player píše:krovak: oukej, tak ja to tedy doplnim. Ten zazracny pristroj pana Prokese "funguje" tak, ze ma v malych sklenenych ampulkach ruzne, ted si presne nepamatuji, alergeny nebo tak neco. Pristroj ma kovovou misticku. On na tu misticku vzdy polozi najakou tu sklenenou ampulku a podle "zpusobu pipnuti" diagnostikuje, jestli je to to, co "merenemu" cloveku skodi. ...
Ano aj toto je vcelu popisany sposob pouzitia EAV. Myslienka je prosta (homeopaticky prosta

) telo reaguje na pritomnost (energeticku?) patogenu a kozny odpor sa zmeni. Toto osobne odskusane nemam a uprimne povedane nevidim na to sposob vyuzitia, maximalne tak vo velmi specifickych pripadoch. Merak v "klasickom" pouziti (meranie danych bodov) ale funguje v podstate spolahlivo, podobne ako diagnostika z pulzu, ci z jazyka. Akurat sa to nesmie brat ako jediny smerodajny udaj, pretoze to dava iba cast celkoveho pohladu. Samozrejme toto co pisem nema nic spolocne s panom Prokesom - nepoznam ho a neviem co a ako robi. Metodika ale nemusi byt uplne odveci.
Nuz a "zapadna medicina vi picu" je diskutabilne, ale v praxi to nebyva az tak daleko od pravdy. Myslim tym to, ze zatial co medicina ako taka je veda tak prakticka strankaje skor "dovednost", ci nazvime to umenie. Inak povedane aj ked existuju studie s uzasnymi zisteniami bezny obvodak obvykle zije z toho co sa naucil pred 20 rokmi a casto predpisuje to co chce distributor. Navyse ma relativne vela pacientov takze nema cas ani chut venovat sa im tak ako bezny liecitel.
A k tomu poslednemu - su carymary a carymary. Tyzden dozadu som bol s rodicmi u chlapika, ktory diagnostikovat cca na vzdialenost dvoch metrov v podstate pohladom (ci skor to vyzera ze to citi "cez ruku"). Daval som velmi dobry pozor ako bude upravovat svoju diagnozu podla toho co mu je povedane Mama ma totiz diagnostikovanu sklerozu multiplex a on zacal sice spravne nieco o chrbtici ale uplne ine priciny. Ked mu to povedala, tak ju vysmial, ze sice priznaky su tie iste, ale za tych 30 rokov by uz bola na voziku a trval na svojom. A ani nehovorim o otcovi, ktoremu pruh povedal takpovediac "z prvej" a nemal sancu ho vidiet. Iba ze by bol clenom obzvlast kvalifikovaneho klubu dochodcov, ale ani tato elitna tajna sluzba nema odkial tie informacie mat

.