Co Vas privedlo k BU?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Co Vas privedlo k BU?

Příspěvekod player » úte 28. zář, 2004 20:38

Mozna ze tato otazka uz tu zaznela,avsak ja jsem ji propasl,jestli.
Docela by me zajimalo,pokud to nekdo nepovazuje za tajemstvi :) ,co vas privedlo ke cviceni boj. umeni ci sportu.
U me to byla mozna kuriozne videohra tekken3,kde je chlapik reprezentujici styl capoeira a v te dobe jsem byl presvedcen o nerealnosti predvadenych "salt a veletocu na rukou".Po shlednuti filmu Mistr neznameho boje(Only the strong) jsem vsak propadl myslence,ze to proste chci umet :D Takze nasledovalo mucenicko v podobe hodinovych strecingu...nekolik padu pri uceni se premetu...vsech moznych otocek...atd.Cili v mem pripade byly zacatky vylozene z hlediska esteticnosti,nikoliv funkcnosti-sebeobrany.V dnesni dobe to je presne naopak.
A co vy?Mate podobny "nadsenecky story",nebo vas primely ke cviceni jine okolnosti...jako treba nutnost ubranit se starsim spoluzakum...rodice... :) :wink:
player
mistr diskutér
mistr diskutér

PRÍČINY

Příspěvekod MROZEK » stř 29. zář, 2004 12:05

Czesci Player, klik sem - http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... c&start=40 a ďalšie; tu sa to už čiastočne pretriasalo.

Tématicky súvisí aj http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... opic&t=246

K otázke - mojím prvotným dôvodom bolo aspoň minimálne nadobudnúť kontrolu nad okolím. Bol som taký maličký okuliarnatý chlapček s knižkou, do ktorého sa každý navážal. A, s odpustením, sralo ma to neskutočne, to Ti poviem.

Postupne mi však došlo, že som hlavne problémom samému sebe. To ten strach a ego.
Preto to robím dnes. Oslobodiť sa od vlastnej blbosti.

Prajem odvahu a kľud.
Naposledy upravil MROZEK dne stř 29. zář, 2004 13:41, celkově upraveno 1
"Mínění jest překážkou postupu".
MROZEK
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Onion » stř 29. zář, 2004 13:03

Postupně to byli: děda, otec, zaměstnání jen znásobilo tu potřebu.
Byl to vlastně sám světa běh :D
stay sharp
www.gunting.cz
Onion
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Co mě k tomu přivedlo

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 29. zář, 2004 13:06

Mě k tomu přivedl kamarád chodí na karate už 10 let.Já jen zatím 3 roky a 3 roky tai-chi ale já sem byl ve škole hrozně namyšlenej každej se mě bál a tak s timhle pocitem sem přišel na trenink kde sem se trochu cejtil sebejistě.A tu sebejistost ze mě tam vymlátili a tím mě to překvapilo a koukal sem se co cvičí náš trenér a řekl sem si to chci.No a tak sem cvičil a cvičil...Ale hlavně mě to dokonle umravnilo a i lidi se ke mě chovaj líp bylo to celkem poučný a když si na mě někdo dovolý tak mu dám co proto když je to vážné a od té doby nic vůbec žádné problémy...Vřele doporučuju rváčům apod...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » stř 29. zář, 2004 13:52

Jsem můj bříběh je trochu podobný jako napsal bruce_jirka
Ještě když jsem chodil do školky tak nás tam bylo asi 9 kluků já a další dva kamarádi jsme tvořili takovou partu proti dalším třem hošanům každej den jsme se rvali jenže ředitelka která nás měla na starost si na mne "zasedla" začal jsem trénovat karate v domění že po prním tréningu jim všem natrhnu prdel (nedivte se bylo mi 5) a v tomto domění sem si o sobě myslel jakej nejsem ranař to víte tréningy jsem více méně flákal. no a pak v 1. třídě ve škole si ze mne všichni dělali prdel kvůli mému příjmení (petrželka) začal jsem trénovat víc postupem času jsem získával jaokusi zručnost a sebevědomí jenže pak mě schladil jeden ranař byl ke všemu ještě menší než já ( to víte v 2. ročníku základní školy mě porazil nějaký mrňous byla to velká ostuda) všichni ve třídě se ho báli já také začal jsem trénovat karate na plno. nedávno si na mě znovu troufl vyhrál jsem díky dvoum technikám gjaku cuki podešel a yoko geri kekomi. nejvíc mě ohromilo jakou jsem získal sílu a ani jsem o tom nevědel.
Samozřejmě mě karate také usměrňovalo (usměrňuje) už nevyhledávám rvačky jako dřív. (je to zvláštní čím víc umím bojovat tím méně bojovat chci) A podobnost našich příběhů taky jsem si připadal jako namyšlenej frajírek taky se mě báli a tky tu namyšlenost ze mě vymlátili.
--------------------------------------------------------------------
hodně štěstí Láďa
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Virgee » stř 29. zář, 2004 16:44

Já býval tak nějak utlačováný a neprůbojný kluk, nikdy jsem se nepral ani na to neměl hlavu(psychiku). Ovšem bojová umění mě tak nějak lákala vždy, myslel jsem, že když někdo umí bojovat jde všechno hladce. A tak jsem v patnácti začal trénovat Wing Tsun - abych dokázal "sejmout" kohokoli budu chtít.
A tak jsem trénoval a trénoval, Ving Tsun se stalo mojí největší zálibou, ale trénoval jsem ne úplně dobře a především jsem žil v sebeklamu - přecenil jsem svoje schopnosti a vybouchal mě 15ti letej ožralej kluk (mě je teď 19). To bylo podruhý co mi selahala psychika - takže jsem byl trochu v krizi ale pak jsem díky svým učitelům přehodnotil přístup a teď zase makám. Takže já vlastně začínal vícekrát :-) Ale asi nejsem sám.
Možná, že jsem trochu odbočil od tématu ale když už zpověď, tak pořádně.
®ivot je boj /// http://virgee.wz.cz/
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » stř 29. zář, 2004 19:47

Too karateka
Myslim že nám,kterým BU dala hodně do života bude víc přece jenom takových z nás je víc a dřív sem se taky pral ale ted už moc ne a nikdo se semnou ani prát nechce jednou sme jen tak hráli na 3 body (já jinak závodní karte vůbec nedělám (mám k tomu svůj názor:))no a tak mě to tak krásně vyšlo na kjaku-zuki no tak sme provedl mě je 14 jemu bylo 16 mno a on se jaksi taksi zeblil :lol: .od té doby se docela někomu i bojim dát úder ale když je potřeba tak tu ránu z pasu vystřelim jako největší umim....:)))

Danke
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. zář, 2004 12:12

Mě je taky 14 co děláš za styl já kyokushin a shotokan
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kusa » čtv 30. zář, 2004 12:24

Az privelmi som sa bil, ked som bol decko, :oops: tak ma otec dal na judo :twisted:
kusa
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » čtv 30. zář, 2004 12:28

Karateka01 píše:Mě je taky 14 co děláš za styl já kyokushin a shotokan

Já cvičím Karate styl wado-ryu a tai-chi(tai-ji jak kdo chce)a to styl rodiny jang...Dokonce předevčírem sem potkal pána jak cvičí tai-chi styl chan a já se ho ptal jak dlouho to cvičí a on na t 5 let a že to vyučuje...To mi připadá trochu moc namyšlený myslim že osoba která to může učit to musí cvičit tak 20 let viz.:skušenosti apod...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » čtv 30. zář, 2004 15:00

Taky si myslím že je lepší když někdo cvičí dýl a pak vyučuje.
Já osobně bych se nejdříve zeptal mého učitele jestli jsem už dost technycky vyspělý na to abych mohl učit lidi.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » pát 01. říj, 2004 8:05

Karateka01 píše:Taky si myslím že je lepší když někdo cvičí dýl a pak vyučuje.
Já osobně bych se nejdříve zeptal mého učitele jestli jsem už dost technycky vyspělý na to abych mohl učit lidi.

No ale hlavně musíš složit trernerské zkoušky které asi jent ak nikdo obyčejný nesloží je na to potřeba hodně zkušeností...
Znám chlápka(konkrétně soused mého trenéra)a náš trenér ho začal učit tai-chi a asi poměsíci se začal vychloubat že to umí apod.Prostě takové lidi já od přírody nemám rád takže asi tak nějak....
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 01. říj, 2004 16:08

Vzpoměl jsem si na jednu učitelku co jsem měl na tělocvik. Jednou nám řekla příští hodinu si udělejte program sami a taky že jsme udělali kluci tam dělali judo a já si v koutku cvičil kata a pak zavelela přineste duchny potom nám zdělila před týdnem jsem prošla intenzivním školením boxu a juda. zajímavý co dva dny a už chtěla sekýrovat kluky co trénovali judo 9 let že prej všechno dělaj špatně a ani nedělala zkoušky mr...a jedna pak mě začal učit jak mám zprávně mlátit karate cuki se jí nějak nelíbilo.
Tady alespoň vidíš co je to skutečně namyšlený.
Ps: ukázal jsem jí názorně mé gjaku cuki už nepochybovala teda dokuď nenabrala dech.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Bruce_Jirka » pát 01. říj, 2004 18:31

Tak to jo takový přesně lidi vůbec nemusim...Nejlepší je aby o tom nikdo nevěděl a pak se ukázat v tom pravim světle...
Bruce_Jirka
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Zpět na bojová umění a sporty obecně