marcelo píše:kumori píše:toto vlákno je primárně o JJ a všech jeho formách, navrhuji ukončit diskuzi o keriwaza a vrátit se zpět k tématu
http://www.youtube.com/watch?v=4dZ_Bd5cv3onádhera, Kondo sensei (dědic Daito ryu od Tokimune Takeda, bohužel po smrti Takeda sama však došlo ke pochybám o platnosti závěti ze strany dcery Takeda sama a soud rozhodl v její prospěch, Kondo sensei tak nemohl používat název Daito ryu Aikijujutsu, rozhodl se tedy pro Daito ryu Aikibudo ) zde demonstruje principy Daito ryu - mimo jiné tvrdost, praktičnost
Nadherna historicka gymnastika a kludne aj BU...len do dnesnej doby aplikovatelne asi ako historicky serm atd...Kumori mne su vsetky Jutsa okrem BJJ sumak,ale neuslo mi ze opovrhujes vsetkymi modernymi hybridmi a mojkas si Koryu Jutsa...moj nazor je ze s dotycnym Daito ryu len straca clovek cas,pokial sa zaujima o realnu sebaobranu proti dnesnym beznym utokom ktore mozu cloveka prekvapit...to uz kombinaciu boxu a juda a thaiboxu vidim ako ultimatnu kombinaciu oproti tomuto tu...sice krasne pohyby,krasne kimonka,tradicia atd ale je to strasne pateticke,hlavne tie tie utoky..ala Forrest Gump

A teraz do mna

[/quote
samozřejmě, je to otázka vkusu a zájmu, pokud někdo inklinuje k MMA a speciálně BJJ, v pořádku, souhlasím a respektuji, naoplátku žádám respekt k těm,kteří se zajímají o takové skvosty jako je Daito ryu prezentované dědicem stylu v přímé linii.To máš jako s tím, když se někomu líbí jawa 500 OHC, je to stará motorka, na dnešní stroje nemá, ale proč ji zavrhovat?Že je stará?Vzdyť je to směšné...
co se týká toho opavrhování moderními styly, můžeš mi toto tvé tvrzení nějak doložit?kdy a kde jsem něco takového napsal?je to snadné dohledat, ale pokud to tvrdíš, tak to dokaž...
navíc prokazuješ elementární neznalost tématu, necvičí v kimonech, ale v gi a hakama, ale to nevadí.Víš, já prd rozumím MT a MMA, takže se do vláken na toto téma neseru a dobře dělám, aspoň tam neblekotám nesmysly a neztrapňuji se jako rádoby odborníci na JJ, kteří ho třeba nikdy necvičili nebo si myslí, že se mu plně a hodnotně věnují, možná, kdyby šli do hloubky toho čemu se věnují, byli by docela překvapeni, že necvičí nic co by se dalo hodnotit jako JJ (ve srovnání s vyspělou cizinou), ale jako slátaninu made in Czech, kdy laik žasne a odborník pláče, ale to je na delší diskuzi.
velmi citelně zde postrádám příspěvky kamaráda Kamiwaza, kdepak foukáš Ó Božský?