Jendis píše:BizonCZ píše:
Ahoj Honzo,
já se jen zeptám. Čistě obrazně:
...................................................................
Ahoj Staníku....ne,mluvíme oba o něčem jiném.
..........................................................................
4 Luen - jo,tak to je(Tvůj poslední post tady).
luen píše:Preci sestrelit kohokoli neni zadnej problem. Uz jsem prosel mnoho spolecnosti, ale v zadne jsem nenarazil na frajera, kterej byl nesestrelitelnej. Jestli jste si tohle a dalsi zakladni pojmy (kde si stojim v potravnim retezci, jak kompenzovat prevahu, atd...) neujasnili, tak je neco spatne na procesu vaseho vyvoje. Vubec nejde o to, jestli je frajer silnejsi. Ze vas porazi v sachach, ma stejnou vahu jako to, jestli da vic na bench press a nebo jestli ma radeji zrzky...
ukropcany píše:4d4n01 - vidíš, to je tá nedokonalosť písomného prejavu, že roky píšem metodika a ľudia to berú ako technikyNie, technikám nič nie je, kaiten-nage som vždy považoval za najnepoužiteľnejšiu techniku a teraz ju používam v každom sparingu
![]()
TongPo píše:romanon píše:Nic proti x-boxu ale co by ti box pomohol ked ta niekto napadne nozom/palicou/teleskopom alebo by si nemal zrovna 190cm/95kg? Preco sa ozbrojene zlozky a zasahove jednotky neucia xbox? Pretoze na sebeobranu su lepsie combat styly ako craw maga, WCH(T), systema a podobne... Do ringu je zase lepsi x-box. Tod moj nazor...
Nerad tě připravuju o iluze, ale ty víš, co opravdu trénujou ozbrojený složky (policie, armáda...) včetně zásahových jednotek?Já ano. A můžu tě ujistit, že alespoň v rámci České republiky tam aktuálně WCH, WT nebo Systemu opravdu nenajdeš, to jsou jen marketingový žvásty lidí, co pro ně maximálně realizovali nějakou ukázku dotyčnýho BU (jestli vůbec?) a tím to taky skončilo.
Krav maga (pokud teda tou "craw magou" nemyslíš něco jinýho
) už ozbrojený složky okrajově infiltrovala, ale nikoliv oficiálně. Každopádně ani cvičení samotných technik KM z tebe bojovníka neudělá, pokud nebudeš mít dobrou komplexní průpravu - proč je asi většina instruktorů KM (myslím tím ty kvalitní) zároveň i slušnými x-boxery?
Ano, bojový sporty nejsou pro praktickou sebeobranu ideální, ale z vlastní zkušenosti vím, že nejúčinnějšíma bojovníkama "z blízka" jsou v ozbrojených složkách pořád právě lidi, co se věnujou různým BS, ať už zcela soukromě, nebo např. v rámci různých policejních a armádních klubů, protože lepší volba aktuálně v rámci ČR až na některý výjimky prostě není.
romanon píše:
Lebo sef kuklacov v Trencine ako jeden z dvoch ludi na SR ma mastrovsky stupen v Cheungovom WCH...tak mu poviem nech sa vysere na to a zacne robit nejaky box ach...
kamiwaza píše:A musado údajdě necvičí už delší dobu vůbec. Není na to čas a ani chuť. Mám to od kluka, co u nich dělá "tělocvikáře".
romanon píše:Lebo sef kuklacov v Trencine ako jeden z dvoch ludi na SR ma mastrovsky stupen v Cheungovom WCH...tak mu poviem nech sa vysere na to a zacne robit nejaky box ach...
kamiwaza píše:Já spíš myslel, že se to necvičí v AČR plošně, ale jen okrajově. Co vím, tak je záležitostí každého útvaru, co si cvičí, jestli nějaké BU/BS nebo fotbálek.
Jo pár lidí co už něco umí, tak absolvují instruktorské zkoušky, ale zeptej se ho na úroveň a obtížnost zkoušek, jestli to vyučuje dál ... Další můj známý z AČR má "dvojku", ale jinak si cvičí to svoje a rozhodně to není MCS.
romanon píše:4TongPo
Nemyslim si ze by to bola ojedinela situacia, spominany clovek vedie klub
TACTICAL COMBAT CLUB SLOVAKIA - http://www.tacticalcombat.sk
Ako pisu - Jeho inštruktori poskytujú profesionálny výcvik pre záujmcov:
z radov ozbrojených a bezpečnostných zložiek,
z radov širokej odbornej aj laickej verejnosti.
Poskytujeme výcvik z nasledovných oblastí:
bojové umenia a sebaobrany,
bojová streľba z krátkych, dlhých guľových a brokových zbraní,
špeciálny výcvik z oblasti taktiky pre boj v zastavaných oblastiach,
špeciálny výcvik s využitím teleskopického obušku.
Šéfinštruktor Tactical Combat Club Slovakia je:
-Inštruktor FCS Kali
-Inštruktor pre teleskopický obušok ESP
-špecializácia: ozbrojené zložky
-Si Fu Wing Chun Kung Fu
Takze nie, nebojim sa ze ide o "nějakou energeticko dejchačskou taneční BU srač*u"
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků