fakt píše:RUNAR píše:Krok č.1)
Zjistíme zda útočník na nás nemíří zbraní na které je nápis "REPLICA".
Krok č.2)
Provedeme kop z otočky.
Krok č.3)
R.I.P.
NAIA píše:...Chci se zeptat, jestli jste se někde setkali s tréninkem na takovéto situace. Tím myslím hlavně jestli je v ČR nějaký klub nebo skupina kde se věnují obraně proti střelným zbraním a zařazují do toho i takovéto situace.
Vesměs se cvičí různé lepší či horší techniky jak někomu odebrat zbraň a pak vám ještě řeknou že "jen v krajním případě" a je hotovo. Asi se shodneme že takto je to naprosto nedostatečné. Proto by mne zajímalo jestli někdo jde v tomhle více do hloubky a popřípadě kde čerpá nápady a postupy...
TongPo píše:PS: Když už jsme u těch krizových situací, tak malá rada závěrem: Pokud možno nepoužívejte "sdružené" tísňové číslo 112. Vysvětlím proč: Pokud potřebujete např. rychlou pomoc ze strany policie, volejte 158. Policejní důstojník operačního střediska, kterému se dovoláte, si vás totiž odborně "vytěží" tak, aby od vás policie dostala informace potřebné k rychlému a efektivnímu zákroku a to samé operační středisko obratem nařizuje výjezd hlídky / hlídek policie. Na čísle 112 sedící hasičský úředník se vás pravděpodobně na některé pro policii důležité informace zapomene zeptat a po vašem telefonátu teprve předává informaci na policejní operační středisko = zpožděné a nekvalitní informace. Stejně tak pokud potřebujete například pro někoho z vašich blízkých záchranku - volejte raději 155. Dispečer záchranné služby obratem zařídí výjezd sanitky a zároveň vám dokáže v případě potřeby on-line radit, jak a jaké úkony první pomoci provádět, než záchranka dorazí na místo.
reccol píše:Jak se to resi, kdyz jsem nekde uprostred lesa a presnou polohu neznam? V ramci military se mi to stava porad a kdyby se neco stalo... To proste zamerej hovor?
reccol píše:Jak se to resi, kdyz jsem nekde uprostred lesa a presnou polohu neznam? V ramci military se mi to stava porad a kdyby se neco stalo... To proste zamerej hovor?
reccol píše:Opravdu hodnotna odpoved. Prave kvuli tomu ze mam za sebou radku kurzu PP, vim ze proste muze nastat situace, kdy je rychlej odvoz potreba.
La-jia píše:Jak vyhodnotíte situaci?
La-jia píše:Ahoj všem. Zůčastnil jsem se Martinova semináře "jak přežít teroristický ůtok" a bylo to plné super jednoduchých nápadů. Hodně lidí tu řeší až takovou tu druhou fázi a to jak přivolat pomoc či jak o tom dát někomu vědět. Ale zkuste si představit (a to měl Martin asi na mysli), že jdete s partnerkou z nejmenovaného nákupního střediska, v rukách dvě igelitky nabouchaný nákupem, hádáte se sní, protože ona zapoměla koupit něco bez čeho večer neusednete k televizi a najednou začne ve vašem okolí (třeba nalevo nebo napravo a v nejhorším za vámi) někdo střílet a vy vůbec nevíte jestli je to určený vám, je-li to šílenej střelec nebo jestli si nějací paka vyřizujou účty mezi sebou. Jaká asi bude vaše reakce? Jak vyhodnotíte situaci?
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků