Kakie

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod Jian » stř 21. dub, 2010 16:30

pucmaz: copak, odmitnul jsi snad nabidku na sparring? :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » stř 21. dub, 2010 16:36

TongPo: ja myslim, ze i thaibox ma svoji historii a ne zrovna chudou. To, ze zrovna tebe tyhle veci treba vubec nezajimaji (nebo mozna zajimaji, nevim) jeste neznamena, ze stejne tak nezajimaji ani nikoho jineho. Osobne tyhle poznamky od Ukropa (i od tebe) take dvakrat nechapu. Ale kdyz vas to bavi, tak je to nakonec take jen vase vec.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 21. dub, 2010 22:50

RUNAR píše:
TongPo píše:No jo, no... Tam kde je funkčnost systému neustále "plnokontaktně" ověřována, tam je všechno jasný

Jasan, třeba jak špičkový x-boxeři dostávaj přesdržky v MMA od Karatistů, Judistů a MMA borců.

Ale Ranaři, to že je někdo jak píšeš "špičkovej" x-boxer ještě neznamená, že bude excelovat i v MMA zápasech, protože tam to není jen čistě o strikingu, ale i o zápasnických technikách a "práci" na zemi a ani špičkovej striker nemusí bejt pro wrestling zrovna talent, že? Ale to ty moc dobře víš, ty záludnej shotokanfile! :twisted: A mimochodem - Judo, přestože je to bezúderovej bojovej sport, je taky řazeno k plnokontaktním sportům, protože se tam bojuje naplno s maximální rychlostí a silou, stejně tak jako např. v zápase řeckořímským / volným stylu, sambu... :wink: Nepopírám, že i karate (samozřejmě to na 99% bude ta jeho nejďábelštější zabijácká odnož Shotokan, viď ? :twisted: ) může tu a tam vyprodukovat nějakýho slušnýho bouchače, ale v globálním měřítku ve srovnání s BS je to slabota, jak se říká "Jedna vlaštovička jaro nedělá" :wink:

Zbytek diskuze už nebudu komentovat, nic výrazně odlišnýho od Ukropovo příspěvků bych stejně nenapsal a je to marný, je to marný, je to marný. :?
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 22. dub, 2010 9:33

TongPo:

Co se týká Karate tak vás beru jako neinformovaný jedince, no.
Mohu mluvit jen za Shotokan, jak se řachá jinde nevim.

Nemáte představu jak probíhá Karatistickej výcvik,jak se cvičí v elitních skupinách Shotokanu.Jak píše Dave Hazard, sparringy byly hodně nebezpečný a náročný, a to je nějakej tvrdej pouliční rváč.
Japonský bouchači těžkýho kalibru popisovali jak zažívali na trénincích strach jestli je někdo opravdu zrakví.
I já na trénincích zažil dost krušný chvíle, vím o čem mluvim.

Dál na závodech v kumite není KO žádná vzácnost, a to z takový vzdálenosti a rychlosti že nestačím čumět.

Mohu napsat spousty jmen Karatistů který jsou co se týče strikingu mnohem větší jména než Machida, kterej bez porážky vymlátil thai boxery v mma.
A o tom píšu, to je ta myšlenka. Yoshizo Machida, otec a trenér Lyoto Machidy ani nebyl v elitní skupině Shotokan Karatistů a jeho synové maj velikánskou full striking výkonost.
Jen je třeba pochopit že i v Shotokanu má každá organizace a oddíl borce s výkonností: A, B, C, D , E.

Takže můžu vypsat velkej seznam karatistů který jsou stejně dobrý nebo o kus lepší Bouchači než Lyoto Machida, v tom tkví můj argument.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 22. dub, 2010 12:02

RUNAR píše:TongPo:

Co se týká Karate tak vás beru jako neinformovaný jedince, no.
Mohu mluvit jen za Shotokan, jak se řachá jinde nevim.

Nemáte představu jak probíhá Karatistickej výcvik,jak se cvičí v elitních skupinách Shotokanu.Jak píše Dave Hazard, sparringy byly hodně nebezpečný a náročný, a to je nějakej tvrdej pouliční rváč.
Japonský bouchači těžkýho kalibru popisovali jak zažívali na trénincích strach jestli je někdo opravdu zrakví.
I já na trénincích zažil dost krušný chvíle, vím o čem mluvim.

Dál na závodech v kumite není KO žádná vzácnost, a to z takový vzdálenosti a rychlosti že nestačím čumět.

Mohu napsat spousty jmen Karatistů který jsou co se týče strikingu mnohem větší jména než Machida, kterej bez porážky vymlátil thai boxery v mma.
A o tom píšu, to je ta myšlenka. Yoshizo Machida, otec a trenér Lyoto Machidy ani nebyl v elitní skupině Shotokan Karatistů a jeho synové maj velikánskou full striking výkonost.
Jen je třeba pochopit že i v Shotokanu má každá organizace a oddíl borce s výkonností: A, B, C, D , E.

Takže můžu vypsat velkej seznam karatistů který jsou stejně dobrý nebo o kus lepší Bouchači než Lyoto Machida, v tom tkví můj argument.

Tak uz to napis at je klid ... kolik stranek jeste musi padnout ve vlakne o kakie, nez prestanes s tim vychvalovanim L.M. a pod? Uz mi to vazne prijde infantilni ... :roll:

Pokud se nepletu, tak jsi karate cvicil jako dite a mladsi dorostenec, takze co vis o strachu na karate? Nekdo tam z chlapu prisel s maskou certa a ty ses bal? Je nam jasne, ze s tebou jako ditetem, vsichni elitni shotokanaci rozebirali sve treninky, metodiku, pocity a ze jsi jim delal poradce, proto toho tolik o shotokan karate vis, ze? Uz jsi nam napsal ve vsech vlaknech o karate, ze jsi ten nejlepe informovanej, vazne tim nemusis zadelavat i vlakna ke kterym vlastne nemas co napsat :evil:

Omlouvam se za OT, ale byl bych rad, kdyby diskuze pokracovala v duchu nazvu vlakna a zbytek prispevku (vcetne toho meho) byl smazan :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 22. dub, 2010 12:15

Luen:

Narovinu,
Karate jsem necvičil jen jako dítě a mladší dorost, seš mimo jako obvykle.
nemám chuť a nebudu s tebou dlouze debatovat, nechápeš základní věci, příspěvek právě nebyl o Machidovi ale to bys asi musel umět číst.
Nechci se s tebou špinit v diskuzích, kdy už to pochopíš?
Starej se o sebe, taky mě nezajímá to že učíš naprosto zbastleně xbox kterej neumíš.

Máš se mnou problém? Můžem to pořešit.Fakt mě nebaví číst ty tvoje přiblblý slizárny, fuuuuj.

p.s: vlákno tady pokazili úplně jiný "borci".
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 22. dub, 2010 12:43

Ty vole, podivej se na svuj prvni prispevek (propagandu) v tomto vlakne a zamysli se nad tim, ok? O nic jineho mi nejde? A byl jsi to vazne ty, kdo stocil diskuzi uplne jinam - prestan s tou dementni propagandou Tomasi. Jestli te kakie nezajima, ok. Ale nejsi tady sam, tak se ukajej jinde :wink:

4puz:

Co presne znamena vyraz muchimi ve vztahu ke kakie? Mimochodem, ted mi zacina davat smysl i to, jak se cvici v GJ pro zapasnicke techniky a ze je dik cvicenim jako jsou kakie muze v katach nekdo videt - mimochodem je dobre, ze aspon v nekterych liniich karate se dochoval tento nastroj.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 22. dub, 2010 12:59

Jo Luene kdybych ti měl pokaždý psát když vidím že zas píšeš něco debilního tak bych tu nědělal nic jinýho.

Na brutálně xboxonanistickým webu plnýho xboxoidní non plus ultra propagandy jsou moje příspěvky jako kapka v oceánu.
Ano ke cvičení kakie nemám co bych řekl, jen jsem psal že v Shotokanu tohle není, a reagoval jsem na nesmysl že Karate je sebeobrana pro běžný občany.
Jak je vidět většina lidí má o Karate dost špatný informace a kvalitní dezinformace, proto píšu svoje svědectví.

Kdo začal zase hrotit topik do xbox vs Karate jsem nebyl já ale jiný experti.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » čtv 22. dub, 2010 15:53

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 17:31, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 22. dub, 2010 17:23

4 luen,TongPo,

Já myslím,že RUNARA nemá cenu řešit...vždyť už samotný fakt,že fanaticky obhajuje Shotokan,který sám necvičí :roll:,jen si o něm čte a pouští videjka,mluví za vše,ne?
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » čtv 22. dub, 2010 17:58

pucmaz píše:
luen píše:Co presne znamena vyraz muchimi ve vztahu ke kakie?

Mučimi je výraz pro uvloněný, ale zárověň silný, lepivý pohyb. Nejde o sílu způsobenou nějakou křečovitou svalovou kontrakcí, jde o uvolnění těla, které se pak stává jakoby těžším. Maximální uvolněnost při zachování silného tlaku na soupeře pak umožňuje jeho kontrolu...
Muči je okinawský výraz pro moči - rýžový bochánek, který se při zahřátí táhne a lepí. Mi je pak výraz pro tělo. 餅身 :)

Cili v principu stejnej napad jako v chisau/tuisau. A pak, ze tyto veci maji jen CBU, ja je vidim i ve Filipinach, Barme, Thaisku, ale i u volnostylaru na recaku ... tak parada :idea:

Mimochodem vyuzivate kakie i do prechodu na zapaseni (byt je mi jasne, ze to nebude zapas v pravem slova smyslu - jak ho chapaji v recku)? Protoze drtiva vetsina CBU, ktere maji takovato cviceni, jsou prozapasnicke a ne jen strikerske ...

defendu píše:4 luen,TongPo,

Já myslím,že RUNARA nemá cenu řešit...vždyť už samotný fakt,že fanaticky obhajuje Shotokan,který sám necvičí :roll:,jen si o něm čte a pouští videjka,mluví za vše,ne?

To vlastne ani neresim, to neni moje bitva :wink: Nicmene ja se vazne nechtel hadat, me to tema proste opravdu prijde zajimave a myslim, ze nejsem jedinej, koho zajima vice kakie nez runarovo zbozstovani shotokanu.
Ale nekdo se potrebuje zaklinat, tak prosim ...
Akorad je mi s podivem, ze jsou i ostatni karatisti ochotni resit ve vlakne kakie sracky, ktere povedou k flamu, misto aby se ptali na veci, ktere jsou urcite zajimave. Nebo jsem jedinej (bejvalej) karatista, ktereho to zajima? Tomu za mak nerozumim.
Jan Novák
+420608172785

luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 23. dub, 2010 8:00

..toto vlakno zalozil Hellas,co je WTckar..potom som v nom pokracoval ja ako zastanca Hybrid fightingu..ale to ze Karatisti z toho urobia debatu o nicom,az na Pucmaza,ktory reagoval k veci je usmevne...samozrejme nemozme opomenut kolegu Ukropcaniho,ktory to tu osviezil sposobom jemu vlastnym a notoricky znamym...drzo a priamo k veci :lol: :wink: hehe

Drzme sa temy kakies (karate),chisao (CBU) alebo pummel(zapasenie) a im podobnostiam a rozdielnostiam...dikeska
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 23. dub, 2010 8:25

marcelo: muj nazor tedy je, ze o "debate o nicem" (vidim, ze jsi text jeste dodatecne upravoval...takze musim rovnez) se da mluvit az po prispevku Ukropcanyho z 21. dubna 2010 06:28:34. Jak spravne podotknul Gino - do te doby to tu bylo alespon porad o karate a vetsinu z tech predchozich prispevku jsem si ja osobne precetl se zajmem. Jestli to ale z historie diskuse sam nevidis, nebo jen videt nechces... je mi to nakonec jedno.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 23. dub, 2010 8:57

Ucropovi patří dát tentokrát vyjímečně za uši(ska chlupatý) :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. dub, 2010 9:20

defendu píše:4 luen,TongPo,
Já myslím,že RUNARA nemá cenu řešit...vždyť už samotný fakt,že fanaticky obhajuje Shotokan,který sám necvičí,jen si o něm čte a pouští videjka,mluví za vše,ne?

Jak víš co cvičim a necvičim?Seš jasnovidnej? Kdes sebral tyhle debility?
Jediný co můžu nějak cvičit je Shotokan a trochu Judo, jediný věci kterým jsem se kdy systematicky věnoval a který vim jak cvičit.
A budeš se divit, cvičim dodnes, nezdá se ti na tom něco, máš problém?

Taky neřešim že akorát umíš sundat na dveřích nějakýho chudáka vožralu co nikdy necvičil, mě tímhle nedojímáš, nemám tě za žádnýho bijce, jako ty místní naivové.

4Picard:
Tady to jen tak nezkončí, furt někdo píše nějaký OT blbosti, stálo by za úvahu rozdělit topik.
Dík.

4all: A v báru zas houstne dým.
Naposledy upravil RUNAR dne pát 23. dub, 2010 9:25, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. dub, 2010 9:24

Pánové neserte mě. Držte se tématu, jak i jeho zakladatelé žádají, a přestaňte se tu nesmyslně napadat. Nerad bych si o některých z vás musel upravovat mínění. Děkuji.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. dub, 2010 9:28

Je jaro, hormony zas pracujou, no.
Odnesl to úplně nevinný topik :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pát 23. dub, 2010 10:07

ukropcany: nu podivej, ja od zacatku myslel predevsim na tvoji poznamku "Zlatý x-box...", kterou bych ti mimochodem na miste moderatora okamzite smazal. Protoze je to za a) 100% OT a za b) jsi podle meho nazoru sam musel minimalne tusit, jake reakce tim vyprovokujes a ze se diskuse nasledne zvrhne (podezrivat z umyslu te ovsem nechci). Obvykle jsem na diskusnich forech musel podobne vylevy mazat po 13-ti/14-ti letych detech, nikoliv po dospelych lidech, takze jsem mozna trochu ovlivneny tim. A ano - stale nevim co presne mam na teto tvoji poznamce chapat a jake podstatne veci bych mel znat, abych tedy pochopil jeji smysl a vyznam zrovna v teto diskusi o KAKIE/KARATE.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 23. dub, 2010 10:19

Za mě, psal jsem sem ze dvou důvodů:

1) informaci že v některých stylech Karate se tohle cvičení neprovozuje, je to podle mého přínosná informace vědět že se Okinawský styly někdy dost líší a rozhodně nejsou stejnorodej celek.

2) jako reakci na hlášku že Karate je sebeobrana pro běžný občany, což podle mého nikdy historicky nebylo, cvičily ho v podstatě málo početný skupinky (imho) výjmečných lidí.Narozdíl od dneška, ale to je zase imho v pořádku.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. dub, 2010 10:33

Jiane,a jaké (Ty osobně) máš vlastně zkušenosti?????? Aniž bych chtěl být osobní,nebo do Tebe rejpat......viděl jsem Tě jen jednou(na setkání BU.cz se zbraněma-vol.2) a tam jsi nebyl schopen reagovat ani na jednoduchej,blbej výpad......

Je to reakce na Tvůj dotaz,co bys měl znát......já celkem chápu,nač Ucrop reagoval,o čem mluví......nechápu sice kontext mezi ním a Pučmazem(což ale proběhlo mezi nimi přes SZ-a nějak se po tom nechci pídit)......ale chápu,o čem mluví. Ty evidentně ne...proč tedy reaguješ? Respektive...ne proč,ale čeho chceš svým dotazem docílit????Konkrétně TY OSOBNĚ?????

Cvičení Kakie osobně chápu jako cvičení pro feeling na krátkou vzdálenost,stejně,jako třeba Chi sao(nebo tui shou)......nic víc a ani nic míň.

4 Runar - ehm......stojí Ti za to stavět se neustále do opozice???? Víš vůbec,co obnáší práce,kterou Defendu dělá????(Evidentně ne,jinak bys nepsal to,co jsi napsal).
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...