posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod pm » ned 26. pro, 2010 16:12

zubr, dikes!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

pos. kolecko

Příspěvekod Sante » úte 28. pro, 2010 16:05

Ahoj, můžete mi někdo říct něco o týhle pomůcce?

http://www.mma-shop.cz/posilovaci-kolecko.html

Viděl jsem to i na pár videích a zajímalo by mě, jestli to má smysl, nebo je to blbost. Navíc to neni ani tak drahý. Pokud jste to tu už řešili, tak mě jenom odkažte někam jinam (nebo na nějakej článek). Díky
Sante
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: pos. kolecko

Příspěvekod hellas » úte 28. pro, 2010 17:05

Sante píše:Ahoj, můžete mi někdo říct něco o týhle pomůcce?

Viděl jsem to i na pár videích a zajímalo by mě, jestli to má smysl, nebo je to blbost. Navíc to neni ani tak drahý. Pokud jste to tu už řešili, tak mě jenom odkažte někam jinam (nebo na nějakej článek). Díky

Viděl sem s tym trénovat aj Wandyho, takže to asi k něčemu bude 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » úte 28. pro, 2010 17:37

Já s tím viděl i Spejbla (toho kreslenýho).
Jinak dobrá věc na zpevnění pasu, mezižeber atd.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: pos. kolecko

Příspěvekod Makoto » úte 28. pro, 2010 19:31

Sante píše:Ahoj, můžete mi někdo říct něco o týhle pomůcce?

Zdar, cvičím s tím a docela dobré. Rozvíjí to stabilizační systém těla. Podobnou práci však také uděla TRX či kruhy anebo speciální cviky bez pomucek, které učí například fyzioterapeuté. Nicméně pro tvou potřebu to je vhodný doplněk ke cvičení. Ze začátku začni na kolenou a až poté se dopracuj ke kompletnímu cviku, kdy se kolena již nedotýkají země. Musíš však dodržovat určitá pravidla - neprohybat se v zádech, neprověšovat se, vědomě zatnout břišní svaly, nevysouvat lopatky, atd. Je toho víc, co je potřeba pohlídat. Doporučuju zajít za jakýmkoliv fyzioterapeutem, aby ti ukázal jak správně cvičit a nez.urvit si záda či ramena.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 28. pro, 2010 23:03

Používal jsem (né tohle konkrétní) a fungovalo dobře, jen se tuším pak rozpadlo :lol:, dá se jezdit i do strany atd... teď si to nahrazuji kruhy
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 03. led, 2011 13:34

voilla, diky cetnym zadostem zde z fora i odjinud jsem konecne vypsal seminar k tematu, viz

http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... 299#124299

seminare s kettlebells doufejme jiz koncem ctvrtleti tohoto roku, cekame na "zelezo" (kettlebells prvotridni kvality, grippery, clubbells, TRX, zatezove vesty... )
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 07. led, 2011 16:20

Dneska mi došel kettlebell, tak se těším až s ním pořádně začnu makat. Zkoušel jsem jak mi půjde technika swingů a je to rozhodně něco jinačího než jsem očekával. Jen mám pořád pocit, že dělám něco blbě :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 07. led, 2011 16:37

well, swing neni nic extra tezkyho, ale treba se jej progresivne naucit a dopracovat se k nemu. v systemu kb5 mame napr. swing az na druhem levelu (kb2) - spodni tahy na prvnim levelu (kb1) reprezentuje mrtvy tah (a vsechny jeho varianty) - nauci spravne se hybat v kyclich, drzet si zada a vubec pozici, kontakt se zemi, dychani, zpevneni a uvolneni, vystrecuje hamstringy etc. etc. proto jednoznacne rikam - deadlift pred swingem! ;-) az bude perfektni, hura na swing a vsechny jeho varianty - jak se nechal slyset tusim Steve Maxwell, swing samotny je lepsi nez 90% programu out there, a ja si netroufam nesouhlasit ;-)

metodicky a progresivni pristup ve cviceni je btw. devizou systemu kb5.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 07. led, 2011 16:42

jinak panove, byl-li by zajem o kvalitni palice/kladiva (bum s nima do pneumatiky) ve vahach od 2 do 40 kg, zatezove vesty, clubbells ruznych vah, sandbagy (15, 45, 90 kg), medicinbally, "sane" (zaprahnout atleta a at tahne) a dalsi old school silove nacini, nevahejte me kontaktovat, prave dokoncujeme objednavku. znackove kettlebells, TRX, grippery etc. uz jsou na ceste, zbytek mozno dovezt na prani nebo jako vzorek. garance kvality a priznive ceny!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 07. led, 2011 16:56

4pm: Na deadliftu (s činkou) jsem makal a nějaký následný problémy nemám, tak snad ho dělám dobře :D
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 07. led, 2011 18:47

