Z toho,co píše Graver,jsem získal pocit,že mu to kdykoliv můžeš přijít ukázat a vysvětlit .......
Znám spoustu lidí z oblasti BU-ček,se spoustou z nich jsem se i potkal a cvičil......zmrd zůstane zmrdem,normální člověk Ti řekne....:"supr,my to děláme jinak,Ty taky jinak.....žádnej problém".......ve výsledku stejně záleží na každém,jak se k tomu postaví,co umí,co od toho čeká...atdatd.
Sensei Steklý cvičí s Thaiboxerama,kluci od něj jsou bijci a šikulkové....další kluci třeba z Globalu(z Brna) taky(ať mluvím o karate).....další se zase potkají v hospodě a za nějakej bakšiš se domluvěj na udělení 3-tího danu(osobní zkušenost).......
V poměření to potom stejně neokecají a jsou za dementy.
To je jeden z důvodů(tradicionalisté nechť prominou),proč jsem příznivcem sparringu a poměřování mezi lidma.......jak se říká :"mezi slepými je jednooký králem".....
Spojujme scénu BU....poměřujme se mezi sebou (bez hanění ve stylu :MT je lepší než cokoliv...není.....když třeba na Ucropa vezmu kord,ani si neškrábne a pokud do toho půjdu natvrdo,pošlu ho do špitálu! )......jsme "jedna rodina".....ale cvičme poctivě a bez ojebávání a okecáví. A zmrdy vyobcujme !!!!!! Nekoukejme na lidi,kteří dodržují tradici a cvičí tak,jako se cvičilo kdysi,s despektem....BU není jen o použitelnosti na ulici,nebo v ringu.....něco o tom vím(doufám,že je to znát ? .....na ulici se pohybuju ,takřka denně řeším nějaké píčuse - a přitom mé nejoblíbenější BU,které jsem poznal,je evropský šerm,italská škola).....
(omlouvám se za sprostá slova,ale už mi opravdu některé věci a někteří lidi lezou krkem)......kašleme na lidi,jako je Miro(kterej má plnej rypák keců,chová se jak blahosklonnej "děduško" a přitom)........a podobné "experty"........každý máme jinou motivaci,proč cvičit,jak cvičit,co cvičit.......
Snad chápete???