Daito-ryu dojo v Praze

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Higen » stř 17. bře, 2010 13:28

a co si citil?
bylo to neco na tento zpusob?

http://www.youtube.com/watch?v=YvTA-dN0Js8

kdyby mi nezalezelo, ze si novacci v budo z nevedomosti vybiraji sarlatany, tak uz k tomu nic nepisi, ale zalezi. Stejne jako mi vadi katolicka cirkev, vadi mi i toto.
Člověk si uvědomi svou moudrost, až když se setká s hlouposti jiných.

NISHIO BUDÓ
www.aikido.over.cz
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 13:38

Higen píše:a co si citil?
bylo to neco na tento zpusob?

http://www.youtube.com/watch?v=YvTA-dN0Js8

kdyby mi nezalezelo, ze si novacci v budo z nevedomosti vybiraji sarlatany, tak uz k tomu nic nepisi, ale zalezi. Stejne jako mi vadi katolicka cirkev, vadi mi i toto.

Hele, ale z toho videa není zřetelné, co kdo cítí, jsou tam vidět, jen pohyby Yamaue sensei a jeho partnera a potom nějaký křik. Jak můžu proboha vědět, jestli to bylo něco na tento způsob, když nevím, jaké ten člověk měl přitom pocity. Dáváš nesmyslné otázky.
Navíc takové techniky jsme na semináři necvičili, Yamaue sensei je neučí veřejně. Doporučuju se s touto otázkou obrátit raději na jeho žáky, nejlépe na Ivo Kosinu z Olomouce (to nemáš tak daleko, ani mailem 8) ) anebo na Matěje Nováka z Prahy. Pokud se na ně obrátíš, tak doporučuju slušně, jinak máš s informacemi utrum. A ubezpečuju tě, že Matěj ani Ivo nejsou ani nevědomí a už vůbec ne nováčci. A přesto si Yamaue sensei vybrali za učitele.
Hmm, zdá se, že ti vadí podstatné věci, ale ubezpečuju tě, že s tím nemáš šanci cokoli udělat, s Yamaue sensei natož s katolickou církví. Tak proč si trhat žíly, že.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 13:45

Nabízím jiné video s povídáním, i když tuším, že ho znáš - http://www.ceskatelevize.cz/program/101 ... l?online=1
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 13:46

Nikdy v historii CBU, ani u tech nejtradicnejsich vnitrnich stylu nikdo neprezentoval vnitrni silu tak, jak ji prezentuje pan Yamaue. Je to jeho vymysl, cela ta taskarice je nechutnej cirkus. Vnitrni sila takto nefunguje a nikdy v historii nefungovala ... Jen to degraduje cele tema, ktere je jinak zajimave, na kejkle a cary mary ...
Co je na tom tak tezke pochopit? Uz samotnej duvod, ze se neco neuci verejne je smradlavej jak lejno ze syrovatkovejch proteinu. Nicim se to neda okecat, vse je jen dalsi bullshit v rade :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zm » stř 17. bře, 2010 13:52

luen píše:Nikdy v historii CBU, ani u tech nejtradicnejsich vnitrnich stylu nikdo neprezentoval vnitrni silu tak, jak ji prezentuje pan Yamaue. Je to jeho vymysl, cela ta taskarice je nechutnej cirkus. Vnitrni sila takto nefunguje a nikdy v historii nefungovala ... Jen to degraduje cele tema, ktere je jinak zajimave, na kejkle a cary mary ...
Co je na tom tak tezke pochopit? Uz samotnej duvod, ze se neco neuci verejne je smradlavej jak lejno ze syrovatkovejch proteinu. Nicim se to neda okecat, vse je jen dalsi bullshit v rade :evil:

Do CBU, jestli tím myslíš Čínská bojová umění, se nepletu. Nezajímají mě tolik jako tebe zjevně Japonská bojová umění.
Jen malý dotaz, ty učíš vždy a všechno veřejně? Každého, kdo přijde? A i dříve, než má možnost třeba to vůbec vstřebat?
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Higen » stř 17. bře, 2010 13:57

zm píše:Nabízím jiné video s povídáním, i když tuším, že ho znáš - http://www.ceskatelevize.cz/program/101 ... l?online=1

13:00 - nesmysl...

pokusim se k tematu uz nevyjadrovat, rekl jsem vse co si myslim, vic neni treba
Člověk si uvědomi svou moudrost, až když se setká s hlouposti jiných.

NISHIO BUDÓ
www.aikido.over.cz
Higen
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 14:26

zm píše:
luen píše:Nikdy v historii CBU, ani u tech nejtradicnejsich vnitrnich stylu nikdo neprezentoval vnitrni silu tak, jak ji prezentuje pan Yamaue. Je to jeho vymysl, cela ta taskarice je nechutnej cirkus. Vnitrni sila takto nefunguje a nikdy v historii nefungovala ... Jen to degraduje cele tema, ktere je jinak zajimave, na kejkle a cary mary ...

Do CBU, jestli tím myslíš Čínská bojová umění, se nepletu. Nezajímají mě tolik jako tebe zjevně Japonská bojová umění.
Jen malý dotaz, ty učíš vždy a všechno veřejně? Každého, kdo přijde? A i dříve, než má možnost třeba to vůbec vstřebat?

CBU ve vztahu k vnitrni sile nemaji jiny pohled od JBU, takze neni treba utikat pred tim co jsem napsal, timto zpusobem. Jinak vice jak 9 roku jsem cvicil JBU (judo a karate) ...
Ano, mam verejnou skolu, ucim verejnost a ucim verejne. Pokud bych chtel mit tajnosti, tak ucim tajne, tajne spolky a na tajnem miste. Kazdy kdo prijde je limitovan jen sam sebou a pristupem k veci. Neni na me, abych ty lidi nejak omezoval, limitoval ja. pokud prijde nekdo, koho ucit nechci, reknu mu to a rozloucime se. Pokud nekdo (ne)uci zaka, ktereho ma ve skole tak to nepovazuji za stastnej pristup. Neni preci dobre kdyz nekdo z nekoho dela vola, nebo?
Nechapu co znamena vstrebat? Pokud prijde chudinka, nevstreba nejakou dobu temer nic, nicmene od toho k nam chodi, aby na tom pracoval, ne? Nikomu neslibuju, ze z nej udelam supermana a kazdemu na rovku reknu kde si momentalne stoji - to povazuji za nutnost. Cim drive me zak preroste, tim lepe pro nas oba. Soucasti metodiky neni aplikovani systemu ABS na bedra a cloveka umele brzdit. Kdy nekdo neco vstreba je na nem a neni na me, abych si hral s lidma jako s autickama na ovladani. Tenhle pristup ostatne nemam rad a povazuji ho za vysoce neprofesionalni az diletantskej.
Take proto nemam zaky, kteri by nepoznali, zda je projekce podvod, ci neni :lol: :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod qwerty » stř 17. bře, 2010 15:18

Nic proti Yamaue... neznam ho a nikdy jsem ho nevidel - teda myslim v realu - na internetu jo, ale tam jsem videl ruzny veci :lol: :oops: :lol:
Ale proto sem nepisu. Oni totiz tyhle generatory energie samozrejme maji i v Japonsku... dokonce tihle kouzelnici posilaji sva videa i do TV. V jejich dojo to funguje bezchybne... Dokonce i na vetsi a silnejsi Cizince!!!!!

No asi takhle:
http://www.youtube.com/watch?v=tib2Urowsdc&feature=related

bomba co....
qwerty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod qwerty » stř 17. bře, 2010 15:55

Jenomze bohuzel, alespon v tomhle pripade se docela jasne ukazuje, proc se vetsinou Tito slovutni mistri na Ki jakemukoliv sparingu s lidmi z venku vyhybaji... pokud totiz podlehnou sve iluzi i sami, koncivaji ponekud neslavne... Nechaji si podepsat papir, ze protivnik je nebude vinit v pripade ujmy na zdravi nebo je cinit odpovednymi za svoji smrt a tak - a kdyz pak plne rozvinou sve Kiai umeni...

http://www.youtube.com/watch?v=oMgVmFzBrus&feature=related

nebo z jineho uhlu v lepsi kvalite, ale pomaleji...:

http://www.youtube.com/watch?v=7jf3Gc2a0_8&feature=related

Samozrejme, na zaklade jendoho pripadu nekde z Hokkaida nelze zastupne odsoudit vsechny "projektanty ki" demonstrujici veci obdobnym zpusobem... Treba to opravdu nekomu funguje - V tomto bode ale musim spise souhlasit s Ukropcanym. V danych podminkach na dane jedince To samozrejme fungovat muze... nijak to ovsem nesouvisi s BU... Proc - to by bylo spise na delsi psychologickou studii...

Jinak mi je docela uprimne lito jak magickeho dedecka, tak vsech tech jeho studentu. No, jo, no... uznavam... ono je to nekdy fakt kurva tezky mit odpovednost za svuj zivot a svoje rozhodnuti a je to tak krasny, mit moznost studovat neco tajemneho kdyz "venku" je "jen seda realita"... ale to jsme uz trosku OT...

Jo, jak jsem psal vyse - tohle neni proti Yamaueryu. Nic o nich nevim....
qwerty
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jian » stř 17. bře, 2010 22:59

Podle meho nazoru toto nelze povazovat za ucelovy podvod, pokud onen dotycny je sam pevne presvedcen o tom, ze mu tyto techniky skutecne funguji.
Coz minimalne nekteri rozhodne jsou, jak dle meho nazoru dokazuje napr. to video co linkoval qwerty. Protoze nechapu proc by do toho ringu jinak chodil.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 17. bře, 2010 23:21

Jian píše:Podle meho nazoru toto nelze povazovat za ucelovy podvod, pokud onen dotycny je sam pevne presvedcen o tom, ze mu tyto techniky skutecne funguji.
Coz minimalne nekteri rozhodne jsou, jak dle meho nazoru dokazuje napr. to video co linkoval qwerty. Protoze nechapu proc by do toho ringu jinak chodil.

Pokud tomu nekdo veri, tak je ale blazen, vede sektu a mel by se minimalne ambulantne lecit a ne behat na volno venku :wink: A v tom pripade mam i problem s tim, ze takovej clovek muze sve bludy poustet mezi mladez a pod ...

Jinak mas uz od 13.listopadu neprijatou SZ, ale myslim, ze ted uz je to asi pase :wink:
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 18. bře, 2010 1:47

Jian píše:Podle meho nazoru toto nelze povazovat za ucelovy podvod, pokud onen dotycny je sam pevne presvedcen o tom, ze mu tyto techniky skutecne funguji.

Protože je to evidentně nemocný člověk, kterých po světě běhá hódně moc :wink: Dokud nevlez do toho ringu, tak by se to dalo podle mě posoudit ve dvou rovinách jako klasický podvod (ze zjištných důvodů) nebo jako sport (ve smyslu, kdo předvede nejlepší theatrální výkon). To je fakt sranda :lol:
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 18. bře, 2010 8:56

luen: na ja, jenze me to zadnou nove prijatou SZ neukazuje... :? A samozrejme ani predtim neukazovalo, jinak bych odpovedel. Myslel jsem po tech poslednich SZ ze kdyby neco "horelo", tak uz spis zavolas... proto jsem ti posilal to cislo a zmeskany hovor od tebe take neregistruju. :)

Jinak tady k tomu tematu... ja znam spoustu lidi, kteri veri rekneme... minimalne silne diskutabilnim vecem. Ted v posledni dobe je aktualni tema na CZ Internetu napr. Petr Hejl a jeho hledac. Ale vis co je na tom zajimave? Ze ono prave vubec nemusi jit o nejake vyslovene blazny, nemocne lidi etc. Nebo minimalne ja si takove predstavuju trochu jinak. Casto jde naopak o natolik schopne a chytre jedince, ze musis zacit premyslet nad tim, zda jejich postoj skutecne neni ucelovy a nejde jen o dobre hrane divadlo. Bohuzel tak tomu vsak obvykle neni. Tim chci rict, ze muzes mit nakrasne treba dva doktoraty, ale byt naprosto nezlomne presvedcen o doslovne pravdivosti Genesis a byt clenem nejake krestanske sekty. Ale jinak muzes klidne vystupovat a chovat se takovym zpusobem, ze kdo to o tobe nevi, nikdy by ho to samotneho nenapadlo ani omylem. Mozna tedy "nemocne" jen pokud jde o jistou konkretni oblast?

Jinak problem je samozrejme i v tom, ze podle jeho nazoru by ses mel naopak zase jit lecit ty, kdyz necemu tak jasnemu a lehce pochopitelnemu neveris... Na zaklade svych dlouholetych zkusenosti ze sveta vedy jsem dnes uz presvedcen o tom, ze jakykoliv pokus o racionalni a vecnou diskusi je pak ztratou casu. Pro zasvecene staci jako konkretni priklad uvest jen dva pojmy - Ing. Navratil a hypoteza dvouvelicinoveho vesmiru.. :wink:
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Shihtzu » čtv 18. bře, 2010 10:34

ZM:
V Japonsku se adoptovaní potomci berou většinou jako vlastní a nedělá se mezi tím rozdíl, na to je tam v tomto příliš dlouhá tradice, tak to pro ně není zas až tak důležité. tedy pokud to tak opravdu je.
Co to znamená košer s poslední vůlí Takedy sensei a nástupnictvím Kondo sensei? Podle jakých měřítek? Našich českých? Nebo židovských, když to má být košer? Anebo japonských místních tradičních? Kondo sensei má hromadu studentů a je jedním z nejrespektovanějších a nejznámějších učitelů bojových umění Japonska. Asi to nemá zadarmo a ta soudní přeho ho, zdá se, nijak nediskredovala. Šli byste a řekli mu to do očí (tedy ne česky :) )?

Tak to je nedorozumění. Při vší úctě, právní otázka adopce apod. je kupodivu všude dosti podobná. A Japonsko není nějakou extravagantní výjimkou. Ale to tady nikdo nepopírá. Problém je, že to, že by Takuma Hisa Soke Yamaue adoptoval se NIKDE nepíše a mně to připadá jako kachna. A kdyby to snad byla pravda vůbec to neznamená, že ho učil Daitó-ryu.

Sarkastický postoj k výrazu "košer" je sice roztomilý, ale zbytečný. Měl jsem na mysli, že tady skloňované "nezpochybnitelné" předání nástupnictví Takeda Tokimune Kondovi není tak úplně nezpochybnitelné - přečtěte si esej (odkaz je v této diskuzi o pár stránek dřív) jednoho z italských učitelů. Kondo sensei za života Takedy Tokimune vedl pobočku v Tokyo (hlavní dojo ale nebylo v Tokyo). Navíc Takeda Tokimune byl poslední léta před smrtí velmi nemocný - v mnoha ohledech.
Vážně si tu esej přečtěte. Zkrátka jsou zde i jiné názory.

A, při vší úctě, to, že někdo má hodně žáků a je respektován jako učitel ještě neznamená, že je to férový člověk a že se vždy v důležitých věcech zachoval čestně. Takový Leung Ting také měl hromadu žáků... Luen by mohl vyprávět.
Ale tím samozřejmě nechci srovnávat Kondo sensei a Leung Tinga - výborná kvalita Daitó-ryu v podání Kondo sensei je evidentní.
Naposledy upravil Shihtzu dne čtv 18. bře, 2010 10:48, celkově upraveno 5
Shihtzu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Shihtzu » čtv 18. bře, 2010 10:42

Opravdu to chce ověřit si fakta...
Shihtzu
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Gino » čtv 18. bře, 2010 15:18

luen píše:Ja nepotrebuji ochutnat kazde lejno, ktere uvidim valet na chodniku, abych pak mohl psat na nejakem serveru, ze lejno je skutecne lejno

Luene, mas bod! :wink:
Co se tech serednych sracek na videich tyka - panove by si meli radeji poradne maknout, ale se jim asi moc nechce a patrne nikdy nechtelo. protoze kdyby radeji makali, tak by dneska, po x desitkach let treninku, nemuseli saskovat s takovyma kravinama. Doufam jenom, ze, jak se rika, na kazdy prase se vari voda.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod siegfried » čtv 18. bře, 2010 17:22

Ad Yamaue. Cvicil jsem kdysi Yamaue Aiki Jutsu jak pod I. Kosinou, tak predevsim nekolik let pod vedenim M. Novaka (byl sem sice student na baterky, ale to sem ted nepatri). Yamaueho jsem videl na nekolika seminarich, vcetne tydenniho soustredeni. Pokud snad nekdo muze mit u vice "okazale duchovne zamereneho" (to je jen muj dojem) Iva Kosiny pocit, ze by mohl podlehat bludum (rozhodne netvrdim, ze to tak je, ale stin pochybnosti by, pri pohledu na buddhisticke korale apod. vyvolat u nekoho mozna mohl), pak minimalne u Mateje Novaka toto podle me skutecne nehrozi. Je to ryzi praktik, a jsem si temer jist, ze kdyby zjistil, ze to, co dela Yamaue je podvod, poslal by ho klidne do prdele. Mam dojem, ze by po precteni napriklad luenovych (ktery si mimochodem Yamaueho pletl s tim cinskym kretenem, co je na youtube s nim to vtipny video, jak dostane pesti) prispevku mohl v nekom vzniknout dojem, ze studenti Yamaue Aiki Jutsu jsou uzavrena sektarska banda Yamaueovych nohsledu. Rad bych toto uvedl na pravou miru. Jako mladej a blbej nadsenec jsem tenkrat dokonce mel M. Novakovi temer za zly, jak civilne a strizlive k Aiki Jutsu pristupuje. Prislo mi, ze tohle bojovy umeni ma obrovskej potencial, a jako holobradkovi se mi zdalo, ze tim chladne rozumovym pristupem ho nas ucitel temer znesvecuje :) Dneska bych si za to nafackoval, a zpetne jsem velmi ocenil tenhle jeho poctivej a vyzralej pristup. Na trenincich se nejaky tajemny energie ki explicitne temer nezminovaly, zadny saskarny a podvodny seance neprobihaly. Nikdo taky ani v nejmensim nesliboval, ze snad nekdy budeme umet to, co Yamaue. A nikdo z nas s tim taky nepocital (aspon doufam :). Dneska uz jsem uplne jinde, zajimaj me jiny smery (napriklad FISFO) a domnivam se, ze rozhodne nepatrim k nadsenym obdivovatelum vselijakych energii ki apod., nicmene o tom, ze to, co predvadi Yamaue je skutecny, nepochybuju. Videl jsem to na vlastni oci mnohokrat, a predvadel to na lidech, ktery proste nemaj duvod neco hrat a naprosto neverim tomu, ze by se k podobny sracce propujcili. Skutecne neslo o zadny sektarsky poblouznence v pyzamech s "cinskyma" ucesama apod. Je to samozrejme natolik kontroverzni a neuveritelny, ze se vubec nedivim tomu, ze si leckdo mysli, ze jde o podvod. Asi je taky otazka, zda je vhodny, aby neco takovyho Yamaue verejne predvadel. Nicmene za sebe rikam, ze nemam duvod pochybovat o jeho serioznosti (poznal jsem ho jako nesmirne pohodovyho a skromnyho cloveka, jako az trestuhodne "normalniho" a milyho starsiho chlapika, bez sebemensiho naznaku nakyho guruismu- a na tohle jsem jinak dost citlivej).

Nebo dalsi moznost je pidit se po motivech, ktery by mohl mit clovek k takovymu podvodu, do kteryho by zapojil tolik lidi, co pusobej tak, ze by je clovek fakt z niceho podobnyho nepodeziral. Napadaj me penize, ale to by vypadalo uplne jinak, o nejaky rejzovani tam teda skutecne neslo, DVDcka apod. myslim taky Yamaue nevydava... Pak mozna touha po obdivu, ale na to mi zase prijde, ze to precijen je cely malo okazaly a moc "undergroundovy"... do televize pokud vim saskovat taky nechodi... ostatne mrknete na jujutsu.cz, na clanky (ne ty postarsi o aiki jutsu, ale spis o sebeobrane, KFM, atd.) a posudte sami serioznost toho "klubu". Opravdu, ty ruzny pochybny slizky sekticky, kteryma se to v BU/BS jen hemzi vypadaj zcela jinak.
Naposledy upravil siegfried dne čtv 18. bře, 2010 17:40, celkově upraveno 1
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » čtv 18. bře, 2010 17:39

Higen píše:ja uz v podstate nemam co bych dodal, luen vse vystihl na jednicku.

Mozna bych jeste zminil, ze jsem na seminar Yamaueho chtel jet, abych si ho mohl otestovat na vlastni kuzi. Pri dotazu na ucast mi byla zdelena cena seminare kolem 5000kč za 5 dni (priblizne), to mi prislo vic nez prilis, tak jsem se chtel domluvit alepson na setkani pri, pred nebo po 15minutove verejne ukazce, ale bylo mi receno, ze by Yamaue sensei neriskoval me zdravi, protoze rozhozeni meho ki proudeni v tele by mohlo byt fatalni.

Zm, jestli znas nekoho v CR, kdo "umi" to co Yamaue, nebo mas vliv na to, aby to na napriklad na mne zkusil, tak ver, ze bych se rad takovehoto prokazovani osobne zucastnil.

Do doby, nez mi to nekdo vyvrati, budu pri dotazu na nazor o panu Yamauem rikat, ze podle meho!! soudu je to ki sejdir, ki podvodnik a ki vyzirka.

je zajímavé,že je zde v CZ tolik odborníků na AIKIJUJUTSU...
spíš jako podvod a peepshow mi přijde to čemu ajkiďáci říkají sebeobrana aikido, kdo se chce zasmát, a´t si to nechá v nějaké aikido school ukázat.
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod siegfried » čtv 18. bře, 2010 17:42

kumori: asi tak, aikijutsu neni rozhodne prezentovany jako sebeobrana, coz mi taky prijde velmi seriozni a bohuzel ne uplne obvykly... jina vec je, ze ja to tenkrat tak trosku bral, a tak byl zakonite trosku zklamanej, ale to je muj problem a moje chyba.
siegfried
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kumori » čtv 18. bře, 2010 18:41

siegfried píše:kumori: asi tak, aikijutsu neni rozhodne prezentovany jako sebeobrana, coz mi taky prijde velmi seriozni a bohuzel ne uplne obvykly... jina vec je, ze ja to tenkrat tak trosku bral, a tak byl zakonite trosku zklamanej, ale to je muj problem a moje chyba.

OK, ovšem v porovnání s aikido aikikai je daito ryu bojovým stylem.
K Soke Yamaue, nejsem jeho žák, ale to co píše luena a higen jsou příspěvky, které nemají žádnou hodnotu, nebot neobsahují žádná hmatatelná fakta.Byli jste na semináři se Soke?Ano - ne?byl zde v CZ několikrát, takže možnost mu pohlédnout do očí zde byla, kde jste byli vy?na cestě do pekingu nebo jste prováděli ikkyo sankyo nikkyo do zblbnutí?

4 Luen, CBU nerozumím, nikdy jsem je necvičil, tak se do nich neseru :lol: bo bych plácal pi...ny :lol: :lol: ovšem máš jako každý zde právo vyjádřit svůj názor.

4 higen - chybí ti úcta a pokora, minimálně k tomu, jak si ho váží v civilizaci, kde byl oceněn za svůj přínos BU, to že by jsi k němu měl mít úctu vzhledem k jeho věku píšu jen mimochodem, kde je ta láska a porozumění, kterou se tak rádi v aikido oháníte, vy umělci tance a relaxačních pohybů :roll:
Viděl jsem " v akci" shihana aikikai ( měl hakama - snad mu to Mirek Kodym povolil ) na semináři v Praze a taky se prezentoval pouze se svým sparingem, do randori s cizím se mu nejspíš nechtělo, proč?No protože techniky aikido aikikai prostě při reálných útocích nefungují, vše je potřeba nejdřív nacvičit a domluvit, pak teprve prezentovat, laik žasne, boxer (MT, mma ) se směje - takže podvod tentokrát s nálepkou aikido aikikai...
Naposledy upravil kumori dne čtv 18. bře, 2010 18:49, celkově upraveno 1
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...