...takze mame po seminari s Leem,aj ked ja som su zucastnil len prveho dna,na ten druhy som bol "pracovne" indisponovany po tazkej vecer pitke s brachom
..koncept Shredder ma zaujal,co ma zaujalo viac bolo to,ked Naia polozil otazku Leemu co sa tyka percentualnemu rozsahu vyuzivania Shredovaich technik pri boji zblizka oproti R. Dimitrimu kde on ho vyuziva vraj na na 80 percent a zvysok uderovka a u Leeho je to naopak a to 80 percent marovacka prekladana 20 percentami Shredderom...
..toto mi nenormalne mentalne sadlo a dusevne ma to uspokojilo,pretoze nemam rad styly postavene predominantne na spinavych technikach a ten zvysok stoji za backoru..
..co mi dalej na Leem sadlo,ze nemusim menit skoro nic z boxing biomechaniky,postoja a uderov len otvorit dlan namiesto zatnutej paste..proste jeho Combatives su extraktom zapadnych bojovych stylov a tomu je prisposobena aj mentalita atd
..kolena bez dvihania sa na spicku ala thaibox je klasika,to som vedel uz davno,ale potesilo pripomenutie drobneho detailu,ked je clovek natlacany na stenu,kratke pumpovacie kolena do vnutornych stehien zaujali,nieco podobne mi ukazoval Luen z ich spinaveho klinca davnejsie..
..ako kedysi ked som picungoval na shredovacie techniky,pretoze boli obcas primitivne zobrazovane na youtube,tu musim povedat,ze su super ako medzikus,ked napr chytate ako sekuritak chlapa do zadneho skrtenia v stoji a vytahujete ho von z miestnosti a on ked sa aktivne brani a taha bradu instinktivne dole proti uskrteniu,tak par sekundova "hrajka" s nosom a ocami a chlapec bradu popusti a bum je tam hadaka-jime skrtenie jak vysite..
..dalej by som spomenul jeho dogmu a tou je brutalna,prierazna pre-emptive petelica alebo aj kludne viac za sebou na sanicu ako ukoncovac alebo zacinac dalsich technik... pripomina mi to jujutsu debaty tu na fore,ked sa hadal JJ tabor o pouziti pakovych technik v reale a dogmou ,ze musia pred kazdou pakou pridrbat uder.. len problem je ten,co som sam na treningoch a exhibiciach Austria JuJitsu videl,ze tie navadzacie udery vykonavaju JJ praktikanti jemnucko,pomalicky,lahucko,ne-preemptive,v zlej vzdialenosti,bez riadneho nasadenia,kdezto Lee zakuri slusnu petelicu a bud ukonci alebo pokracuje ci uz dalsich uderovych alebo kontrolnych technikach..
...jeho system je spickovo a logicky vyskladany ako Lego-bloky..viem to porovnat s jeho vyukovkami,kde kazda je venovana inej oblasti..napr. nizkoliniove kopy, strhy a takedovny,skrtenia a dusenia,antigrapling v postoji a vsetky vychadzaju z toho isteho modelu a pekne na seba nadvazuju...nie je to mix kdejakych technik obslahnutych a namontovanych do seba nelogicky a chaoticky-zivelne..
..a to nehovorim ze Lee je taky maly predatorik a citit to z neho doslova,mam podozrenie aj na urcite latentne uz sociopaticke nastavenie mysle..pri jeho "fucking" proslovoch som sa citil povznesene a ako medzi svojimi

"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"