Moderátor: Picard
RUNAR píše:TongPo píše:No jo, no... Tam kde je funkčnost systému neustále "plnokontaktně" ověřována, tam je všechno jasný
Jasan, třeba jak špičkový x-boxeři dostávaj přesdržky v MMA od Karatistů, Judistů a MMA borců.
RUNAR píše:TongPo:
Co se týká Karate tak vás beru jako neinformovaný jedince, no.
Mohu mluvit jen za Shotokan, jak se řachá jinde nevim.
Nemáte představu jak probíhá Karatistickej výcvik,jak se cvičí v elitních skupinách Shotokanu.Jak píše Dave Hazard, sparringy byly hodně nebezpečný a náročný, a to je nějakej tvrdej pouliční rváč.
Japonský bouchači těžkýho kalibru popisovali jak zažívali na trénincích strach jestli je někdo opravdu zrakví.
I já na trénincích zažil dost krušný chvíle, vím o čem mluvim.
Dál na závodech v kumite není KO žádná vzácnost, a to z takový vzdálenosti a rychlosti že nestačím čumět.
Mohu napsat spousty jmen Karatistů který jsou co se týče strikingu mnohem větší jména než Machida, kterej bez porážky vymlátil thai boxery v mma.
A o tom píšu, to je ta myšlenka. Yoshizo Machida, otec a trenér Lyoto Machidy ani nebyl v elitní skupině Shotokan Karatistů a jeho synové maj velikánskou full striking výkonost.
Jen je třeba pochopit že i v Shotokanu má každá organizace a oddíl borce s výkonností: A, B, C, D , E.
Takže můžu vypsat velkej seznam karatistů který jsou stejně dobrý nebo o kus lepší Bouchači než Lyoto Machida, v tom tkví můj argument.
pucmaz píše:luen píše:Co presne znamena vyraz muchimi ve vztahu ke kakie?
Mučimi je výraz pro uvloněný, ale zárověň silný, lepivý pohyb. Nejde o sílu způsobenou nějakou křečovitou svalovou kontrakcí, jde o uvolnění těla, které se pak stává jakoby těžším. Maximální uvolněnost při zachování silného tlaku na soupeře pak umožňuje jeho kontrolu...
Muči je okinawský výraz pro moči - rýžový bochánek, který se při zahřátí táhne a lepí. Mi je pak výraz pro tělo. 餅身
defendu píše:4 luen,TongPo,
Já myslím,že RUNARA nemá cenu řešit...vždyť už samotný fakt,že fanaticky obhajuje Shotokan,který sám necvičí,jen si o něm čte a pouští videjka,mluví za vše,ne?
defendu píše:4 luen,TongPo,
Já myslím,že RUNARA nemá cenu řešit...vždyť už samotný fakt,že fanaticky obhajuje Shotokan,který sám necvičí,jen si o něm čte a pouští videjka,mluví za vše,ne?
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků