různé kopy v různých stylech

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Angus » čtv 09. zář, 2004 8:16

player: asi jde o nedorozumění, sám jsi to napsal v sousedním fóru:

"se casto stava, ze je to pochopeno trosku jinak nez sem myslel, coz je zpusobeno prevazne mnou a moji neschopnosti poradne se vymacknout:)"

Možná jsem se také nepřesně vyjádřil. Podíval jsem se konečně na video, jak kopeš, předtím mi nefungoval přehrávač na soubory avi. Samozřejmě, že je to daleko lepší než statický obrázek, podle fotek se opravdu těžko hodnotí.
Ale k věci. Abychom si správně rozuměli.
U vytočení nohy jde o míru vytočení. To, co jsi demonstroval na obrázku jako vytočení u mae geri, to máš pravdu, že je to špatně, to je přetočení.
Vyzkoušej něco. Kopni mae geri tak, abys nezvedal patu a sleduj stojnou nohu. Zůstane stále ve stejné poloze, nebo se povytočí? A zkus to kopat z nízkého postoje, tam by se to mělo více projevit.
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 09. zář, 2004 18:53

Angus:no cece, kdyz to maegeri kopnu na miste(pak samozrejme bez zvednuti paty), tak se mi ta noha moc nepootoci.Ale kdyz to udelam do kroku, tak to pak ano, rekl bych ze asi tak o tech 30 stupinku jak si psal;)
Holt mam ale proste nejak zafixovano to "odpichnuti" se od spicky. Nevim proc to delam, nikdy sem nad tim neuvazoval, proste kopu tak jak mi prijde ze ma kop nejvetsi "riz":)
Holt jiny kraj, jiny mrav;)
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » pát 10. zář, 2004 6:17

player píše:Holt jiny kraj, jiny mrav;)

S tím nesouhlasím, tedy, že jiný kraj, jiný mrav :) . Na naše tréninky se stavují někdy kluci, co dělají kickbox a ti kopou úplně stejně maegeri jako ty. Přitom někteří z nich dělali rok, dva i tři karate a tam to kopali tak, jak jsem je to učil. Podiskutuji s nimi, proč to tak dělají. Zatím jsem jim kdysi jenom řekl, že to kopou blbě, a oni mi na to, že to nevadí, ale jim se to tak dělá lépe :roll: :cry: :lol: Protože jsem jim do toho nechtěl kecat, dál jsem to neřešil. Tož sa optám.
Jinak jsem rád, že jsme si to "vytočení" nohy snad vyjasnili, já to myslel tak, že když to "uděláš do kroku", jen jsem to tam nějak neuvedl. Ono některé věci se fakt špatně popisují a někde jsem slyšel, že malé množství praxe je mnohem více než velké množství teorie :lol: .
Angus
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » sob 11. zář, 2004 16:12

Angus:No vidis to,nakonec sem jeste zdeformovanej kickboxer :D
s posledni vetou do puntiku souhlasim :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Předchozí

Zpět na bojová umění a sporty obecně