(jestli to nebyl jen sumo deadlift), tak to jsi v pohode, swing se naucis cobydup. kazdopadne, swing i deadlift jsou oba spodni tahy, ale kazdy ma svoje specifika, treba jina pozice hlavy, vetsi rozsah pohybu v kyclich ve swingu, jinej typ sily (anzto swing je balistickej dril) etc., ale jak rikam, to si osahas cobydup, no big deal
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 07. led, 2011 19:58

pm píše:(jestli to nebyl jen sumo deadlift), tak to jsi v pohode, swing se naucis cobydup. kazdopadne, swing i deadlift jsou oba spodni tahy, ale kazdy ma svoje specifika, treba jina pozice hlavy, vetsi rozsah pohybu v kyclich ve swingu, jinej typ sily (anzto swing je balistickej dril) etc., ale jak rikam, to si osahas cobydup, no big deal

No nezbývá než zkoušet :) jen musím najít jak omezit používání zádových svalů. Páč nekulacení zad mi dává docela zabrat a tahaj mě z toho svaly.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 07. led, 2011 20:19

PM: A mas nekde shop nebo neco kde by se dalo podivat co je k mani v Orientu?
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 09. led, 2011 11:39

NOKT píše:No nezbývá než zkoušet :) jen musím najít jak omezit používání zádových svalů. Páč nekulacení zad mi dává docela zabrat a tahaj mě z toho svaly.

...ha... a necvici se swing mj. prave proto?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 09. led, 2011 11:41

NAIA píše:PM: A mas nekde shop nebo neco kde by se dalo podivat co je k mani v Orientu?

shop je ve vystavbe, bude jiz brzy na www.kb5.cz

hlavni artikl samozrejme kettlebells, plus TRX, grippery, ale privezeme na zkousku i jine veci; dej vedet o co bys mel zajem, poslu foto. v zasade je k mani uplne vsechno :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » ned 09. led, 2011 12:41

pm píše:
NOKT píše:No nezbývá než zkoušet :) jen musím najít jak omezit používání zádových svalů. Páč nekulacení zad mi dává docela zabrat a tahaj mě z toho svaly.

Co jsem našel různý chytrý videa, tak hlavně mluvili o hamstringách a o svalech na nohách. Je to takové matoucí, ale pak jsem našel výčet svalových skupin co pracují při swingu a našel jsem co jsem chtěl :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » ned 09. led, 2011 12:44

pm píše:
NAIA píše:PM: A mas nekde shop nebo neco kde by se dalo podivat co je k mani v Orientu?

hlavni artikl samozrejme kettlebells, plus TRX, grippery, ale privezeme na zkousku i jine veci; dej vedet o co bys mel zajem, poslu foto. v zasade je k mani uplne vsechno :-)

Ja z fleku "vsechno" nevymyslim, chtel bych to videt:-) Kolik by stal treba cinsky BOB? Maji makety pistoli ala blueguns? Atd proste kdyby byl nejaky shop tak by to bylo lepsi...
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 09. led, 2011 13:18

NOKT píše:
pm píše:

Co jsem našel různý chytrý videa, tak hlavně mluvili o hamstringách a o svalech na nohách. Je to takové matoucí, ale pak jsem našel výčet svalových skupin co pracují při swingu a našel jsem co jsem chtěl :)

swing jako kycelne dominantni cvik je (skoro) komplet o zadnim "nezrcadlovem" retezci (stejne jako deadlift); kdyz fixujes pater, samozrejme ze vzprimovace pracujou, stejne jako hamstringy a zadek, o ktere jde predevsim. swing a obecne cviky s kettlebells jsou moc fajn prave proto, ze uci jadro to co ma delat, tj. fixovat, proto ti ktermy jadro takhle nepracuje, rozhodne svaly kolem patere plus bricho rozhodne citi. swing je idealni rehabilitacni nastroj na bolava zada - nauci znovu pracovat "svaly prdelni", jejichz ochablost (gluteal amnesia jak pise McGill) jsou jednou z hlavnich pricin bolesti zad, pracuje na "vytrvalostni sile" (prave diky nutne fixaci jadra), posili vzprimovace etc. etc. chytrych videi je na netu hafo, tech dobrych jen par ;-)

btw. delas deadlift se zakulacenymi zady (flexe patere)? (ne ze by to neslo, ac to neni rozhodne standard, jen se ptam, ve swingu je to rozhodne "no no")
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 09. led, 2011 13:29

NAIA píše:
pm píše:

Ja z fleku "vsechno" nevymyslim, chtel bych to videt:-) Kolik by stal treba cinsky BOB? Maji makety pistoli ala blueguns? Atd proste kdyby byl nejaky shop tak by to bylo lepsi...

cinskyho BOBA prave sefujeme, maji x verzi, ale nechci kupovat nic, o cem nebudu 100% presvedcen, ze je to 100% kvalita - kupr. nas "cesky BOB" se roztrhla po cca. 2-3 mesicich, a to jsme do nej rozhodne tycema nerezali, jen rukama. takze musime otestovat, nez budeme nabizet! cokoliv co budeme prozatim dovazet je testovany, kvalita zarucena

Blueguns - mrknu na to

shop - jasne ze by to bylo lepsi, vsak taky na tom pracujeme, ale nejdrive musime mit zbozi tady.

kazdopadne kdyz Te neco napadne, dej vedet, privezeme nezavazne vzorek - o kettlebells je velky zajem (a az rozjedeme kurzy bude o to vetsi), takze jich privezeme hafo, ostatni veci jen vzorky nebo na objednavku, anzto takovych kladiv se hned tak asi neproda 500...
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj