©koly Jujutsu v ČR

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod NAIA » pon 26. dub, 2010 20:59

kamiwaza píše:Asi jdu s křížkem po funuse, ale také se připojím. My používáme tyhle přilby http://www.justfight.cz/prilba-treninko ... 31638.html Na fight jsou super (možná jen trochu omezují výhled do strany), ale jakmile jsi jako paňáca a má se na tobě provádět nějaká úderovka do hlavy, tak je to hučák jako sviňka. Minulý týden jsme zkoušeli nějakou obranu zakončenou lokty a nedalo se to. Jsou to hrozné otřesy. Proto jsem pro potřeby sebeobrany oslovil jednoho známého, jestli by nedovedl něco vymyslet + udělat oblak na způsob HIGH GEAR.
Bavili jsme se i o obleku a la FAST DEFENSE, ale to už je z mého pohledu extrém, i když na druhou stranu ti borci ustojí bez problémů pořádné petelice.

4 Naia Myslíš že bys ten oblek mohl zapujčit tomu mému známému (už jsi prý u něho někdy byl) aby to omrkl. Je fakt hodně šikovnej a teď dělal borcům z OL chrániče rukou na MMA. Byli s nimi spokojeni a za zlomek ceny toho originálu.
Co se týče toho ochranného obleku, tak byl zatím odkázán pouze na fotky a videa z netu, ale kdyby to viděl na vlastní oči, tak by třeba vytvořil něco zajímavého. A ještě pro zajímavost, kolik že ten oblek koštuje? Díky za info.

Hoj,
myslím že bych "toho tvého známého" taky mohl znát. Ale za boha si nevzpomenu na jméno. Starší pán z PV myslím z Krasic ne? Dělal jsem s ním na jedné vestě. Povedla se nám, ale byla moc pracná tak zůstalo u prototypu. Ten ale používám více než vestu z HG.

Jinak údery do hlavy budeš cítit v helmě z HG myslím i více než v té s mříží, takže jestli vám sedí jen dobře. Myslím že hlavu mají nejlépe řešenou u FAST defense, ale tam jde o velmi specifický trénink. Myslím, že v ČR není nikdo kdo by prošel kurzem na Bulletmana. Tím chci říct, že ta helma je fajn, ale není moc vhodná pro klasický trénink, takže by asi nebyla moc využívaná.

Jinak co se týká půjčení tak se můžem domluvit. Budu rád když se ti to povede a já nebudu muset nakupovat za draho z USA. Ale myslím, že půjde akorát ta helma, ostatní věci mají plastové výlisky a ty asi nenahradíte. Ale Helma je na HG to nej takže to určo bude stát za to.

Co se týká ceny.... tak to si sedni. Už je k dostání i v ČR:
http://www.hayashi.cz/ochranny-oblek-hi ... t_idb-6511
cena je podle mě pro normální oddíly nedosažitelná a vem si že jedem oblek je skoro k ničemu protože to chce 2 pro trénink "force on force".

Ještě bych zmínil kluky z Tokui Do, celkem dlouho pracovali na vlastním obleku. Mrkněte se tady:
http://www.tokui-do.cz/fotogalerie-101/ ... dlokti.htm
Mohlo by to být dobré a třeba i cenově přijatelné. My obleky máme pořešené, takže jsem to s nima neprobíral. Jen mi Radek psal, že ho už mají. Vyvýjeli ho tak aby jim seděl.

Jinak jsem taky celkem dlouho řešil nějaký oblek. A mám vyzkoušené mraky variant z toho co je dostupné u nás nebo v zahraničí. Nejen jako komplet obleky ale i jednotlivé části. Takže kdybyste to někdo řešil a chtěl poradit klidně pište.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 26. dub, 2010 21:19

Tady je prezentační video toho Tokui do obleku:
http://www.youtube.com/user/saarinkahol ... H04mxss6lk

My u nás používáme nanejvýš Redmana...přilby vůbec...lidi se na ně hrozně spoléhají a nedostatečně si krejou hlavu...snažíme si krýt hlavu v duchu Rodneyho K. a s helmou to jde pěkně na pikaču.I tak do sebe řežem vcelku slušně :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 26. dub, 2010 21:26

defendu píše:Tady je prezentační video toho Tokui do obleku:
http://www.youtube.com/user/saarinkahol ... H04mxss6lk

My u nás používáme nanejvýš Redmana...přilby vůbec...lidi se na ně hrozně spoléhají a nedostatečně si krejou hlavu...snažíme si krýt hlavu v duchu Rodneyho K. a s helmou to jde pěkně na pikaču.I tak do sebe řežem vcelku slušně :lol:

Přesně tak, CM s helmou je naprd. Dík za videa
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » pon 26. dub, 2010 21:27

Nechci ho jmenovat. Ukazoval mi kdysi nějakou část výlisku pro tebe, ale z mého pohledu to nebylo ono. Jinak ani nevím, že jste to dotáhli do konce. Budu se ho muset zeptat.
Co se týče těch obleků, tak spíš řeším něco, co ustojíš jako útočník v uvozovkách, ale ten Kyklop z Fast defense taky není ideální. Ale zase asi vše ustojíš. Honza (od nás z městské policie) tak řešil chránič na stehno na low kick, protože s tím měl figurant velké problémy. Vytvořil něco, ale je to moc velké. Ten High gear vypadá dost dobře (cena je ještě lepší :wink: ), ale otázkou je, jestli ustojíš bez větších problému low kicky, koleno do koulí, na solar ...
A ten oblek z Petrisu jsi už měl možnost vyzkoušet? Nepřipadal mi z toho videa, že by měl nějaké extra absorpční vlastnosti. Je fakt, že z toho videa to nepoznám, ale nějak se mi to nezdálo. A mám pocit, že ten výrobce vůbec neřeší přilbu. Navíc jsem se díval na stránky Petrisu a o tomhle obleku tam nebyla zmínka.
Jinak ten náš společný známý říkal, že by stáhl cenu tak na půlku, tj. tak 8 - 10 tisíc, tak uvidíme.
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » úte 27. dub, 2010 6:54

...no mne sa podari v prilbe s klietkou obcas jak CM blokovanie,ale hlavne pouzivam nastaveny utiahnuty dvojak pred seba ako stit a hned kontra na supera..podobne ako som to videl robit viacero ludi v UFC

...v rychlej prestrelke v priskoku neurobim ziaden kryt, padni ako padni a kto lepsie trafi :lol: :lol:

Ukrop- tento tyzden som kupil jednu paru tych lowkickovych lap na stehno co si spominal,len neviem s nimi narabat..nemas z youtube video na nejake drily s lapovanim :?:

P.S. ja som bolkedysi na fore dost nadsenym az fanatickym nadsencom CM,ale az do doby kym nezacal u mna v dojo cvicit byvaly zavodny boxer a hodne tried lepsi ako som ja... to mi otvorilo oci a prebralo z mojho vysneneho sveta, CM koncept je fajn,ma svoje miesto a celkom my fungoval proti ludom rovnakej urovne a o trosku lepsim...bol cas sa hrajkat...ale moja skusenost za poslednych 10 mesiacov je ta,ze ked sparujete s boxerom lepsim o 5 tried s petardami jak svina,ste radi ze sa vobec stihnete zabalit do dvojaku a nejak to prezit..a to bol len zaciatocny koncept..musel som sa naucit a ucim sa stale odznova footwork,vytahovanie uderov a kombinvanie v chodzi so zasekavanim do paty bo som sa to naucil na pikachu kedysi,vytacanie a povolovanie,vchadzanie a kontry do jeho uderov a proste cela boxerska abeceda...az po 10 mesiacoch uz aj mne vyjde nanho kombinacia,obcas ho seknem po brade atd...

..dovtedy sa mojmu CM krytiu smial a jakmile som zdvihol ruky na CM,knockoutoval ma cez spodok,ked isli ruky kryt spodok isiel po hlave.. a dookola...alebo si ma tak roztukal,ze som bol posrany vobec ist po nom a nebol som schopny okrem krytia a machania do vzduchu nic..ina frustracia

:lol: :lol: :twisted: :wink:
Naposledy upravil marcelo dne úte 27. dub, 2010 7:15, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » úte 27. dub, 2010 7:14

ukropcany píše:Položím možno blbú otázku - ten oblek sa používa pri driloch / sparingu v akom pomere? Lebo aj tie helmy mi prídu nebezpečné z pohľadu otrasov, pretože, ako píše defendu, keď má človek helmu, tak sa tak nekryje... ak dostane šupu od niekoho kto to ozaj vie, tak krk na pár dní v čudu (už som pár krát takú dostal). Je to lepšie ako búchať šupy do aparátov? Pýtam sa preto, lebo my tento typ tréningu vôbec nepoznáme, zato poznám, že keď má niekto "lapu na stehno" (niečo ako na tom videu, s popruhmi okolo stehna a zhora poza krk), tak po 5 tvrdých lowkickoch je dole aj s lapou... skúste mi to trochu priblížiť, lebo môj sedlácky rozum mi to celkom po určitých vlastných skúsenostiach nebere... :wink: Dík!

Uvedene obleky nepouzivame, ale helma s mrizkou, chranice na lokty, ramena, kolena, holene, suspik se hodi ne ani tak na sparing, jako marovacku. Napr. pokud chci nacvicovat zaslapnuti, prislapnuti a nebo dorazku leziciho soupere (mluvim o hlave), tak je lepsi helmice (pokud se kope v botech, tak to bez helmy s mrizkou, plexacem ani nejde). Sam jsem dospel k zaveru, ze na urcite veci je lepsi pouzivat chranice na sk8 a pod., protoze jsou aspon oplastovane.
Dale je to dobre pro nacvik zbrani (sparingove tyce...).
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 27. dub, 2010 7:44

ukropcany píše:Položím možno blbú otázku - ten oblek sa používa pri driloch / sparingu v akom pomere? Lebo aj tie helmy mi prídu nebezpečné z pohľadu otrasov, pretože, ako píše defendu, keď má človek helmu, tak sa tak nekryje... ak dostane šupu od niekoho kto to ozaj vie, tak krk na pár dní v čudu (už som pár krát takú dostal). Je to lepšie ako búchať šupy do aparátov? Pýtam sa preto, lebo my tento typ tréningu vôbec nepoznáme, zato poznám, že keď má niekto "lapu na stehno" (niečo ako na tom videu, s popruhmi okolo stehna a zhora poza krk), tak po 5 tvrdých lowkickoch je dole aj s lapou... skúste mi to trochu priblížiť, lebo môj sedlácky rozum mi to celkom po určitých vlastných skúsenostiach nebere... :wink: Dík!

Zdar,
myslí, že obelky typu Redman pro MT a úpolové disciplýny moc využití nemají. HG je lepší, je tam více vonosti a jsou dělat i třeba "jemnější" techniky v klinči atd. Velké plus vidím třeba v tom že můžeš trénovat lokty a nerozsekat xicht sparringovi, jsou s tím měkčí takedowny atd...
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 27. dub, 2010 10:50

ukropcany píše:4makoto - no práve... ja som si všimol nový odkaz na makotov web a tam hore som videl KFM video, kde som bol práve z toho otvoreného brucha dosť zmätený, pretože to je (z môjho pohľadu a športovej praxe 8) ) dokonalá príležitosť na popravu - moji miestni sparingpartneri potvrdia 8) Hlava holt vydrží viac ako telo... inak teraz chodíme občas boxovať do Nitry a je to super škola pohybu a kontier...

4naia - znamená to teda, že si nadrbete lakťami a kolenami do ksichtu? A to aj pri driloch?

