Moderátor: Makoto
Miro píše:Nenosim ziadnu zbran, povazujem to za hlupe a nebezpecne (napr. pouzitie aj v pripade, ked to nebolo nutne). Keby doslo na zle, verim si, ze by som dokazal pouzit ako zbran takmer cokolvek, pripadne sa ubranil aj s holymi pastami - alebo ak nie, tak by mi vyrazne nepomohla ani ina zbran...
Mam rad (podobne ako Pavela) shen biao, zaspicatenu olovnicku na spagate, ale je to skor kvoli jej nezvycajnosti a srandovnosti nez kvoli jej realnemu uplatneniu. A potom rozne varianty uzkych nozov, tzv. judge pens, bagua pens, ihlic, skrutkovacov a pod., ktore sa daju lahko ukryt na roznych miestach a maju siroku skalu pouziti... Keby som chcel nosit cosi nenapadne, ale pritom velmi dobre pouzitelne ako zbran, tak by som si dal vyrobit nejake nekovove pero so skrytou ostrou hranou (trebars len centimeter v hornej casti pera, ktora sa da lahko odklopit palcom, podobne ako su konstruovane umele "ceruzky" s vkladanymi tuhami) a to uz uplne staci...
Ked uz by som nutne mal siahnut po realnej zbrani, tak najskor po nozi. Neviem si predstavit, ako moze niekto seriozne uvazovat o pouziti teleskopov - to je tak dobre na stare damy ci na robenie "bu-bu-bu, pozri, ja som policajt a mam aj teleskop"... Prva rana teleskopom sa vzdy da stlmit do bezbolestna (neurcita) a k druhej uz nikdy nedojde - k comu ten teleskop je?
Luxus ma vobec nerajcuje, zato mam velmi rad antikvarne ci historicke kusy, cim starsie, tym lepsie, ale skor z vizualnej a estetickej stranky, ako z praktickej. Holt, som estet...![]()
Ten moj postoj k zbraniam by sa dal vlastne vystihnut nasledovne: ak sa nedokazem ubranit holymi rukami, zbran mi dava iba o malo vacsiu vyhodu sa ubranit uspesnejsie - a ak nedokazem zlikvidovat supera holymi rukami, tak zbran mi dava iba o malo vacsiu vyhodu ho zlikvidovat uspesnejsie (netyka sa strelnych, ale iba klasickych chladnych zbrani, ovsemze).
Miro
Anonymní píše:Neviem si predstavit, ako moze niekto seriozne uvazovat o pouziti teleskopov - to je tak dobre na stare damy ci na robenie "bu-bu-bu, pozri, ja som policajt a mam aj teleskop"... Prva rana teleskopom sa vzdy da stlmit do bezbolestna (neurcita) a k druhej uz nikdy nedojde - k comu ten teleskop je?
Ahoj Miro,Buďto jsi ten největší ranař o kterém jsem kdy slyšel a nebo někde v mímus jedničce zakládáš spisy do regálu a nevíš co se děje venku?
Miro píše:Onion,
iba potvrdzujes, co som povedal - teleskop ci obusok je pre neskusenych a proti neskusenym - to jest proti ozranom, sfetovanym, stadu atrd., teda ludom, ktori nemyslia, nemaju koordinaciu, nie su profici. Samozrejme, ze proti takymto typkom ma teleskop pouzitie, ale to uz sme mimo bojovych umeni a mimo obsahu tohto webu - ako obvykle, ze?
Kontaktuj ma privatne so slusnou cenou a budem chytat udery obuskom od Teba ci od ktorehokolvek profika trebars aj 2-3 hodiny (s prestavkami ovsemze), pripadne mi zorganizuj seminar, a naucim Vas, ako na to - je to v podstate jednoduche, iba par finticiek...
Miro
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků