luca píše:Díky.
Fascinuje mne, že tady potkávám i ty, které jsem potkávala v čínských BU - máte to tak taky proto, že bojovat s něčím jako je taiji apod. se nějak ne úplně daří? Já měla pocit, že to někam směřuje, jen v období, kdy jsem trénovala 5 hodin denně, ale to nějak nešlo pořád - práce, rodina apod. I když je mi jasné, že se musí makat, ať si člověk vybere jakékoli BU, box je nějak přímočařejší. A taky čím jsem starší, tím víc mi připadá jaksi harmoničtější dělat to, co je z kontinentu, na kterém jsem se narodila...
No nic, jen taková úvaha
Ahoj Luca,
odpoviem ti z mojho pohladu..pochodil som viacero klubov,cvicil s ludmi od TBU aj MMA,Boxingu,Thaibox a z mojho pohladu je to tak ze direkt,hak,zdvihak,capak, takedown, bokove hody,kopy su v drvivej vacsine BU a BS na jedno kopyto,su tam odchylky,variacie ale vo full konfrontacii vyjde len par vysokopercentnych ...
..no a co sa tyka toho ze vacsina TBU je vo vacsine neschopna pripravit praktikanta do fullkontaktnej konfrontacie nie je dana technikami ale uplnou absenciou metodiky rozvoja rozlicnych dovednosti...najvacsim problemom je nedostatok all-round sparingu vo viacerych kontaktnych intenzitach a vzialenostiach...
..preto vela ludi zacina frustrovanych odchadzat z TBU a idu sa konfrontovat medzi BS...malokedy odidu ludia z BS ku TBU a ak ano,je to dane velmi kvalitnym TBU stylom,ktory ma hlavu aj patu aj metodiku a takych je u nas aj vo svete ako safranu....pritom by stacilo aby si kopec kvazi senseiov-sifuov-guruov vytiahlo hlavu z riti a spadli z oblakov na zem,nakupili prilby,aparaty,lapy, thaimakiwary,panaky a zacali kopat,buchat,hadzat a konfrontovat sa medzi sebou....
..tusim tu niekde pisal Ukrop aj Luen ze Kungfu ludia od PM sa zlepsili, to znamena ze nenasli elixir mladosti,ani kamen mudrcov,ani sa im neotvorila nejaka analna cakra a nastalo fighting zlepsenie ale zacali buchat naplno a konfrontovat sa a o tom to je vsetko

"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"