No určitě cvičíme drily i takové kdy se "nadrbeme" loktama do xichtu. Občas taky nekomu třískneš hlavou o zeď atd.
Ale když jsem to psal tak jsem měl na mysli třeba trénink G&P na zemi. Tam se hodně používají lokty a s obleku je to více na jistotu, že toho druhého nesekneš loktem. Takže se víc můžež věnovat tréninku na nebojíš se o nějaký te cut. A můžeš tam dát více "alliveness" ale Marcelo....

Ty HG obleky nejsou k tomu aby do tebe někdo bil a ty jsi hrál nějakou roli. HG slouží k redukci bolesti a ty vydžíš déle:) ale spíš můžeš jet s větším nasazením a vyzkoušet si to vše při větším kontaktu. Proto jsem psal že je fajn mít dva.
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 27. dub, 2010 13:55

Naprostý souhlas. Tohle nejde dělat každý den. Když jsem učil sebeobranu pravidelně tak jsme měli tréninky 1x týdně, ty další byly více sport.

Ono je v sebeobraně trošku jiná situace, prtotože často proti sobě stojí dva lidé naprosto jiných schopností. Viz třeba muž a žena. Ale samozřejmě když se sejdou dva štípači, tak je to masakr. Posledně jsem z toho vyšel s jelitem na stehně a taky bych to druhý den nemohl jet znova. Ale to bylo asi od obušku.

Ale v zásadě je to o tom že si trénink uděláme takový jaký chceme a ty všechny vymoženosti jako jsou obleky, BOB a hromada dalších srandiček jsou jen takové berličky aby to bylo ještě lepší, není to rozhodně podmínka,
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

ochranný oblek

Příspěvekod PetrSvo » stř 28. dub, 2010 11:28

PetrSvo
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » sob 28. srp, 2010 12:01

NAIA píše:
kamiwaza píše:Asi jdu s křížkem po funuse, ale také se připojím. My používáme tyhle přilby http://www.justfight.cz/prilba-treninko ... 31638.html Na fight jsou super (možná jen trochu omezují výhled do strany), ale jakmile jsi jako paňáca a má se na tobě provádět nějaká úderovka do hlavy, tak je to hučák jako sviňka. Minulý týden jsme zkoušeli nějakou obranu zakončenou lokty a nedalo se to. Jsou to hrozné otřesy. Proto jsem pro potřeby sebeobrany oslovil jednoho známého, jestli by nedovedl něco vymyslet + udělat oblak na způsob HIGH GEAR.
Bavili jsme se i o obleku a la FAST DEFENSE, ale to už je z mého pohledu extrém, i když na druhou stranu ti borci ustojí bez problémů pořádné petelice.

4 Naia Myslíš že bys ten oblek mohl zapujčit tomu mému známému (už jsi prý u něho někdy byl) aby to omrkl. Je fakt hodně šikovnej a teď dělal borcům z OL chrániče rukou na MMA. Byli s nimi spokojeni a za zlomek ceny toho originálu.
Co se týče toho ochranného obleku, tak byl zatím odkázán pouze na fotky a videa z netu, ale kdyby to viděl na vlastní oči, tak by třeba vytvořil něco zajímavého. A ještě pro zajímavost, kolik že ten oblek koštuje? Díky za info.

Hoj,
myslím že bych "toho tvého známého" taky mohl znát. Ale za boha si nevzpomenu na jméno. Starší pán z PV myslím z Krasic ne? Dělal jsem s ním na jedné vestě. Povedla se nám, ale byla moc pracná tak zůstalo u prototypu. Ten ale používám více než vestu z HG.

Jinak údery do hlavy budeš cítit v helmě z HG myslím i více než v té s mříží, takže jestli vám sedí jen dobře. Myslím že hlavu mají nejlépe řešenou u FAST defense, ale tam jde o velmi specifický trénink. Myslím, že v ČR není nikdo kdo by prošel kurzem na Bulletmana. Tím chci říct, že ta helma je fajn, ale není moc vhodná pro klasický trénink, takže by asi nebyla moc využívaná.

Jinak co se týká půjčení tak se můžem domluvit. Budu rád když se ti to povede a já nebudu muset nakupovat za draho z USA. Ale myslím, že půjde akorát ta helma, ostatní věci mají plastové výlisky a ty asi nenahradíte. Ale Helma je na HG to nej takže to určo bude stát za to.

Co se týká ceny.... tak to si sedni. Už je k dostání i v ČR:
http://www.hayashi.cz/ochranny-oblek-hi ... t_idb-6511
cena je podle mě pro normální oddíly nedosažitelná a vem si že jedem oblek je skoro k ničemu protože to chce 2 pro trénink "force on force".

Ještě bych zmínil kluky z Tokui Do, celkem dlouho pracovali na vlastním obleku. Mrkněte se tady:
http://www.tokui-do.cz/fotogalerie-101/ ... dlokti.htm
Mohlo by to být dobré a třeba i cenově přijatelné. My obleky máme pořešené, takže jsem to s nima neprobíral. Jen mi Radek psal, že ho už mají. Vyvýjeli ho tak aby jim seděl.

Jinak jsem taky celkem dlouho řešil nějaký oblek. A mám vyzkoušené mraky variant z toho co je dostupné u nás nebo v zahraničí. Nejen jako komplet obleky ale i jednotlivé části. Takže kdybyste to někdo řešil a chtěl poradit klidně pište.

Ahoj NAIA,

rozmyslam ze by som si casom objednal z Highgearu aspon chranic torsa tela a chranic na spodok pasu a stehna a mozno prilby..co sa oplati a co nie..napr holene viem suplovat Thai chranicmi,takticke rukavice nahradim graplingovkami..co by si poradil...chcem to mat casom pre dvoch ludi aby to malo zmysel v tom trenovat..ale komplet Highgear pre 2 ludi je pre mna racha,kedze z trenovania nemam ani euro a vsetko platim z vlastnej kasy a uchylnej passie :?
Naposledy upravil marcelo dne sob 28. srp, 2010 15:49, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » sob 28. srp, 2010 14:01

Velmi zaujimave video ohladom pouzitia obleku HighGear, viacerych druhov scenarov, velmi realisticke utoky aj obrana na urovni instinktivnych obrannych reakcii..paci sa mi to :D

http://vimeo.com/5172059
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod kumori » sob 28. srp, 2010 18:53

fajn, tohle sem kluci nepatří :D tohle vlákno je o JJ v CZ a zde se preferuje spíš trénink ve stylu sportovního juda nebo mixu technik z různých BU/BS a já nevěřím, že se to v nějakém oddílu JJ ( vyjma bujutsu dojo ) používá...
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 31. srp, 2010 16:24

marcelo píše:Ahoj NAIA,

rozmyslam ze by som si casom objednal z Highgearu aspon chranic torsa tela a chranic na spodok pasu a stehna a mozno prilby..co sa oplati a co nie..napr holene viem suplovat Thai chranicmi,takticke rukavice nahradim graplingovkami..co by si poradil...chcem to mat casom pre dvoch ludi aby to malo zmysel v tom trenovat..ale komplet Highgear pre 2 ludi je pre mna racha,kedze z trenovania nemam ani euro a vsetko platim z vlastnej kasy a uchylnej passie :?

Cau Maro,
co se tyka HG nebo skladani obleku....

Mam navrh v říjnu mám seminář - psal jsi že chceš přijet. Tak to nějak vymysli s cestou příp. spaním nebo tak něco a můžeš si to všechno u mě vyzkoušet. Mám toho dost a není nad vlastní zkušenost.
Jen dej dopředu vědět nemám teď doma ani jeden oblek protoze ho testuji Batmani:)

Jinak jak jsem psal jsem plne k dispozici i s veškerým vybavením a soukromou tělocvičnou. Maj sa M.
Naposledy upravil NAIA dne úte 31. srp, 2010 16:26, celkově upraveno 1
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 31. srp, 2010 16:25

Kumori promine..... 8)
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 31. srp, 2010 19:41

BuFF píše:
Makoto píše:...Jenze casem se misto mece, holi a tanto zacaly pouzivat teleskopy, karambity a jine typy nozu a technika (ne princip) se musi opravit a netrvat tvrdosijne na svem. Ja vim, ze mec, tonfa, bo jsou tak krasne japonske zbrane na rozdil od teleskopu, atd., ale sebeobranny system je o zachrane zivota a ne o cviceni s "narodnimi zbranemi".
tohle jsem nějak nepochopil.... proč by se měla upravovat technika podle zbraně.... je přece celkem jedno co držím za zbraň jediné čemu se přizpůsobuji je délka, váha, tvar čepele ... technika pracuje pořád stejně... stejně jako footwork se lehce přizůsobí vzhledem k podkladu na kterém stojím a prostoru v kterém se pohybuji, jinak funguje stejně. Přece když jsem bos nebo mám boty nemělo by to mojí techniku ani styl boje pozměnit.

Tohle uz je hodne stary prispevek :-) Taky jsem si myslel, ze se absolutne nic nemeni, kdyz cvicim treba bos nebo v dobrych goretexech, v tricku nebo v zimni bunde. Jedno odpoledne na hristi plnem strepu, sutru a kdoviceho jeste me presvedcilo o opaku. Nema asi cenu tu diskutovat, zkus si to. Pak treba zjistis, ze misto, aby jsi si kleknul vedle soupere, kleknes na nej, misto toho, aby jsi si lehnul a delal nejake prefikane obrany, koukas pekne rychle vstat, nebo se aspon dotykat zeme maximalne rameny a chodidly, apod. Kdyz jsi bos, naslapujes pres spicku, obuty si muzes dovolit jit i bezet pres patu.
Je rozdil, kdyz se mlatis s katanou a s macetou. Ve vzdalenosti, drzeni, vyvazeni zbrane, atd. Je rozdil, kdyz mas hanbo a teleskop (dodrzim-li delku zbrane), opet v tezisti a drzeni zbrane. Cvicil jsem s obema, tak to vim.
Neni tedy pravda, ze delka, tvar, vaha a teziste jsou nepodstatne elementy, to ti rekne kazdej sermir (mezi ktere se nepocitam). Mam kamarada, ktery se uci s cinskou savli a pracoval s ni uplne jinak nez s rapirem nebo katanou. Ja nerikam, ze nejsou skoly, ktere uci velice univerzalni pohyby, ale (nejen) v jujutsu to tak (zatim) neni. Staci to takto? Zlata eskrima / kali, ze? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » úte 21. zář, 2010 14:44

Pánové měl bych dotaz. Má někdo z zkusšenosti se školou WATASHI TACHI NO JIU JITSU ZLÍN? Ne, že bych chtěl přestupovat z Juda, ale přitelkyně by ráda nějakou sebeobranu a tak jsem jí slíbil, že se tam s ní zajdu podívat, ale zajímal by mě i nějaký ten externí názor.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » úte 21. zář, 2010 15:02

ukropcany píše:4makoto - toto je vaše video? http://www.youtube.com/watch?v=-Yz5Tmyq ... _embedded#!

Ano, ale netyka se jujutsu, ale aikijutsu, ktere u nas vede muj kolega Mira Matejovsky (ten vpravo na tom videu). Aiki vsak nerozumim, proto nemohu potvrdit ani vyvratit, co tam ti panove provadeji a proc ;-) Nemas nejaky dotaz na jujutsu? :-) Priznam se, ze aikijutsu neni moja krevna skupina....vice asi nemusim dodavat....

Jeste snad jedno: aikijutsu, jak je ucene u nas, neni prezentovane jako sebeobrana, ale jako nadstavba naseho jujutsu. Jinymi slovy - nejdrive se clovek musi naucit rvat jako barbar a pak teprve se muze ucit pracovat s energiiemi. Ja jsem stale jeste ve fazi (a verim, ze do konce zivota asi aj budu), kdy se ucim rvat...takze snad v pristim zivote ;-) Tohle rikame i nasim studentum, kteri se chcou ucit sebeobranu, ale rovnou delat aiki....aiki je vyssi divci pro intelektualy, jujutsu je spravna legrace pro spravne chlapy a baby, kteri nemaji problem dat i snest uder ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kumori » stř 22. zář, 2010 18:20

[quote="Makoto"][quote="ukropcany"]4makoto - toto je vaše video? http://www.youtube.com/watch?v=-Yz5Tmyq ... _embedded#![/quote]
Ano, ale netyka se jujutsu, ale aikijutsu, ktere u nas vede muj kolega Mira Matejovsky (ten vpravo na tom videu). Aiki vsak nerozumim, proto nemohu potvrdit ani vyvratit, co tam ti panove provadeji a proc ;-) Nemas nejaky dotaz na jujutsu? :-) Priznam se, ze aikijutsu neni moja krevna skupina....vice asi nemusim dodavat....

Jeste snad jedno: aikijutsu, jak je ucene u nas, neni prezentovane jako sebeobrana, ale jako nadstavba naseho jujutsu. Jinymi slovy - nejdrive se clovek musi naucit rvat jako barbar a pak teprve se muze ucit pracovat s energiiemi. Ja jsem stale jeste ve fazi (a verim, ze do konce zivota asi aj budu), kdy se ucim rvat...takze snad v pristim zivote ;-) Tohle rikame i nasim studentum, kteri se chcou ucit sebeobranu, ale rovnou delat aiki....aiki je vyssi divci pro intelektualy, jujutsu je spravna legrace pro spravne chlapy a baby, kteri nemaji problem dat i snest uder ;-)[/quote]

[b]mno, tohle je spíš na způsob embu SHORINJI KEMPO, ten DAISHARIN je však přímo ukázkový.Pěkné, ovšem aikijutsu tak jak si jej představuji já, je jeden z "levelů" AIKI ( aikijutsu - aiki no jutsu - aikijujutsu ), ale zde je prostor pro velmi širokou a především odbornou diskuzi...tak uvidíme[/b]
kumori
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 22. zář, 2010 22:23

kamiwaza píše:Nechci ho jmenovat. Ukazoval mi kdysi nějakou část výlisku pro tebe, ale z mého pohledu to nebylo ono. Jinak ani nevím, že jste to dotáhli do konce. Budu se ho muset zeptat.
Co se týče těch obleků, tak spíš řeším něco, co ustojíš jako útočník v uvozovkách, ale ten Kyklop z Fast defense taky není ideální. Ale zase asi vše ustojíš. Honza (od nás z městské policie) tak řešil chránič na stehno na low kick, protože s tím měl figurant velké problémy. Vytvořil něco, ale je to moc velké. Ten High gear vypadá dost dobře (cena je ještě lepší :wink: ), ale otázkou je, jestli ustojíš bez větších problému low kicky, koleno do koulí, na solar ...
A ten oblek z Petrisu jsi už měl možnost vyzkoušet? Nepřipadal mi z toho videa, že by měl nějaké extra absorpční vlastnosti. Je fakt, že z toho videa to nepoznám, ale nějak se mi to nezdálo. A mám pocit, že ten výrobce vůbec neřeší přilbu. Navíc jsem se díval na stránky Petrisu a o tomhle obleku tam nebyla zmínka.
Jinak ten náš společný známý říkal, že by stáhl cenu tak na půlku, tj. tak 8 - 10 tisíc, tak uvidíme.

Nazdar hosi,objavil som tento protiuderovy oblek a cena oproti HighGear obleku je o hodne zaujimavejsie..hovori to niekomu z vas nieco???

http://www.fist-inc.com/tg/99ts/99ts.htm
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...