fakt píše:RBR píše:fakt píše:RBR píše:Mě by jen zajímalo, co si pod pojmem teorie v sebeobraně představujete.
RBR
Výcvik ozbrojených složek.
Tam se dělá MUSADO ne?
RBR
Tam se toho dělá, ale ...
S vyjma zásahových složek je četnost výcviku rovna teorii v sebeobraně.
RBR píše:Na co potřebuje obyčejný bigoš znát perfektně sebeobranu beze zbraně? Podle mě se musí naučit pořádně zácházet se svojí osobní zbraní, než ztrácet čas musadem(přípraně jiným druhem sebeobrany). Myslím si, že naučit se bojovat s puškou a nasazeným bodákem je pro ně podstaně praktičtější využití času. Voják v akci má u sebe takřka vždy osobní zbraň, těch chvil kdy je beze zbraně je minimum.
RBR
Jendis píše:....a obloukem se vracíme k tomu,že co člověk neustojí v palici,fyzicky může být bůh války,ale stejně neobstojí....![]()
![]()
Sorry,ale musel jsem.....![]()
BizonCZ píše:Pokud mám sebevědomí, které sice nemám ničím podloženo = mohu použít "ustát v palici", ale dle mého to nebude tak věrohodné, že zkušenější zmrd to pozná a dá si mě k večeři.
Jian píše:BizonCZ: podle mych vlastnich zkusenosti rozhodne nemusi, ale ty mame samozrejme kazdy uplne jine. Jinak tohle je z meho uhlu pohledu docela zajimave tema, tak si jeste rad pockam na reakce ostatnich.
ukropcany píše:V ringu žiadny, vieš že to nie je moja parketa... ale WT a KM nemá s MMA podľa mňa nič spoločné... čo som trénoval som slovenskou špičkou MMA, tak všetci veľmi dobre boxovali... takže tento môj názor to nemohlo nijako ovplyvniť...
SeaRanger píše:luen píše:...delat wingcheun na stari je stejna volovina...
Sakrys, tak to nevim co budu ve svem veku delat
BizonCZ píše:
Ahoj Honzo,
já se jen zeptám. Čistě obrazně:
Nemusí být člověk nejdříve "fyzicky bůh války", aby to mohl "ustát v palici"?
Dle mého jde hlavně o sebevědomí.
Mám sebevědomí, které mám něčím podloženo = mohu používat "ustát v palici", protože vím, že když mi to nevyjde, tak to pravděpodobně s minimem ztrát "ustojím fyzicky".
d4n01 píše:ukropcany, pm - takže vy tvrdíte (souhlasíte) , že aikido by mohlo být plně funkční umění , jen s jinou metodikou? A na co by se ta metodika podle vás měla zaměřit, nebo co tam podle vás chybí?
Tohle mě docela zajímá, takže děkuju za odpověďi. Já totiž myslel že odsuzujete aikido jako celek i s technikama (zastaralé, pro tuhle dobu nefunkční) a taky že metodika jednoho BU nejde jen tak přenést na druhé.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník