posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 7:36

dalsi zajimaci info, tentokrat k vykonu:

...
The conventional model of training espouses the development of conditioning in a pyramidal concept. Many experts in the fields of training believe the peak of conditioning can only be as high as the base allows. The base in theory is the development of a level of aerobic capacity onto which a series of anaerobic blocks could be placed. This is an architectural
model based on a mechanical system that probably does not apply to exercise.

In all of my programming since the early '80s I have indicated the concept of aerobic base is flawed and the development of an aerobic base is counterproductive. Numerous studies have proven this over the past ten years, yet many continue to advocate a period of general aerobic training to develop the aerobic base.
....

Long, slow distance sounds like a torture method, "You've been sentenced to one year of long slow distance." I despise long, slow distance aerobic training. It is bad for women and it's bad for almost all athletes other than those who race for long periods of time or over long distances. Most running injuries are of the overuse nature. Very little trauma occurs in the
endurance world save the infrequent untimely meeting of runner and motorized vehicle. And when overuse is the problem, less is always the answer.

Conventional aerobic training is only good to get a person fit enough to tolerate interval training, or to serve as a break from interval sessions. Steady-state aerobics may be nothing more than the necessary
precursor to any interval program. Does that mean we've been lied to all
these years? I think unintentionally, yes. The whole aerobic craze was a mistake. Long aerobic training is popular because it is easy to implement and because the media glorified it.

Interval training is hard. Interval training is uncomfortable. Interval training is superior.

Interval training develops aerobic capacity better than aerobic training. The fastest way to raise V02 max, our standard measure of aerobic fitness, is through interval training. Look at the research; ask a physiologist: If you want to be more aerobically fit, steady-state aerobics is not the best way to get there. Another benefit to interval training is
the positive changes in the body that come about from interval work. Bottom line, sprinters have leaner bodies with a more aesthetically pleasing appearance than those who only do steady-state aerobic
training. Those engaged in interval sports almost inadvertently develop a better body. In fact, sprinters generally have less bodyfat than the thinner distance athletes.

If that's true, why would anyone do long aerobic training? The truth is, I have no idea. I can't see the benefit, and that is why my athletes and clients almost never do aerobic training.

http://www.strengthcoach.com/public/791.cfm

zdravi
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 8:34

pm píše:ja mel to stesti, ze jak v bu, tak v mavani zelezem jsme se ucil vzdy od lidi, kteri dbaly a) na dokonale zvladnuti zakladu b) na detail. drit a makat nestaci, je treba cvicit dobre cviky, a cvicit je co nejlepsim moznym zpusobem. nechapu kratkozrakost vetsiny "sportovcu" - pracuji na tom, aby byli fit, ve skutecnosti je boli tady a picha tady, nechci ani videt jak budou vypadat za deset dvacet let. na cokoliv co cvicim se divam ptikou ne zitrka, ne pristiho mesice, ale pristich padesati let. to se tyka jak benche, tak behani.

ne vsechno je pro vsechny - vezmi si, ze ti prijde do skoly clovek, ktery je totalne kvadricepsne dominantni, zkracene pritahovace, neexistujicici ci povisly zadek, slabe hamstringy (= velkacast populace) - a ty ho nechas drepovat, protoze drep je fajn cviceni, nebo proto ze drep ho bude "bavit". dtto bench, behani, cokoliv jineho. argument zabavy do jiste miry beru, ale bavit cloveka muze z veci, ktere mu nemusi prospivat, aneb radeji cvicit to co cloveka a) nenici b) diky cemu poroste spise nez to co ho bude "bavit".

se zavodnikama uvidime, ti co by meli ambice na to nemusi nutne mit, ti co na to maji zase nutne nemaji ambice, rozumne lze pracovat jen s temi, co chodi a cvici pravidelne, ne v utery a v breznu; mam i nejake nabidky na priprau borcu z jinych bu/jinych sportu, uvidime. vyuku ve vlastni skole jsem v rade veci vice nez znacne zmenil, a vysledky se jednoznacne ukazuji jiz ted, v kratkodobem horizontu - fyzicka jde nahoru, stejne tak max sila, vybusna sila, vytrvalostni sila, a to bez zraneni a negativnich vlivu na zdravi obecne

Vidis neco takoveho jsem mel na mysli. Obcas maji vzdelani lide (mezi ktere te pociam, co se tyka treninku) problem, ze neumi danou vec jednoduse polopatisticky vysvetlit nebo proste vymyslet neco pro normalni lidi, kteri si na trenink chodi udelat zizen :D

Treba s tim "povyslym zadkem" atd... clovece ja mam na treninku kolem dvaceti zadku a drepuji vsichni :D to ze nekdo udela par drepu navic ho snad nezabije ne? Ono je to asi tim, ze nechavam (zejmena kvuli casu) aby fyzu nabouchali sami. Ale pochybuju ze kdyz cerpas z pripravy pro hrace NBA, UFC - proste top atletu tak z toho bezna polupace bude mit takovy prospech Jinymy slovy kdo z tvych borcu je na teto urovni? fyzicky a technicky?

Protoze podle me je pro beznou populaci k tem nezdravym behum a drepum alternativa lezeni u televize - takze radsi at udela tech par drepu ne?

Veda a informace jsou dulezite, ale pak je treba trosku ustoupit zpet aby to bylo pouzitelne i v beznem zivote.

Podobna vec je treba treba kdyz se jdes zeptat jake jizdni kolo je dobre treba pro tvoji pritelkyni ktera jezdi tak 15 km tydne:) a jdes se zeptat nekoho kdo jezdi dobre a zavodne. Vyjde ti z toho stroj za 45 000 a je to naprosto zbytecne pro dane pozadavky. Nedej boze ptat je treba Romana Kresty jake si mam koupit auto ze :wink: ?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 15. zář, 2010 8:34

pm:mam stejny pocity jako Naia - clovek aby se bal si doma zacvicit, nebo si jit zabehat, aby se nahodou nezrakvil... :?

http://www.profiboxing.cz/index.php?art=2827

takhle se trenuje (samozrejme v mensi intenzite) v kazdym lepsim box klubu - zhusta se ale tyto postupy rozchazeji s tvymi prispevky. Ted kozo rad - ja samozrejme verim, ze si to z prstu necucas, ale tez verim nasim trenerum, kterym je k sedmdesati a na kriplkare fakt nejezdej. Navic verim ze treba i Lukas ma spickovy trenery co se v tom vyznaj (asi i lip nez ty - preci jen pripravujou sampiona) a ze by mu chudakoj hrozil zbytek zivota v bolestech mi fakt neprijde... :?

ps.: nerejpu, jen jsem z toho sam zmatenej a vlastne i dost nasr (doktorat z FTK delat nehodlam, avsak cvicit chci :evil: )
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 8:41

Jo tak jak Dlat, taky nechcu rejpat.... kdyby to tak nahodou vypadalo :wink:
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 9:30

zdravim :-) zadny rejpani, nevykrikujete hosi, argumentujete, nepisete anonymni hlasky, tak to ma v diskuzi byt, takze v poho 8)

ha ha, neni problem s polopatickym vysvetelenim, spravnou techniku Ti ukazu a vysvetlim behem chvilky, nebeham tady s uhlomerem a nepocitam vzorecky, anatomicky atlas je vzadu v knihovne.

x let huntovane kotniky, kolena, kycle, zada chceme napravit, nebo ponechat status quo, nebo je huntovat dal? ccheme zlepsi mobilitu, felxibilitu, silu, techniku, pohyb obecne a ejihc prakticke vyuiziti v kadodennim zivote, nebo ne? chceme to udelat co nejrychleji, nejefektivneji, nejbezpecneji, s co nejlepsim vyhledem do blizke i vzdalene buducnosti? mam figle, ktere ti napr. mobilitu ci flexibilitu ci silu okamzite zlepsi o 20% plus - cviky vsak musi byt progresivni, clovek musi mit cas na adaptaci. ne co, ale JAK hraje zatracene roli.

"udelat si zizen" si muze clovek tim, ze obehne trikrat blok, ke me lidi chodi diky mojemu know how.

ad drepy (a cokoliv jineho) - jasne ze ho to nezabije dnes, ani zitra, ale co za rok? za tri? za deset? prospiva mu to? nebo si zadelava na zraneni z opotrebovani? nebude vysledny efekt v dlouhodobem horizontu horsi nez lezeni u TV?

moje Justys delala se zaky moji skoly par jednoduchych testu, vychazejicich z Functional Movement Screen Gray Cooka a jeho zjednodusene varianty - nejedna se o zadnou fyzioterapaetickou libustku, proste par jedoduchych testu pohybu (budou mj, i soucasti mojich seminaru). vsadim svoje boty, ze naprosta vetsina mistnich, co si mysli jak jsou "fit" ci minimalne v pohode, by v nich krute pohorela, stejne tak jako vetsina profiku

viz http://www.functionalmovement.com/SITE/ ... tisfms.php a vubec info na teto strance

- bezna populace a profici - chceme svojim zaku ci "klientum" nabizet odpad nebo prumer, nebo to nejlepsi dle nasich dovednosti, vedomosti a schopnosti? spokojime-li se s tim ze je ucime odpad nebo prumer, nerika to neco o tom, ze nase know how je odpad nebo prumer (ac si hrajeme na "spicku"?) a ze bychom nemeli ucit a se zdravim nasich klientu/zaku experimentovat!? nebo je nase know how spicka, a my "beznou populaci" schvalne ucime odpad nebo prumer?

- prinosnost tzv. "vedy" je jen v tom, jak jsme jeji vyzkum schopni okamzite aplikovat ve cviceni a nasledne v kazdodennim zivote, klientovi je teoreticke pozadi sumak, to ma mit zmakly ten kdo uci

- analogie s kolem ani autem neni vubec relevantni - ukazes mi drep, ja ti dam behem par minut ci par desitek minut tip a), tip b), tip c), postupne bod po bodu ho vyladime (a ne , nepotrebujes si nic psat, nebduu kreslit diagramy a psat na tabuli vzorecky) a ty si muzes az do smrti drepovat o sto sest

ale jinak panove, jen se delim o svoje poznatky a o poznatky "velikanu" jejichz slovo pro me ma vahu, v zadnem pripade se s nima nemerim, patent na rozum nemam (a prot neustale a dale a dale studuju), at si kazdy (pro me cizi clovek) dela co chce a jak chce, ja vsak chci svym zakum a "klientum" dat to nejlepsi, at uz jsou "prumerna populace" ci maji vetsi ambice, at si cvici nebo to jde jednim uchem dovnitr a druhym ven; mj. by mi bylo stydno si za to (jako clovek co se ucenim zivi) rikat takovy prachy :-D a uprimne, posledni co chci je nekomu neco cpat, nutit mu svuj nazor, menit jeho trenink, obzvlast tady na foru ze, spise naopak ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 9:40

Dalt:

- Lukas (nejen profik, ale i prima chlap co to ma v hlave srovnany) ma svuj tym, svoje metody, svoje cile - ani ja ani ty nejsme Lukas (ani geneticky, vykonostne uz vubec ne), nikdo z nas ale nema kristalovou kouli, aby rekl jak to bude za deset dvacet let; nikdo nemuze rict, jestli by jeho trenink nemohl byt jeste o x levelu efektivnejsi (ja to rozhodne neposoudim); zdravi je mj. to co beru pri treninku svojich zaku v potaz, pro ne je to totiz jedna z hlavnich priorit

- jakykoliv vrcholovy sport je samozrejme zdravi skodlivy, vime?

- neexistuje jedna jedina spravna metoda, v nicem, vzdycky je to neco za neco - dulezite je, aby si o tom vedel a mohl z a) nebo b) vybirat

- definice zdravi v tcbu je znacne sirsi nez to ze me momentalne neco neboli

- (psal jsem vyse, please, pridejte kazdy pod svuj podpis seznam momentalnich ci chronickych zdravotnich problemu, neco to o vasem treninku vypovi; zkuste udelat podobnou i anketu u vas v klubu, gymu, posilovne etc.)

- zbytek vyse

zdravim chlape!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 10:01

Ciste za me bych uvital trosku jednodussi vysvetlovani - prece jenom ctou to lidi co maji pouze jeden vyskoskolsky titul, tak aby z toho taky neco meli :wink:

Nebudu hodnotit odbornost, ale co se tyka tveho podani... Tak nejdrive jsem si rikal ze ty tvoje seminare muzou byt fajn, potom jsem dosel k nazoru ze to asi nebude pro me, protoze je tam tolik zaklinadel kterym jsem nerozumnel (navic jsem se je bal cist nahlas aby se mi auto nezmenilo v dyni :D ). Ale jestli jsi schopny to podat v nejake rozmne podobe (ja doufam ze jo) tak bych se ukazal. Klidne i jen tak az treba pojedu do Prahy, zase bych ti dal nejake info treba o sebeobrane na oplatku jestli bude zajem - videl jsem na webu ze tak neco takoveho delate.

Ted je tedy otazka za jak dlouho si lidi ty klouby znici, jestli jim je neznici treba spis to ze jsou obezni a tim je vice zatezuji - cemuz tema amaterskyma drepama treba predejdou. Vezmi si ze 20 let zpatky lidi nemeli info co mas/mame ted a taky byli zdravi. To je mozna i odpoved na ty vase stariky v cinskych pracich ze? :D
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 15. zář, 2010 10:03

pm: myslim ze kazdej z nas chce ve stari bejt junak...tzn kdyz to tak nejak laicky shrnu - plati: pro bu,bs je idealni posilovani s vlastni vahou, cinkama kettlebells ale i nektere cviky napr s velkou cinkou (mrtvoly), intenzivni intervalovy treninky (behy, kruhace...) - a tajemstvi toho vseho je hlavne v metodice (tzn chce to nekoho kdo nam to ukaze/nauci)...rikam to spravne?

tzn abych se dostal k meritu veci - Kdy ze to usporadas ten seminar dokonalyho cvicence?? (ja abych zacal setrit :D )

zdar a silu (bylo by super ukazat se na setkani) 8)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 15. zář, 2010 10:17

helejte...já tomu fakt nerozumím,tož se optám znovu.......jak je možný,že v čínskejch parcích je tolik 70-ti(80-ti,90-ti) letejch dědoušků a babek,kteří cvičej a žijou.....a u nás aby lidi podobného věku člověk hledal pomalu lupou????? A pokud najdete,rozhodně je neuvidíte cvičit v parku..... :?:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 10:27

No podle me... vedle nas soused ma 90 let a jeste porad pracuje na poli i se svou panu, jezdi traktorem atd.. Dalsi pan o barak dal to same. Na vesnici najdes pomerne hodne starych lidi co jsou cupr na svuj vek.

Tady ve mestech proste stari lidi sedi doma u televize protoze s tim nechteji nic delat - proste je to takovy streotyp. Neni to podle me tim ze by byli nemocni vice nez cinani. Mozna maji v cine tvrdsi zivot a zvykli si odpocivat takto, kdyby meli moznosti jako nasi duchodci tak by taky treba sedeli doma co vis...
Jinak vzpomen si na to az potkes v lese Klub Ceskych Turistu a mrkni kolik jim je to jsou ti co se odmitaji podridit streotypu a neco delaji.

Trba co rikal Lada Matula kdyz zil v USA, ak rikal ze by chtel na duchod do Cape Cod, ze tam duchodci ziji aktivne, ne jak u nas. A pochybuju ze diky trenenku CBU :D

A posledni myslenka.. vi co jezdite do ciny mate prehled i kolik tech starych cinanu sedi doma? Je jasne ze si vsimnu tech aktivnich, zvalst kdyz tam jedu kvuli treninku a tim si vlastne potvrzuju ze je fajn to co delam ze?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 11:20

Samozřejmě jsi uhodil hřebíček přesně na hlavičku,Martine.To o té nepředtavitelné dlouhověkosti a aktivitě starých lidív Číně je samozřejmě bullshit jak hovado,z jedné strany živený lidmi z řad ČBU a z druhé strany komunistickými funkcionáři,kteří potřebují světu vysvětlit jak se jim tam všem v té Rudé Číně skvěle žije a stárne.Dělat si vlastní statistiku z toho,že jsem viděl někde hodně starců cvičit v parku,když má daná země podle posledního sčítání lidu 1330044605 obyvatel je více než směšné :lol:
Průměrný věk v Číně je 73,18 let a v ČR to je 76,62 :idea: :!: :roll:
V Japonsku,které je na špičce v dlouhověkosti to je neuvěřitelných 82,07 a víte co?Starý lidi tady v Japanu sedí,nebo aspoň ty v městských částech, doma u bedny nebo se poflakují po supermarketech což je asi jejich největší zábava...takže zpátky na zem hoši :wink:

Jinak se momentálně pohybuju a budu pohybovat v prefektuře Shiga v Japonsku :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 15. zář, 2010 11:27

Jendis: presne tak, taky si nemyslim ze by cesti duchodci byli o tolik nemocnejsi a min akcnejsi nez cinsti - jen je tu proste jina kultura traveni volnyho casu (nakonec i moji rodice zastavaji tezi ze hrat si/sportovat atd v mem veku je vyrazem infantilnosti) - kdysi jsem delal seminarku o hrach a volnocasovych aktivitach (z hlediska taborovych vedoucich) a v jedny zajimavy knizce jsem cetl vlastne to same - tzn napr ve francii vidis spousty duchodcu v parku jak mastej petang, kubb a jiny pekelne zabavny hry a u nas? U nas duchodci behaj se sekackou po travniku, drepujou pri okopavani celeru, zapasej o prvni misto u kasy v lidlu, namahaj hlavu kam ze ta potvora zanasi a jiny adrealinovy cinnosti... :)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » stř 15. zář, 2010 11:29

sakra zase s krizkem po funusu (to je tak kdyz clovek uprostred psani resi jeste dalsich x veci) :D
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 11:36

Dalt píše:sakra zase s krizkem po funusu (to je tak kdyz clovek uprostred psani resi jeste dalsich x veci) :D

Treba praci?

