daudi:
Pali napsal:
Daudi:
Citace:
Reiki je energie. Pokud se ptás na principy, je to, jako jakákoli jiná energie. Ale ty se asi ptáš jestli to EXISTUJE:)))))) a takový otázky mají jen a pouze individuální odpovědi. Kvantová fyzika funguje i v tomhle:))) tzn....pozorovatel ovlivnuje pozorované jen tím, že pozoruje:)))))) good luck
Ja to tak nevidím. Akákoľvek iná forma energie je totiž merateľná, zatiaľ sa to v reiki vedecky platnými metódami nepodarilo. O akú formu energie by sa malo jednať? Potenciálnu, kinetickú, jadrovú, energiu chemických väzieb?
Kvantová fyzika nie je záležitosťou, ktorá je subjektívna, to znamená je objektívne (pre viacerých pozorovateľov alebo v rôznych časoch) merateľná. Nemôžeme tu zároveň zistiť rýchlosť a smer častíc. Ak privedieš niekoho k príslušným zariadeniam na pozorovanie častíc, po príslušných postupoch bude schopný určiť smer alebo rýchlosť častice, prijme tvoje vysvetlenie, prečo to nemožno urobiť zároveň (vyslaním fotónu, ktorý ťa má po odraze informovať o stave častice zároveň ovplyvníš jej smer).
Ak na niekom aplikuješ reiki, nameriaš asi nejaké teplo rúk, klient bude asi cítiť uvoľnenie. Toto najľahšie vysvetlíme ako spôsobené vnímanímaním telesného kontaktu, ktorý uvoľňuje napätie. Toto asi nebude problém dokázať. Problém bude dokázať, že to spôsobuje akási nemerateľná forma energie. Skôr prehlásim, že taká forma NIE JE, i keď dotyk pri reiki masáži mám tiež rád. Radšej mám však tlak pri švédskej masáži Mrkající
Pali, měřitelný jsou ty věci, na který máme přístroje:)))) chápu tvůj postoj a nevyvracím ti to, ale zkus být víc skeptickej i k věděUsmívající)) to je směr vpřed:)))
Áno, no potom nemôžme tvrdiť, že reiki je ako akákoľvek iná forma energie - ostatné formy vieme merať, reiki energiu si len prajeme - teda niektorí