a stačí lehký zásah na solar plexus, a když tě to nevyřadí, tak jseš schopen bojovat, tak na 30 procent. Jednou jsem dostal, takhle od taekwondisty jokogeri a byl jsem schopen, tak na 20 procent. Teď si představ, že by byl kop veden naplno, tak tě to snadno složí. Proto i sporťák, kterýho lehce rozštípeš může být relativně nebezpečný.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 16. led, 2010 21:50

Ukropcany:
To je tak když dojdou argumenty co? Bylo by to aj ftipný kdyby v ústavech nebyli spíš lola jako ty co si myslí že jsou vševědoucí a jasnovidný.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » sob 16. led, 2010 22:04

ukropcany píše:
RUNAR píše:To je tak když dojdou argumenty co?
Argumenty? Kedy to tu bolo prosím «a o argumentoch? :D Jedna lastovička leto nerobí a nikdy nerobila. 1 schopný máster na 1000 neschopných žiakov, ktorí nič nevedia.......

Hm a jsme tam kde jsme byli, u toho že vidíš kamkoliv jak trénujou všechny školy a jak jsou našlapaný, takovej přehled bych taky chtěl
mít.....kašli na tuhle oblast, na burze vyděláš s tímhle přehledem o světovém dění těžký prašule.

edit2x: pravopis :P
Naposledy upravil RUNAR dne sob 16. led, 2010 22:06, celkově upraveno 2
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 16. led, 2010 22:05

for. Ukropcany

To je jenom proto, že tě ještě nikdo pořádně netrefil utrhnutý žebro je něco jiného, solar plexus je někde jinde, je to životně důležitý bod a nejde pořádně otužit.

Ne, že nic nevedia, ale žácï málo cvičí a špatně, proto je to nahovno.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » sob 16. led, 2010 22:06

tedka dávali v telce takovou kratší reportáž o Stanislavu Tischerovi romský boxer má školu boxu hned pod základkou co sem chodil a choděj tam boxovat cikánata a bílí a dokonce 62 letej doktor. ale co sem neveděl ,že byl hodně dobrej ,měl jet i na olympiadu,tu pak komouši bojkotovali tak nejel a měl rok a půl bez porážky. jinak ty lehký váhy ty maj pohyby a rychlý šlupky . omlouvám se taichistům za vstup mimo téma
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 17. led, 2010 10:00

will píše:
will píše:
Zdravim, to mě zajímá, mohl bys to trochu rozvést na jakém základě si zaujal tento postoj.

Zdravim, luene neodpověděl si na můj dotaz, dík

Tak treba srovnani se silovym boxem, ktery se uci jinde je ustecka skola, takovej "vnitrni" box. Hodne jsem na toto tema kecal s jednim zakem, ktery boxoval v Chomutove a pak v Usti ... nebo treba s Lukasem Konecnym ...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod littleass » ned 17. led, 2010 10:12

Teda to sou ale žvásty :lol:

Vnitřní a vnější box.... :o :roll:

Du si dát radši na uklidnění trochu opia :lol:
littleass
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 17. led, 2010 10:16

littleass píše:Teda to sou ale žvásty :lol:

Vnitřní a vnější box.... :o :roll:

Du si dát radši na uklidnění trochu opia :lol:

Vzdyt se stav, ja ti to rad ukazu :wink:

4will: jinak nerozumim schize v postoji na uroven zivota lidi na okinave. Jednou drou bidu a jdou s vidlema na perfektne vyzbrojene samuraje a po druhe vykazuji silovej trenal perfektne zivenych fighteru? Jak to tedy vlastne je?
Ja jen, ze uz jsem slysel od lidi, kteri okinavske karaco trenuji, ze Sebejovo povidacky o okinave moc nesedi ...
Co se tyka tech posilovacek, jestli posiluji stejne jako je bezne v tzv. siu lum gung fu (jakoze urcite ano), tak to bude naprosto standardni posilovani, ktere znam z jizni ciny.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 17. led, 2010 10:32

for. Ukropcany

Místem velmi citlivým na tlak i úder je plexus solaris, ke se paprskovitě sbíhají nervy. Proto je žaludeční krajina terčem rohovníků. Úder do tohoto místa je totiž velmi bolestivý a při silnějším zásahu přivodí ztrátu vědomí. Na toto místo se útočí též hroty prstů. Kuva, tak kdo se vrátí do školky.

Nebo jinak, úder hlavou, pěstí nebo loktem na plexus solaris způsobí krutou svíravou bolest i bezvědomí. ¬e tys nedával pořádně pozor :lol: Stačí ľahký úder na to správné miesto a iděš dole, někeří karatisti, to skutečně dobře ovládají takže pozor.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 17. led, 2010 10:39

will píše:for. Ukropcany

Místem velmi citlivým na tlak i úder je plexus solaris, ke se paprskovitě sbíhají nervy. Proto je žaludeční krajina terčem rohovníků. Úder do tohoto místa je totiž velmi bolestivý a při silnějším zásahu přivodí ztrátu vědomí. Na toto místo se útočí též hroty prstů. Kuva, tak kdo se vrátí do školky.

Nebo jinak, úder hlavou, pěstí nebo loktem na plexus solaris způsobí krutou svíravou bolest i bezvědomí. ¬e tys nedával pořádně pozor :lol: Stačí ľahký úder na to správné miesto a iděš dole, někeří karatisti, to skutečně dobře ovládají takže pozor.

Nemyslim, ze by tady byl kdokoli a nevedel, co zpusobuje zasah tohoto mista. Problem je ho zasahnout, aby to neco udelalo, ale to je na jine tema ... jinak tema prstama, to uz je prave ta sracka od Sebeje :wink: Protoze urco vis, jakou bolest zpusobuji 3 zlomene prsty, ze? :wink:
Nehadejme se kvuli hloupostem a dohodneme se na tom, ze se sejdeme na dalsim setkani a tam si to muzeme demonstrovat, ne? :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 17. led, 2010 10:48

Ukrop:
No jo, když máš zlatý vlasy děda vševěda tak na co banky, tak a teď šupky hupky sepiš nějakou odbornou knihu o všech asijských BU.

luen píše: uroven zivota lidi na okinave. Jednou drou bidu a jdou s vidlema na perfektne vyzbrojene samuraje a po druhe vykazuji silovej trenal perfektne zivenych fighteru? Jak to tedy vlastne je?

Opět ukazuješ jak o Karate mnoho nevíš, když budu mluvit za
Shorin---->Shotokan tak ten cvičili a vyvíjeli vysoce postavený okinawský šlechtici, co byli zároveň bijci s mečem a Karate tenkrát cvičilo jen velmi málo lidí a navíc nelegálně.Nebyl to žádnej národní "sport".
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 17. led, 2010 10:52

Budu velmi stručný, protože přesvědčovat o něčem lidi, který maji přestavu o TBU shrnutou slovy"Kueny, Kungfu,Hladík" považuju za neproduktivní. Jiný školy, který to dělaj dobře a že jich v ČR pár je, asi neznají. Kdyby byl v ČR jen shit, nedivil bych se, takhle se divím.Takže stručně: a hlavne nesmie na mna vyrukovat s tym ze musim cvicit a stat v postoji a cvicit kueny dlhe roky aby som mohol ist vobec do sparingu a podobne Já jsem stál v postoji 3 roky. Nic víc. Každej den.Dokud jsem neuměl stát, Dufukun mě nic jinýho nechtěl učit a taky neučil. Komu se to nelíbilo, byebye, jdi hledat něco jiného. Du fukun říkal: "mě to mistr učil takhle, já to budu taky učit takhle". Bohužel většina číňanů to na západě učí pro prachy a potřebují žáky aby se uživili. Z toho vyplývá že neučí to co učil mistr je ale to "co chtějí žáci" Proto je mnohdy úroveň "tradičních" škol na západě skutečně děsivá, to uznávám. Ty Marcello jdeš jinou cestou, ty přesně představuješ typ člověka, kterej se nikdy nic nenaučí protože po dvou hodinách stání v postoji se ti to přestane zdát zajímavý a půjdeš někam dělat sparring.Připadá ti to rychlý a účinný. Ale v bojovym umění BOHU®EL zkratky neexistujou. Když vynecháš cvičení postoje(=Kung fu) dosáhneš jistě rychle nějaký úrovně, pár lidem rozbiješ úsopěšně hubu, to ti dá představu, že jseš na dobrý cestě ale tím končíš. V číně se říká, není útok, na který by neexistovala obrana, není borec aby nebyl někdo ještě větší borec. A když se rozhodněš někdy jít do ringu třeba na zápasy Sanda nebo MMA do Číny, tak s tebou vymetou podlahu, jako tradičně s klukama, co si myslej že jim stačí pytel a ulice. Jsou z toho vyléčený po první minutě v ringu. Ti kluci, a nejenom z Číny ale z celýho světa, co na ty zápasy do Číny jezděj, totiž cvičej kungfu a neremcaj za trenérem, že tohle jim připadá nahovno a že by radši "spárovali". Kung Fu totiž znamená cvičit ZÁKLADY. Kdo nemá dobrý základy ten staví barák na písku. Jistě, spárovat můžeš i bez jakejchkoliv základů, párkrát si necháš rozbít hubu, párkrát rozbiješ hubu někomu jinýmu, tím to skončí(pokud to přežiješ) a nikam dál už se nedostaneš.Muhammad Ali zkratkou nešel a "učit se" se mu vyplatilo. Doporučuju skouknout jeho zápasy zpomaleně. Ta měkkost a tvrdost v jednom, to je předpisové čínské Wušu..A Ali je pro mě autorita, nikoliv Marcello. A je formát i v tom, že po zápasu s mistrem pakua Jiang Hao Quanem v ©anghaji uznal svou porážku a vysekl poklonu čínskému BU. To je velké srdce Tygra. Velice obdivuju Aliho. Kluci od Du Fu Kuna, který vydrželi ty, podle tebe, "zbytečné blbosti" a stáli poctivě 3 roky v postoji než se začli učit něco jiného, už VĚDÍ. Chytrolín, který to vzdal po týdnu cvičení a šel raději "spárovat" protože stát v postoji je přeci zjevná "blbost" se nikdy nic nedozví a dnes, po 18 letech už dávno nic necvičí. Kdo si asi myslíš, že učí ty Sanda borce? Ty tebou opovrhovaný dědkové přeci! A stále omílaná "účinnost" TBU? Bao Li Gao zabil thaiboxera přímo v ringu, Liu Hai Long zabil chlapa z nožem,když ho frajeři přepadli, přímo na ulici před barem.Holejma rukama. Bez chráničů.Je to smutné ale je to tak a můžeš vyřvávat co chceš. Thajci taky dřou tradiční tréning až z nich teče krev. Poslouchaji učitele, co jim řekne,to cvičí. Nikdo nefilozofuje, že je to blbost, protože všecko stojí za hovno, JEDINĚ SPARRING A PYTEL(od Hayashi)! Ok, nebudu se přít o tom co je brutal real, z toho jsem vyrostl. Jistě je k ničemu mít učitele a vůbec se něco učit, protože ty přesně víš, že to všechno je k ničemu. Jen jsi doteď neprozradil, CO? Pokud tvoje veškerá představa spočívá v bouchání do pytle a rvačce bez pravidel, tak ti závidím. Chudáci ti co dělaj TBU,(je jedno jestli v Číně, Thajsku,Japonsku, Indii nebo Řecku) makali na tom 2000 let a teď přijde nějakej Marcello a vysvětlí jim, že to je všechno k hovnu. OK, závidím ti tvoje osvícení ale beru to, žij nadále v tvém jednoduchém světě. Ukropcany: Takže Čína ne, Japonsko ne tak řekni KDE ano? Kde to uměj ať vim kam mam jít, chci se konečně naučit prát :lol:! Will: Nejsem mistr, jsem jen obyčejnej člověk kterej má rád BU a ňákej pátek je cvičí.Nikdy jsem nikoho neučil nepočítaje starýho Guo, kterýho v parku učim už 2 roky správně stát (a furt to neumí :lol:) A jsem rád, že mám díky tomu v mejch letech tělo v pohodě a ve zdraví. Což mladý tydýti, který ještě nic nebolí, zatím nepochopí.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 17. led, 2010 10:54

RUNAR píše:Luen:Opět ukazuješ jak o Karate mnoho nevíš, ...

Ja jen, ze uz jsem slysel od lidi, kteri okinavske karaco trenuji, ze Sebejovo povidacky o okinave moc nesedi ...

Ja uz malem zapomnel, jak rad tuto vetu pouzivas :lol: Jen jeste cist, ze?
Naposledy upravil luen dne ned 17. led, 2010 10:58, celkově upraveno 1
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 17. led, 2010 10:56

for. Ukropcany

Tak to vypadá nejsilnější kop v BU dostat to na břicho nebo hlavu neni moc příjemné.

www.youtube.com/watch?v=KeL67B0VOUM

www.youtube.com/watch?v=kbv7T1LMGyg
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » ned 17. led, 2010 10:56

To jsem toho zase napsal, no nic, už se nebudu vyjadřovat. Jen maličkost k tomu, jak Ukropcany vyhrkl, že nejlepší technika je koleno. Není, špatně jsi poslouchal staré mistry. Nejméně 2000 let vědí, že nejlepší a nejúčinnější zbraní je SRDCE :wink: pS: pravé mistrovství nehovoří o technikách, "techniky", to je jen prostředek, pravé umění je, když technika neexistuje.
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 17. led, 2010 11:18

will: Tohle není nejsilnější kop v bu :D tohle se skoro vůbec nepoužívá, alespoň v Karate. Jedna věc je nějakej pořad v TV kde to měřej jen s nějakými pozvanými "odborníky" a úplně jiná věc je jakou sílu to má v zápase.Tohle v pohybu taková řacha neni a skoro nikdy to netrefí a HLAVNĚ A PŘEDV©IM zkušenej rváč tě po tomhle odkrytí ubije.Hlavně tohle nikde nezkoušej.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 17. led, 2010 12:01

will: sorry, že se do toho pletu, ale jen pro moje info: dostal jsi někdy úder na "solar"? Víš, o čem mluvíš (to, co píšeš, vypadá jako citace)? Co to plexus solaris je, kde je umístěný?
Jistě, posilovat se nedá - stejně jako proti úderu neposílíš třeba játra nebo mandle :roll: - to, co posilujej, je něco jinýho.
btw: jaké BU děláš?
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 17. led, 2010 12:04

for. Runar

Tak, nevím co bys chtěl to video ti nestačilo ? a že se to nepoužívá v karate je možné, karate je light nebo bez kontakt (i když a videu ano), tento kop je hlavně v repertoáru taekwonda, které je full kontakt a často končí K.O., ale jak si viděl je v repertoáru i jiných bu. Jinak ten pořad, kde to bylo uváděno byl dokument a bylo to měřeno odborníky na profesionálních přístrojích. Jen tak mimo, figuríny, které se používají v crash testech nám dneska zachraňují v život. Ale, jak je vidět tady,když se to přinese i na zlatém podnose, tak se to bude stejně zpochybňovat. Jinak já ho používat nebu protože ho neovládám, ale tento kop je také dost učínný i bez výskoku.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » ned 17. led, 2010 12:11

for. Graver

Ano, je to citace z dvou nezávislých knížek, to bylo jenom pro ukropa, ten to ve školce nebral.
Jinak, kdybys četl pozorně, tak bys ses v mém příspěvku výše dočetl, že ano dostal jsem na solar plexus takže moc dobře vím o čem píšu, jak jsem psal, nejsem jenom teoretik. Kromě na solar plexus jsem dostal také holení do hlavy, ale údajně by to němělo mít trvalé následky 8) , mozkové buňky se prý rychle obnovují.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a média...