Defendu: dal ses na karate?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 15. zář, 2010 11:43

defendu píše:...Průměrný věk v Číně je 73,18 let a v ČR to je 76,62 :idea: :!: :roll:...

No vida, stačí trochu statistiky a mýtus o dlouhověkosti, zdravém a aktivním životním stylu Číňanů, šířený u nás zejména učiteli rozličných čínských "umění", končí zadupán do prachu o cca 3,5 roku déle žijícími požírači levných uzenin z hypermarketů... :lol: Jak kruté... :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » stř 15. zář, 2010 11:52

NAIA píše:Defendu: dal ses na karate?

Nezapomněl jsi tam dát smajlíka? :lol:
Jsem tu pracovně - učím se od místních guruů jak efektivně řídit část jejich firmy a jak jim vydělat větší prachy :lol: :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 11:53

NAIA: ha ha ha, niceho bych se nebal, pisemny projev je zhusteny, navic vysvetluju PROC a ne jak - zkus popsat uder z predni ruky, nebo chut pomerance, a pak ten jab ukaz, nebo nekumu dej pomeranc ochutnat ;-) jednoduchy veci pro jednoduchy lidi, ale jednoduchy neznamena fyzicky nenarocny nebo "hloupy", naopak, "rafinovany

info o sebeobrane ucite ocenim, moc diky za nabidku, vymena zkusenosti, tak to ma byt! osobne mixuju a) poznatky co mam z TCBU b) zkusenosti kamaradu z plnokontaktnich bs c) RBSD metody a poznatky d) vyzkumy co se tyce posilovani, strecinku, funkcniho treninku e) ... f) ...

k otazce:

- za jak dlouhou? - od mesice, dvou, tri mesicu vyse (prijde na pripad). misto toho aby si je naucil spravne drepy (priklad ju), vycistil jim pohyb, zapracoval na kotnikach, kyclich, hrudni pateri, "vrsis fitness na dysfunkci" - tzn. zlepsuji se v niceni vlastniho tela

- obezita je samozrejme negativni faktor, proto je potreba aby cviky byly progresivni - v systemu vyuky je treba mit cviky pro obezni, stare, znicene harcovniky (= zvladne kazdy) stejne jako pro top atlety v super kondici (nezvladne nikdo nebo skoro nikdo)

- spatny drep (priklad) znici drive nebo pozdeji nohy komukoliv, nejen obeznimu, ale i tomu kdo je tzv. fit, obzvlaste kdyz se najede na drepy s vyskokem, anglicaky, drepy se zatezi etc.

- pred 20 lety informace byly, ony byly i pred 120 lety, ale v tzv. "fitness" nastal velky paradigm shift - aerobic, bodybuilding etc., nanestesti. ano, cinske parky ;-) tcbu jsou bez nadsazky genialne postaveny, mrkni na clanek o drepu od Justys, vsechno v cem se dneska tzv. funkcni trenink jede (priklad drep - stranove drepy, rozdelene drepy, standardni drepy na x variant, drepy na jedne noze) se v tcbu a jinych cinskych cvicenich (noi gung) cvici staleti. i dnes, v kazdym parku.

- lidi nebyli pred 20 lety rozhodne "zdravi" (co je pro Tebe "zdravi"?), podivej se na generaci nasich rodicu; nase generace je na tom jeste hur. Al Cosgrove kdysi rekl: "za mejch mladejch let jsme meli funkcni trenink 8 hodin denne - tata tomu rikal prace". aneb - moje prababicka, co makala celej zivot na statku, se az do smrti v 90 letech hejbala v pohode, moje babicka a maminka (sedave zamestnani, eskalatory, vytahy, kresla a lenosky, televize, shitfood... ). a mlady kluci dneska? (Facebook, World of Warcraft...)? tragedie

Dalt: jo, kazdej chce byt ve stari junak :-) docela dobry shrnuti, ja bych pridal jeste stravu, regeneraci, napravna cviceni (treba na zaklade FMS ci podobnych testu), dechova cviceni a obecne a analyzu pohybu v bu/bs co jedes - aneb neco je super pro fughting, ale spatny pro zdravi, proste neco za neco, ideal neexistuje.

setkani, seminar - ha ha, ozvali se mi dalsi lidi (prozmenu ze Slovenska), mam ted toho hodne, anzto na 7. listopadu pripravuju vlekou akci - pokracovani tyhle http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... =0&thold=0

a to je ted pro me i moje kluky TOP priorita, takze jakekoliv jine akce az po 8. listopadu. seminar ok, predbezne koukam na kalendar, tak vikend 20. a 21. listopad by sel (2 dny - teorie, testy, naprana cviceni dopo, zakladni cviky odpo, druhy den cviky na max silu dopo, vybusnou silu odpo), jeste dam tady na strankach i na mojich vedet. setkani - jsi kdykoliv zvan do Prahy, kazdy patek mame saan da treninky, kazdopadne opet uprednostnuju po 7. listopadu, nemuzu si dovolit aby mi kvuli "nahoda je blbec" vypadl kluk, kteryho na akci potrebuju. jinak - rozhlizet se dal, pvne verim ze ma co nabidnout (posoudis sam, pak tu poreferuj ;-) ), ale takovejch tu bude vic, a treba lepsich

Jendis: destiletimi, ne-li staletimi overena metodika, komplexni pristup k cloveku co do vseho moznyho (cviceni, strava, viz vyse), progresivni system pro vsechny cviky, funkcnost treninku (co do funkcni anatomie a pohybologie), zatim jeste neprchanteni zapadnimi vymozenostmi (zapadni strava, eskalatory, auta, prace v kanclu... )

opet NAIA: yes sir (vesnice, prace), viz vyse! Cinani nesedi doma, obzvlaste Ti stari nebo ve strednim veku, Cinan je tvor spolecensky az exhibicionisticky :-D kazde rano a vecer jsou plne parky, cvici bu, dechova cviceni, chodi po kamenech bosi, mavaji rukama, cvici na hristi na ruznejch udelatkach, hrajou badminton, mavaji s cinskymi kettlebells, tancujou klasicke nebo moderni tance, krmi ptacky, hrajou sachy... nikdy doma. telocvik m zakladce? bomba, byli jsme na skole kde misto telocviku cvic tcbu. "totalitni" povinne cviceni v tovarnach etc. etc., o tom se nam ani nezda. to se tyka mest. vesnice? viz vyse.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 15. zář, 2010 11:54

NAIA píše:Defendu: dal ses na karate?

Takový hodný, citlivý hoch - a nějaké brutální surové karate? 8O To ne, viděl bych to spíš na aikido... :lol: :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 15. zář, 2010 11:59

pm píše:NAIA: ha ha ha, niceho bych se nebal, pisemny projev je zhusteny, navic vysvetluju PROC a ne jak - zkus popsat uder z predni ruky...

"Pick rock hit - Caveman Style" - Lee Morrison

a

"Keep fucking hitting" - opet Lee

To jen tak abys vedel jaky stylem mi to sedi :wink:

Defendu - no jasan tady mas :D :D :D
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 15. zář, 2010 12:01

panove, k "dlouhovekosti"

- chudoba, spatna lekarska (financne nedostupna) pece, kojenecka umrtnost, umrtnost na detske nemoci, cigarety, otresna ekologicka situace, otresne pracovni podminky delniku v Cine a jinde - nic vam to nerika? vse jde do statistiky

- kolik se lidi dozivaji NENI preci kriterium - vsichni ti kdo zijou poslednich 20, 30 let v bolestech nebo na pristrojich - vse jde opet do statistiky. aneb - dozivame se dele, ale kvalita zivota, obzvlaste v poslednich desetiletich zivota je otresna, otresna. kvalita, nejen kvantita, ju? statistika zeme ktera ma miliardu lidi a ktera ma 10 milionu a statistika dlouhovekosti obecne naprosto o nicem nevypovida

- cinske parky nejsou propaganda a fit duchodci, jezdim tam od r. 1999, tekze kdo jste tam nikdy nebyl, muzete klidne blafat o propagande etc. cinsky duchodce je o x levelu vice fit nez cesky duchodce, o x levelu - casto fit vice nez cesky tricatnik nebo ctyricatnik. cinsky teenager na tom pomalu ale jiste zacina byt uplne stejne jako cesky.

jinak, muj sigung (a tata mojeho sifu), na videu je mu 93 let

http://www.lamgagungfu.sk/sk/images/video/LamCho.html
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj