Moderátor: Picard
Dalt píše:jsem si vzdycky myslel, ze dosahnuti urciteho stupne umeni ma byt pro vsechny stejne obtizne bez rozdilu veku apod - o cem by pak takovy stupen (udeleny diky individualnimu pristupu) vypovidal?!? Jsem prekvapen...
Dalt píše:jsem si vzdycky myslel, ze dosahnuti urciteho stupne umeni ma byt pro vsechny stejne obtizne bez rozdilu veku apod - o cem by pak takovy stupen (udeleny diky individualnimu pristupu) vypovidal?!? Jsem prekvapen...
RBR píše:To, že má někdo 1.dan stejně o jeho bojových kvalitách vůbec nic nevypovídáRBR
horal píše:To all: myslím, že nemůžeme přehlídnout realitu. Bojová umění se dají cvičit do 100 let, ale ve 20 se člověk zlepšuje rychleji.Naopak v té stovce možná lépe chápe smysl znaků "bu" a "kara". Samozřejmě předpokládám minimálně roční přípravu, kdy mi právě komisař individuálně pomůže a řekne-tohle zlepši, tohle je dobré atd.
ukropcany píše:...ja osobne chápem 1. dan ako zvládnutie základných (!!!) vecí, o nejakom majstrovstve nemôže byť v žiadnom prípade ani reči...
Zpět na japonská bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků