za mne rada jedinná........zachovejte si zdravej rozum,rozvahu a klid.....i když to není jednoduché.......vždycky může být hůř

RBR píše:La-jia píše:Ahoj všem. Zůčastnil jsem se Martinova semináře "jak přežít teroristický ůtok" a bylo to plné super jednoduchých nápadů. Hodně lidí tu řeší až takovou tu druhou fázi a to jak přivolat pomoc či jak o tom dát někomu vědět. Ale zkuste si představit (a to měl Martin asi na mysli), že jdete s partnerkou z nejmenovaného nákupního střediska, v rukách dvě igelitky nabouchaný nákupem, hádáte se sní, protože ona zapoměla koupit něco bez čeho večer neusednete k televizi a najednou začne ve vašem okolí (třeba nalevo nebo napravo a v nejhorším za vámi) někdo střílet a vy vůbec nevíte jestli je to určený vám, je-li to šílenej střelec nebo jestli si nějací paka vyřizujou účty mezi sebou. Jaká asi bude vaše reakce? Jak vyhodnotíte situaci?
Myslím, že je to zbytečné teoreticky rozebírat. Za PC je každý borec, ale jak zareaguješ ve skutečnosti ...bůh ví. To, že Martin vám předhodí na krátkém semináři pár info od Jima nic neřeší. Tady je jen jedna cesta a to ta, co napsal Kraver1, systematický výcvik od píky.
RBR
Jendis píše:Osobně bych to až tak nedramatizoval,spousta lidí to stejně nezažije......a pokud ano,tak až jim prvně hvízdne včelka kolem těla,budou reagovat úplně jinak...... a pochybuju,že na nějakém kurzu se střílí (ostrejma) po lidech(aby si zvykli)......a u čehokoliv jiného je to pořád "jen jako".
RBR píše: Dřív se s tím člověk potkal u základního výcviku jednotlivce na vojně, takže starším ročníkům možná opravdu stačí zachovat klid, rozvahu a rozum.
RBR
RBR píše:Jendis píše:Osobně bych to až tak nedramatizoval,spousta lidí to stejně nezažije......a pokud ano,tak až jim prvně hvízdne včelka kolem těla,budou reagovat úplně jinak...... a pochybuju,že na nějakém kurzu se střílí (ostrejma) po lidech(aby si zvykli)......a u čehokoliv jiného je to pořád "jen jako".
Za války a možná po válce se takový výcvik dělal. Střílelo se z kulometu ostrýma, a branci se museli podplížit.
Mě šlo spíš Jendo o to, že běžný civil není zvyklý na jakoukoliv střelbu. Když ti vystřelí dávka u ucha je to rachot, ohlušení, šok, přechodná ztráta orientace, leknutí atd. I plazit se musíš naučit. Potrénovat plánování ústupové cesty, krytí, atd. Dřív se s tím člověk potkal u základního výcviku jednotlivce na vojně, takže starším ročníkům možná opravdu stačí zachovat klid, rozvahu a rozum.
RBR
Jian píše: odhadoval jsem situaci/dotycneho a resil to vesmes uplne jinak, nez pise Jendis.
NAIA píše:RBR: Připadá mi to diskuzi o sebeobraně nožemJak to myslíš, že to nic neřeší.. kluci dostali info a jestli s tím pracují tak se trénují aby to zvládli ne?
Ty si asi pořád myslíš že jsme kroužek teoretiků co? Konkrétně La-jia myslím tam příšel o triko když jsem do něj kopal a cpal mu pistoli do obličeje, Honza v High Gearu dostal x krat hasičákem když vlezl s pistolí do dveří.. atd. Kde prosímtě bereš ty informace jak to děláme?
Jinak souhlas že systematický výcvik je lepší, ten maji lidi co se mnou cvičí v Olomouci. Kluci v Rakovníku si musí zařídit tréninky sami.
Jen poznamka na zaver mimo tema. Kde ty cvičíš karate? Máš svého trenéra několikrát týdně na tréninku nebo spíše jezdíš po seminářích? Protože znáš to - semináře nic neřeší
Jian píše:Jendis: ano - jde mi jen o to abych doplnil tu dalsi eventualitu "nenahravani do karet". Co ja jsem zazil, tak vetsine lidi davala ta zbran strasny pocit moci a prevahy, ale nebyli to rozhodne zadni zabijaci. Bylo tam absolutni presvedceni o tom, ze okamzite udelas cokoliv si reknou, nebudes vubec odporovat atd. Pokud to bylo napr. dlouhodobeji planovane, pak vesmes dotycny ani trochu nepocital s eventualitou, ze by nekdo (napr. bankovni urednice pri prepadeni, spousta takovych pripadu ostatne je) mohl treba jenom rict "ne".. Nu a nekdy (nekdy) muze tedy byt efektivnejsi mu tuhle myslenkovou konstrukci uplne zbourat, nez ho v ni dobrovolne dal utvrzovat a jit mu na roku... on pak najednou vubec nevi co si pocit, jelikoz proste s necim takovym ani trochu nepocital + na to aby vazne vystrelil nema a nejspis nikdy ani nemel...
Ono totiz pokud chce nekdo opravdu zabit (ma v tom jasno), tak proste vytahne zbran a zacne strilet (podobne jako tady ten ze Slovenska) - navzdory filmum/serialum na svoji obet pul hodiny nemiri, nepovida si s ni, nezastrasuje ji... aby mela dost casu neco vymyslet a nejakym zpusobem ho nakonec jeste prelstit a odzbrojit, takze vse samozrejme skonci happyendem![]()
Vytahnout zbran abych vyhrozoval/zastrasoval/ziskal pocit kontroly... to muze byt uz o necem hodne jinem.
NAIA píše:RBR: V pohodě asi si jen pamatuju kam vedla debata o noži a nechci ji absolvovat znovu.
.
.
.
Že pár informací on Jima nic neřeší... nesouhlas. Může to klukům pomoci vylepšit jejich tréninky tak jak nic neřeší? (analogie k tvému studiu karate - no offense)
Jinak jsou dvě věci co potřebuješ schopnosti a vědomosti. Kdyby lidi v Blavě věděli že nemají hledět z balkónu ale jen vykouknout a schovat se (vyfotit situaci) tak by to dopadlo lépe. Jak moc potřebuješ toto trénovat systematicky? Chapeš?
K tomu tréninku ještě.. ti zasahující policisté taky nejspíš něměli za sebou mnoho přestřelek proti kose na sídlišti ne? Trénink ti pomůže se na tyto věci připravit. Jinak potom tady všichni máme dost problém.... Velmi šťastný
RBR píše:Tady s tebou nesouhlasím. Jsi optimista. Lidé jsou nechápaví a nestačí jim to jen říci.
NAIA píše:Oki, nejak jsem mel v palici jak dopadl ten nuz takze jsem se tomu chtel vyhnout. Jinak od zari zase po roce zaciname tak dojdi. Nebo jestli chces jen nuz tak ti dam info jak se k tomu dostanem.
Po těch letech trénování sebe a ostatních jsem realista. Proto jsem ti psal že nás asi máš za bandu teoretiků. Trénovali jsme to s airosftem, painballem, "mýdlovými náboji"... sám jsem za mlada dělal ješte jiné věci ale to bylo dost nebezpečné... Jde o to že mluvit nestačí to souhlas proto to testujem se strelbou.
Nevím jestli byla na místě první ZJ, podle mě to byla klasická hlídka.
NAIA píše:Jeste me napadlo k tomu systematickemu treninku... kdyz si vezmete pravdepodobnost dane situace a to ze to vetsinou nezavisi na nejake technicke dovednosti (kterou je treba pilovat) jestli prezijete nebo ne. Tak mozna ten systematicky trenink je lepsi venovat necemu jinemu. Co myslite?
RBR píše:
Nejspíš byla, ale ta to řešit nešla. Obhlídla situaci a zavolala posili. Na těch videách tam běhá hodně těžkooděnců. Nechce se mě věřit, že obyčejná hlídka vozila kosy, štíty a veškeré vybavení sebou.
Bylo to u Blavy, nějak předpokládám, že jejich urna má sídlo poblíž, takže to neměla daleko.
RBR
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník