http://www.youtube.com/watch?v=FMcaag_jPO0
Fakt respekt. Hezký trik na short range/long range switch

T.
Moderátor: Picard
ingwe píše:(...) že jsem neviděl žádnou starou školu, která by učila držet meč v jedné ruce na konci cuka.
To asi záleží na tom, jak moc pilně jsi posiloval a dělal suburiingwe píše:při váze meče 1,5 kg asi člověk radši oželí těch pár cm dosahu:)
Kakarigeiko powapatrik píše:2:40 - 2:50 SÍLA!
Picard píše:(...)A asi by se taky musel naučit ten úchop flexibilně měnit podle situace, tak jako ten hoch na tomle videu.
Jednoruční techniky co jsem viděl v různých školách skutečně obnášejí úchop u cuby, ale takovou školu by si musel příslušný jednoruký fighter nějak přizpůsobit pro své možnosti a podle mě by to mohl udělat dost obdobně, jako ten kluk na tom videu. Teda nevidím důvod, proč by nemohl.
Picard píše:Kakarigeiko powapatrik píše:2:40 - 2:50 SÍLA!
patrik píše:Myslím Negiši rjú má držení levou rukou na konci, abys mohl pravou vytáhnout šuriken.
ingwe píše:
mně jde o to seknout jednou rukou, která je na konci cuka. to s tím šurikenem jsem si prohlédl na youtube a je to naprosto logické, seká se pak oběma. petr kopeček nám kdysi ukazoval to samé v bledě modrém.
ale vždyť oba chápete, jak jsem to myslelnemám s tím problém, jen mi to přijde trochu líto. mám prostě radši kórjů
![]()
ingwe píše:ad etika zápasu, taky se mi ekluje úder do soupeře na zemi. nevím už kde je to video, ale na nějakém českém zápasu kendista(asi dvoumetrovej) srazil při taiatari soupeře ve výskoku k zemi, kde tento přistál obličejem dolů, a na to inkasoval zásah zezadu na men. když jsem to viděl, okamžitě mi proběhlo hlavou "fuj, ubohost". jsem prostě fanda rytířské etiky![]()
(vsadím se že Picard si vybaví to video, i jméno)
Picard píše:A btw nemyslím si, že by se ten men patrikovi ekloval
Picard píše:Jinak mě se na tom videu líbí hlavně spirit toho kluka. Jako inspirace, že když může takhle makat on i přes ten šílenej hendikep, tak my ostatní "zdraví" můžeme taky. Ale taky se mi líbí, že ostatní se s ním nijak neserou a nejak ho nešetří a dávají mu kotel stejně jako komukoliv jinému.
vidím v tom svůj vlastní smysl a zápasy vyhrávat nepotřebuju
...
jak to vidím já, při shození soupeře na zem by mi stačilo, kdybych zůstal ve střehu, třeba v džódan, připravenej udeřit. a ten úder už neprovedl, protože je v podstatě zbytečnej. tohle beru jako vítězství. stejně tak, jako vyražení šinaje z ruky. už to samo beru jako vítězství.
Picard píše:(...)Člověk s vyraženým mečem, zdaleka nemusí být bezbranný, stejně jako soupeř ležící na zemi. (...)
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků