Kakie

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Gino » stř 21. dub, 2010 8:40

:roll:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 21. dub, 2010 9:00

ukropcany píše:Zlatý x-box... :roll:

No jo, no... Tam kde je funkčnost systému neustále "plnokontaktně" ověřována, tam je všechno jasný a není třeba takových rozvleklých teoretizujících debat na úrovni píchání klacíkem do hovna... :twisted:

PS: Ale musím se přiznat, že jsem byl v dorostenským věku taky takovej, hltal jsem (mimo jiné) i knížky o "karáču" a byl uchvácen tím velikým spektrem propracovaných technik... :oops: Ale naštěstí jsem dospěl a nějaká ta praxe + např. trénink thaiboxu mi otevřely oči... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 21. dub, 2010 9:09

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 15:02, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 21. dub, 2010 9:09

TongPo píše:No jo, no... Tam kde je funkčnost systému neustále "plnokontaktně" ověřována, tam je všechno jasný

Jasan, třeba jak špičkový x-boxeři dostávaj přesdržky v MMA od Karatistů, Judistů a MMA borců.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 21. dub, 2010 9:12

Pánové, při vší úctě...!!!

Ze zajímavě tématicky laděného vlákna o kakie se sice (bohužel) stala jakási pseudodebata o historii shotokanu, ale pořád to bylo o karate. Já chápu vaše nadšení do boxu (taky mne pohltil a ovlivnil víc, než cokoliv jiného), ale je opravdu nutné ho cpát do každého tématu, navíc s rouškou "skrytého" výsměchu?

Je to škoda. Zamyslete se nad tím. Já pořád čekám, že se tu na fóru objeví temata, kde se člověk dočte něco věcného, zajímavého. K tomu podobné výpady ale určitě nepatří - těch si tu jsem schopný vyhledat stovky a už o ně za ty léta nejevím zájem.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » stř 21. dub, 2010 9:12

Will:

Podivej se, to, co tu popisujes je v poradku. Jen jsi moc sectely a to bude mozna tvuj problem. Asi jsi nemel moznost cvicit ve svete a studovat karate mimo rodnou ves, tak ctes a ctes...To je v poradku, ale prece jen praxe je praxe a teorie je teorie.
Gigo Funakoshi byl samozrejme u urcitych zmen, ale pokud se budeme drzet varianty, ze vlastne zacal ucit to, co ucil mistr Azato, o kterem se dodnes vlastne poradne nevi, co ucil, tak byl Gigo vlastne jen tim, kdo vzkrisil urcite principy. Jsou to vsechno vlastne jen domnenky. Mistr Funakoshi byl taky velmi zahadna osoba a na venek neco prezentoval nejak, ale uvnitr byl prece jen zak mistra Azatoa... Je nepochybne, ze se v Shotokanu, ktery ma "na svedomi" Gigo praktikuji nektere principy trochu jinak, nez v jinych smerech karate a myslim si, ze to je jedine dobre. I okinawske styly se od sebe vzajemne odlisuji. A jeste co se tyce nizsich postoju, podivej se nekdy na nejaky jiny smer, nez je Shotokan a taky je tam najdes...
A vzprimeny postoj se v Shotokanu praktikuje stale...Nebo mas pocit, ze se dnes nekdo hrbi nebo predklani?

Ano, Shotokan je jiny, coz je jedine dobre.

Cvicil jsem trochu i Shorin ryu a nemel jsem pocit, ze jsem tam delal jine zenkutsu dachi, nez ktere delam dnes...Ano, v kata byly urcite rozdily, ale jinak principy byly hodne podobne. Nevim, jak dlouho a jak casto se venujes karate, ale mozna by bylo dobre nektere veci tak neanalizovat a proste makat, at uz jsou postoje od Giga Funakoshiho nebo od kohokoli jineho. Odkaz starych mistru karate, najdes i v Shotokanu, jen musis asi vyjet na chvili do sveta, abys videl, ze v CR je potreba vyvetrat hlavy, aby to bylo videt...

Hezky den!
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » stř 21. dub, 2010 9:18

A jinak opravdu je toto vlakno o kakie, tak je mi lito, ze jsem se nechal strhnout k psani o Shotokanu...Ale nemohl jsem jinak, kdyz jsem cetl urcite veci :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 21. dub, 2010 9:29

No, je pravda že Shotokan nemá ve vláknu o cvičení Kakie co dělat.

Je dost směšný když se tady lemplové navážej do Karate, přečetli si o něm nějakou knížku, nebo někde viděli hobby "Karatistu".
A nemaj mozkovou kapacitu si uvědomit že jsou neinformovaný.
Nemaj ani tušení jaká je výkonost opravdových Karatistů, jak probíhaj tréninky, jak tvrdý je kumite, že Karate je koncentrovaná zkušenost z full střetů.Nemaj ani tucha o tvrdosti tréninků Karate.

Omlouvám se ještě za jednou za OT.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wand » stř 21. dub, 2010 11:00

A mozno je to cele tak, ze Ferko mal vysii postoj, pretoze sa mu jednoducho nechcelo mat nizsi, kedze je to lahsie. A tak Ferko ukazal svojmu ziakovi Jozkovi vyssi postoj a bolo vymalovane. :) :wink:
wand
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 21. dub, 2010 11:44

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 15:03, celkově upraveno 2
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Moto » stř 21. dub, 2010 11:53

Pucmaz:

Naprosty souhlas!
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 21. dub, 2010 13:29

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:32, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod ANTIKRIST » stř 21. dub, 2010 13:36

pucmaz píše:Nastavení zrcadla je rozhodně užitečné, ale od někoho, kdo do tématu trochu vidí. Kdyby to aspoň pokaždý nemělo ten nádech arogance a výsměchu, určitě by to nevyvolávalo takové reakce, jako např. teď, že jo.

Ale ještě jednou, to co se tady rozebírá je historie v souvislosti s technikou. Nepochybuju o tom, že všichni z diskutujících to zenkucu umí a že by dali i obstojné cuki a nijak jejich schopnosti nepoškozuje to, že se baví o původu oné techniky nebo stylu. Nakonec co dělají všichni historici jinýho, než že o svých poznatcích převážně kecají a porovnávají informace z různých pramenů. Kdyby tohle dělali a vydávali to trénink karate, byl by to problém, ale tohle je snad diskuzní fórum, stejně jako ta hospoda je to tady k probírání té ne praktické stránky věci. Nebo tomu rozumím špatně?

Jakej je rozdíl v tom, vést dlouhosáhlý debaty o historii bu a například v tom hádat se na fóru o výsledku nějakýho zápasu? Jak měl vyhrát ten a ten, a jak mu dával rozhodčí špatně body, kdo vypadal na konci víc unavenej a kolik jich za zápas schytal...? Různý lidi budou mít různej názor na jednu věc a budou o tom nadšeně tlachat. A pak si představ reakce, když jim začne někdo, kdo notabene ani to jejich netrénuje, "nastavovat zrcadlo" tím, že jim řekne že píchají klackem do hovna, nebo že je to tragédie, protože se neshodnou na stejný věci... :?

Kurňa Já se tam ještě nedostal,skleroza :? Zítra jedu něco pořešit na Letnou tak se snad stavim jestli mi zbyde čas
ANTIKRIST
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Moto » stř 21. dub, 2010 13:42

A hlavne si myslim, ze se tu nikdo nehadal. Jen jsme kazdy napsali to sve...Na oplzlosti a kydani hnoje jednoho na druheho jsou tu jina vlakna, ze :wink:

Navic v karate je spousta smeru a skol, ktere se od sebe vice ci mene lisi a i v ramci jednoho smeru se daji vypozorovat urcite rozdilnosti. To je ovsem v poradku. Je pravda, ze spousta veci se nekde pise a pak, kdyz clovek nekam vyjede za nejakym zkusenym senseiem, tak zjisti, ze ne vse, co se pise je presne tak, jak se pise...To mi asi potvrdi pucmaz.

Rozebirani technik karate bych urcite radeji rozebiral s lidma, co o tom maj paru, nez s nekym, kdo o tom vi jen s doslechu nebo z youtube :wink:
Moto
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » stř 21. dub, 2010 14:27

No, klidně se přiznám že mě dřív historie Karate nezajímala, naivně jsem si myslel že to byla partička legračních pánů co bych sundal raz, dva.
No jak jsem sbíral zkušenosti tak jsem se nestačil divit, v kvalitním Karate nikdy nebylo odděleno umím a učím, vím jaký bijce vychovali, zažil jsem tu sílu a už dlouhou dobu mám ke starým mistrům velkej respekt a proto mě taky zajímá historie ale důležitý je aby se dnes cvičilo kvalitní Karate.

No a že někdo o něčem kecá podle mě neukazuje nic o tom jaký má bojový skills, třeba Anderson Silva je prej ukecanej jak ženská, rozebírá úplně všechno a je jeden z nejlepších MMA bouchačů.
Někdo jinej zas o bitkách nekecá a neznamená to že je lepší bijec.
To bysme mohli rovnou napsat že nikdo kdo píše na fora nemůže bejt bijec protože se na netu vykecává o boji.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » stř 21. dub, 2010 15:23

já nevím ,ale přijde mi to super,že maji lidi možnost bavit se o tom co je baví a zajímá. když jsem za totáče dělal karate,tak žadný informace nebyli ,občas někdo přines nějakej ušmudlanej budo časák a doma jsme četli šebeje. tak že to že lidi jezděj ke zdroji,čtou spoustu materialu a rozebíraj to je dobře. mimochodem pak si to čte spoustu lidí co třeba nediskutuje a aspon se něco dozví.
jinak jako skejtáci tak jsme taky hodiny rozebírali jak dělá flipa omar hassan a že lepší ho skáče koston. některý zase nerozbírali nic a jezdili. některý rozebírali a neuměli jezdit no a co.holt to k tomu patří.
a pokud někdo píše blbosti tak ho jistě někdo opraví.
mimochodem že jsem cvičil karate tak mně to zajímá,ale nezasahuju do diskuse,ale rád to čtu
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » stř 21. dub, 2010 15:26

.
Naposledy upravil pucmaz dne pon 29. pro, 2014 15:05, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod patrik » stř 21. dub, 2010 15:31

ukropcany píše:... neviem si predstaviť vojenského maršála ako sa háda o to, ako vojna prebiehala... :roll:

Moc do toho nevidím, ale myslím, že právě vojevůdci se inspirovali bitvama těch předchozích a čerpali z nich. Nedávno jsem četl, že Alexandrovy bitvy se snad dodnes probíraj na důstojnických školách, stejně jako Napoleonovy a další... A přitom - ačkoliv jde o historicky doložené události, čerpá se dnes spíše pouze z toho, co popsali vítězové. A ano, stejně jako v případě pitvání historie boj. umění se vše bere s rezervou.

Srry za OT.

Patrik
patrik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 21. dub, 2010 15:36

Počkéte až na zítřek. Du do hokny, tak tam někde šlohnu talár 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » stř 21. dub, 2010 15:38

patrik píše:
ukropcany píše:... neviem si predstaviť vojenského maršála ako sa háda o to, ako vojna prebiehala... :roll:

Moc do toho nevidím, ale myslím, že právě vojevůdci se inspirovali bitvama těch předchozích a čerpali z nich. Nedávno jsem četl, že Alexandrovy bitvy se snad dodnes probíraj na důstojnických školách, stejně jako Napoleonovy a další... A přitom - ačkoliv jde o historicky doložené události, čerpá se dnes spíše pouze z toho, co popsali vítězové. A ano, stejně jako v případě pitvání historie boj. umění se vše bere s rezervou.

Srry za OT.

Patrik

taktak a například taktiku Mongolů před bitvó u Kalky pak Rusáci min 2x použili proti Frantíkům a Hitlerovým klučíkům.
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...