posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod NOKT » ned 09. led, 2011 17:50

4pm: nene deadlift dělám s rovnýma zádama
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

lana a provazy

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » stř 12. led, 2011 14:07

Ahoj, rad bych se zeptal na vase zkusenosti pri cviceni s lany. Myslim takovy to "vlneni" apod. Nikde jsem v cestine k tomu moc nenasel...
V cem spociva hlavni vyhoda? Poznali jste na sobe pak nejake zlepseni a v cem?
Jak dlouhe, tluste a tezke lano doporucite?
Dik moc
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » stř 12. led, 2011 15:36

caj, to by me taky zajimalo, osobne nevidim moc velky prinos tohoto cviceni, ale milerad se necham vyvest z omylu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: lana a provazy

Příspěvekod fakt » čtv 13. led, 2011 9:00

Sokol-strazce_noci píše:Ahoj, rad bych se zeptal na vase zkusenosti pri cviceni s lany. Myslim takovy to "vlneni" apod. Nikde jsem v cestine k tomu moc nenasel...
Dik moc

Znám dva způsoby cvičení s lanem:
1) vlnění s tlustým lanem - necvičil jsem, viděl jsem a neporadim.
2) lano alá oponent - krátké lano vetknuté do žebřin, cvičí se s ním nástupy na hody. Můžeš jet až do zblbnutí a nezdržuješ s tím druhého.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » čtv 13. led, 2011 9:38

fakt píše:
Sokol-strazce_noci píše:Ahoj, rad bych se zeptal na vase zkusenosti pri cviceni s lany. Myslim takovy to "vlneni" apod. Nikde jsem v cestine k tomu moc nenasel...
Dik moc

2) lano alá oponent - krátké lano vetknuté do žebřin, cvičí se s ním nástupy na hody. Můžeš jet až do zblbnutí a nezdržuješ s tím druhého.

Myslel jsem právě tu 1) ale když ani PM neví, tak to už nevim....:-)
2) znám - já to teda radši jedu s gumou, která trochu pruží...
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 13. led, 2011 10:08

Sokol-strazce_noci píše:Myslel jsem právě tu 1) ale když ani PM neví, tak to už nevim....:-)

:D ujistuju Te ze PM rozhodne nevi vsechno (aale pravda, kazdy den, bez vyjimky, studuje nekolik hodin, cvici nekolik hodin a uci nekolik hodin ;-) )

mam moznost dovezt fakt kvalitni lana, ale jak rikam, nemyslim ze to cviceni je nejak prinosne, takze jsme to nevzal ani pro svoji skolu. kdyz uz vybaveni, tak aby to byl "velkej prinos za par supu" - kettlebell, sandbag etc., tj. jednoduchej, univerzalni nastoj, se kterym si clovek vystaci
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 13. led, 2011 10:36

fakt píše:
Dik moc

Ja cvicim s lanem pravidelne a pravidelne to zahrnuju do sveho treninku. Hlavni benefit vidim v tom, ze skvele cvici uchopy, takze kdyz jedes shyby na lane (misto na hrazde), pak dokazes chytnout tak, ze ti ty ruce od limce nikdo neoddela. V jutsu to potrebujeme, takze to cvicim. Chapu vsak, ze boxer to tolik neuzije.

Da se s tim cvicit hafo veci. Muj favorit na cviceni je Scott Sonnon, ktery vytvoril i TacFit workout prave s lanem. Tusim, ze se to jmenuje R.O.P.E. Da se to sehnat. Je tam znovu nekolik stupnu narocnosti, x cviku, atd.

Vyhodou take je, ze se s nim da cvicit kdekoliv. Pouzivam to jako variantu kruhu nebo TRXek. Cvicim fakticky totozne cviky, ale jsou narocnejsi na provedeni, protoze bez pevneho uchopu to nedas. Na kruhy a TRXka nemusis mit tak pevnej uchop.

Uvazuji, ze si koupim o neco tenci lano nez mam a budu si ho vozit v kufru na sluzebni cesty, abych se nenudil vecer v hotelu ;-) Kettles se mi tahat nechce ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 13. led, 2011 10:44

Dik moc

Pouzivam klasicke lano, ktere znas napriklad ze skoly na splh. Da se sehnat napriklad v provaznictvi v Praze Na Ujezde. vyhoda tohoto lana je prave uchop. Slabsi lana se spatne drzi, takze pak na nich musis delat oka a za ne se drzet a to uz neni ono. Aspon pro me potreby ne.

Mam fakticky dve velikosti lan: jedno cca 1 m, ktere mam pres hrazdu a jedu pritahy a pak cca 3.5m, opet pres hrazdu a jedu s tim ruzne pritahy ve vsehc moznych polohach. Sezen si toho zminovaneho Sonnona a tam to uvidis. Na chvilku ti to urcite vystaci :-)

Jinak dalsi obdoba lana je napriklad specialni latka, jaka je pouzivana na judisticka kimona. Meri cca 10 metru a zavesi se na specialni hak jako lano. Latka imituje limec kimona. V Sokole Vrsovice, kde cvicime, to pouzivaji judisti na trenink a je to libovka. Splhaji po tom nahoru jen za pouziti rukou. Musim zjistit, kde sehnali tu latku a poridit si to. Pro jutsu to bude take vhodne.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » čtv 13. led, 2011 11:35

4 Makoto - zajimave tipy. Diky
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » čtv 13. led, 2011 11:39

Makoto: vo tom zadna, lano my taky visi v gymu a jedeme na nem, mel jsem spise na mysli prinosnost cviceni se dvema lany. ktera jsou privazana k nejakymu zbrdleni, a ty s nima mavas - jasne ze jadro pracuje, uchop, ale na to je x jinejch a lepsich drilu
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » čtv 13. led, 2011 11:47

ropes gone wild - o tom byla diskuse:

http://www.youtube.com/watch?v=iGKC1V01M08
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » čtv 13. led, 2011 11:56

pm píše:Makoto: vo tom zadna, lano my taky visi v gymu a jedeme na nem, mel jsem spise na mysli prinosnost cviceni se dvema lany. ktera jsou privazana k nejakymu zbrdleni, a ty s nima mavas - jasne ze jadro pracuje, uchop, ale na to je x jinejch a lepsich drilu

Jo tohle, tak to jo, souhlas, existuje spousta jinejch a lepsich zpusobu nez mavat s lanem jak posuk :-)

Navic mam pocit, ze tohle je lodni lano a to bude problem sehnat ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

TacFit

Příspěvekod Seager3 » pát 14. led, 2011 18:51

zdravim
jak často by se měl cvičit TacFit? např. pondělí-středa-pátek? nebo pondělí-úterý-čtvrtek-pátek? anebo prostě každý den když se na to cítim?
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: TacFit

Příspěvekod Makoto » pát 14. led, 2011 20:18

Seager3 píše:zdravim
jak často by se měl cvičit TacFit? např. pondělí-středa-pátek? nebo pondělí-úterý-čtvrtek-pátek? anebo prostě každý den když se na to cítim?

Je to 28ti denni program (4x7 dni, kdy je kazdy den jina intenzita cviceni, rozumej jiny pocet opakovani v ramci limitu), ale cele je to na muj vkus prekomplikovane (proto tak miluju 300 Spartan workout - prijdu, zacvicim, zdechnu a hotovo ;-)
Psal jsem o TacFitu aj u nas na webu. V oddile pouzivame zjednodusenou verzi a cvicime dvakrat tydne. Super je na tom prave ta odstupnovana narocnost (motivuje) a to, ze se to da cvicit kdekoliv....nepotrebujes zadne pomucky.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » pát 14. led, 2011 20:25

jo jo váš web sem četl, dost dobrý web, ale teď zas nerozumim jiná intenzita cvičení každý den, protože sem vyčetl, že musíte dat od každého cviku min. 8 opakování abyste mohli pokročit na další úroveń
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod hellas » ned 16. led, 2011 11:25

Zajímavé a na noviny dlóhé rozhovor z fyzioterapeutem Zbrojovky Brno.

http://brnensky.denik.cz/fotbal_region/ ... a-fyz.html
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » ned 16. led, 2011 15:28

Seager3 píše:jo jo váš web sem četl, dost dobrý web, ale teď zas nerozumim jiná intenzita cvičení každý den, protože sem vyčetl, že musíte dat od každého cviku min. 8 opakování abyste mohli pokročit na další úroveń

Scott rozeznava celkem tri ruzne urovne, ktere se v prubehu tydne ruzne meni: Rate of perceived exertion, Rate of perceived discomfort a Rate of perceived technique. Navic rozeznava No intensity, Low intensity, Moderate intensity a High intensity days. V kazdem dnu tak cvicis jiny pocet opakovani ve vyse uvedenych urovnich. Jak jsem psal vyse, je to prekomplikovane. Nicmene, bude-li zajem, muzu to rozepsat....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Seager3 » ned 16. led, 2011 17:02

to Makoto: pokud by to nevadilo tak bych prosil o to rozepsání, moc dík
Seager3
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Makoto » ned 16. led, 2011 19:59

Seager3 píše:to Makoto: pokud by to nevadilo tak bych prosil o to rozepsání, moc dík

OK, objevi se to v jednom z pristich clanku. Mam ted toho rozepsano vice a navic se pripravuju na statnice ve skole, takze je to ve fronte, strpeni :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 16. led, 2011 20:15

me osobne prijde 4x7 jako dobry system, ale - slozite, prekombinovane, hozene na mystickou notu (plest do posilovani Fibonacciho sekvenci, zlaty rez... nevim nevim), clovek aby mel porad skripta s sebou, a k tomu malem kalkulacku.. kazdopadne Sonnonova skola ma hodne moc co nabidnout, jako zajimava alternativa k "hard style" - spousta jejich drilu je zajimave hejbaci, kazdpadne obavam se ze ne pro zacatecniky - hodne bych se tam bal o kolena a predevsim zada. pokrocilejsim a predevsim treba grapplerum lze doporucit!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj