Jídlo

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod marcelo » pon 17. led, 2011 15:32

[quote="
4) nedoporucoval bych prekrocit davku dvou lzic/den (drcenych seminek)[/quote]

Dovod??

Prijimam 2xdenne po 2 polievkove lyzice,necitim ziadne negativne ani laxativne ucinky :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pon 17. led, 2011 15:34

Jian píše:Genesis: slunecnicova seminka = jeden z top zdroju Ecka a Becka (vitaminu),... kazde je prinosne v jinych smerech, nesrovnaval bych to zrovna takhle. Jak budu mit vic casu, muzu napsat vic.

To by si mohol, ak vies ktore semiacka co obsahuju a na co su dobre,bolo by to fajn :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 17. led, 2011 16:09

marcelo: kvuli lotaustralinu a linamarinu - ale je to spis takovy strasak, prakticky by se ti ani pri zvysene konzumaci nemelo v tele nahromadit dostatecne mnozstvi kyanovodiku na to, aby to mohlo mit nejake neprijemne dusledky - na druhe strane ten proces je strasne pomaly (takze to clovek jen tak nepozna) a pak nejake doporucene davkovani by se asi uvadet melo uz jen kvuli tomu, ze bohuzel existujou i lidi co si jinak podobne veci prectou a jsou schopni do sebe nasledne nacpat tech lzic dvacet s pocitem kolik toho nedelaji pro sve zdravi... individualni zkusenost muze byt samozrejme uplne jina :)

U nas se stal takovou legendou mj. jeden clovek, ktery permanentne chodil vravoravym krokem za prof. organicke chemie a vzdycky mu zasnene povidal "pan profesor, tady v tech skriptech mate chybu, to byste mel opravit"... a na dotaz o jakou chybu jde odpovidal "napsal jste tady, ze letalni davka je takove a takove mnozstvi - ale ja si vceravecer dal trikrat tolik a podivejte se na me, jak jsem jako rybicka!!!".... nakonec se snad pry ozenil s nejakou lekarnici ci s kym, aby mel blizko ke zdrojum. :)
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 17. led, 2011 17:19

Jian píše:Jasne, treba seminka Turbina curimbosa nebo durmanu :D

Hold silnejsi doping, je jen pro silne lidi :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » úte 18. led, 2011 20:03

Je tady dost rad a podnětů a marcelo už postoval jednu knížku, ale poprosil bych zvláště pm, pokud by bylo možný sepsat nějakej seznam zdrojů jako knížky, stránky a tak, kde se dá tohle nastudovat. thx
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 19. led, 2011 8:39

Cau, mam takovej netypickej dotaz…chtel bych se zeptal jak resite jidlo po treninku, který konci az v 22h (pondeli a streda). Problem je, ze když prijdu domu tak je pul jedenacte a kvuli praci další den potrebuju jit co nejdrive spat. Zatím to resim proteino/sacharidovym potreninkovym koktejlem (Growth Matrix od Reflexu), který piju v aute cestou z treninku a doma nejaky ovoce nebo malou (opravdu malou) porci jidla napr. ryze, testoviny + něco. Nemuzu se poradne najest a jist spat, i když bych to asi potreboval. Uz tak jsem napruzenej a vyrizenej z treninku a prevaluju se hodinu v posteli nez usnu. Rano vstavam něco po seste a mam hlad jako svina.

Mate někdo takove pozdni treninky a vyresene jidlo?
"Je lepší každý den udělat pět kliků, než každý den neudělat patnáct."
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » stř 19. led, 2011 8:50

Riverman píše:Cau, mam takovej netypickej dotaz…chtel bych se zeptal jak resite jidlo po treninku, který konci az v 22h (pondeli a streda). Problem je, ze když prijdu domu tak je pul jedenacte a kvuli praci další den potrebuju jit co nejdrive spat. Zatím to resim proteino/sacharidovym potreninkovym koktejlem (Growth Matrix od Reflexu), který piju v aute cestou z treninku a doma nejaky ovoce nebo malou (opravdu malou) porci jidla napr. ryze, testoviny + něco. Nemuzu se poradne najest a jist spat, i když bych to asi potreboval. Uz tak jsem napruzenej a vyrizenej z treninku a prevaluju se hodinu v posteli nez usnu. Rano vstavam něco po seste a mam hlad jako svina.

..sa normalne zdravo najedz,radsej byt najedeny a s trochou tuku ako byt unaveny,hladny a trapit sa..skus experimentovat...cerstva zeleninka s olivakom,trosku tuniacika bez chleba a muky...alebo orechy...co ti sadne a co nie.. Gainer su u mna zbytocne vyhodnene prachy za shitku :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 19. led, 2011 9:05

ukropcany píše:
Riverman píše:Mate někdo takove pozdni treninky a vyresene jidlo?
Chvála Bohu, že UŽ nie, ale bolo... donec si nejaké ovocie na tréning a keď sa osprchuješ, tak ho po ceste domov lupni. Ja osobne som mal ešte jeden problém a to, že som bol príšerne rozpálený a nevedel som pre to zaspať. Zistil som však, že keď pijem počas tréningu pravidelne a rovnako tak hneď ako dotrénujem sa riadne napijem, tak to hodne ustúpilo - vyskúšaj.

Jo presne tak, lezim v posteli a v podstate furt cvicim:) Piju hodne, flaska 1,5l padne skoro cela na treninku (potim se i na thai/kick pomery opravdu hodne, tj. min dve trika, ktery regulerne vyzdimam, vypadam jak kdybych se sprchoval).
Doma dalsi tekutiny a posledni dobou pak medunkovej caj na takovy celkovy uklidneni...docela to pomaha.
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Riverman » stř 19. led, 2011 9:12

marcelo píše:
Riverman píše:Cau, mam takovej netypickej dotaz…chtel bych se zeptal jak resite jidlo po treninku, který konci az v 22h (pondeli a streda). Problem je, ze když prijdu domu tak je pul jedenacte a kvuli praci další den potrebuju jit co nejdrive spat. Zatím to resim proteino/sacharidovym potreninkovym koktejlem (Growth Matrix od Reflexu), který piju v aute cestou z treninku a doma nejaky ovoce nebo malou (opravdu malou) porci jidla napr. ryze, testoviny + něco. Nemuzu se poradne najest a jist spat, i když bych to asi potreboval. Uz tak jsem napruzenej a vyrizenej z treninku a prevaluju se hodinu v posteli nez usnu. Rano vstavam něco po seste a mam hlad jako svina.

..sa normalne zdravo najedz,radsej byt najedeny a s trochou tuku ako byt unaveny,hladny a trapit sa..skus experimentovat...cerstva zeleninka s olivakom,trosku tuniacika bez chleba a muky...alebo orechy...co ti sadne a co nie.. Gainer su u mna zbytocne vyhodnene prachy za shitku :wink:

Ja ty pripravky taky nejak zvlast neprozivam, ale tenhle ma byt takovej idealni mix vseho dulezityho co nejdrive po treninku. Kdybych ho nepouzival, tak se mozna nic nedeje. Ted ho mam, tak ho dopiju. Ta zelenina a ovoce je ideal, mas recht....kombinoval bys to s ryzi a testovinama?
Riverman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » stř 19. led, 2011 12:43

Jak píše Marcelo vykašli se na nějaké poučky od hladovějících ženských s jojo efektem a jak přijdeš tak se v klidu najez :wink: tím samo nemám namysli knedlo, vepřo, zelo s šesti :D... ono pro tělo není zrovna zdravé být x hodin bez jídla i když v průběhu spánku je metabolismus spomalený.... si vem že se regůlérně najíš někdy hoďku před tréninkem a pak až snídáš to je doba... a na tréninku se předpokládám dost hejbeš.

Já bych se těstovin a rýže vůbec nebál samo v menším množství než co sežereš na objed - tělu trvá cca 20min, než mu dojde že je nasycené...., nebo jen nějaké maso - zdravější/méně zdravé to už je na tobě a třeba jen se zeleninou ( také to tak kolikrát dělám, hezky do růžova steak a zeleninku mňam :P) ...Většinou napřed ovoce apod.. bo je chuť na cukry a potom jak už je tělo "ustálené" tak nakrájím, vemu co najdu v lednici se zeleninou a "zobu" u PC než jdu spát. Jestli se bojíš tuku tak koukni po tom v čem je ho minimum :wink:
Jenom zeleninou tělo můžeš také "oblbnout" naoko zasytíš a bude se ti lépe usínat, ale obávám se že ráno vstaneš zase pěkně hladovej... s takovouhle začneš za chvíli praktikovat jako náměsíčný bílý sex :lol:

Já kolikrát přijdu z tréninku cca v jedenáct a v klidu se najím, ale mě nedělá problém večeřet v jednu ráno :D, co mi dělá problém je jít spát hladovej to opravdu blbě usínám a ani se ti nedivím že ti to usínání moc nejde....
Jinak se budeš muset naučit se snažit hlavu "vypnout" a nepřemýšlet nad blbostma jako co jsem v tom sparingu mohl udělat, měl udělat, co bylo špatně/dobře atd... to se pak hercna rozbuší a spánek je ta tam... to jsem také předtím míval, ale už jsem to vyměnil prozměnu za starosti v práci, ženská atd... :? :lol: no taky se snažívám vypnout, nebo zas vstanu a jdu dělat, ztráta času převalovat se v betli.

Nejhorší je umřít hladovej :lol: a nikdy nevíš kdy to přijde tak se neupejpej :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 19. led, 2011 12:56

Genesis píše:Je tady dost rad a podnětů a marcelo už postoval jednu knížku, ale poprosil bych zvláště pm, pokud by bylo možný sepsat nějakej seznam zdrojů jako knížky, stránky a tak, kde se dá tohle nastudovat. thx

caj, co konkretne by Te zajimalo?
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 19. led, 2011 13:03

jj...takovej žraločí stejk(na oliváči) s ledovým salátkem(nebo čínským zelím) v deset večer.......je to lehký,dobrý.....voňavý.
Akorát nežer tu kůži na tom....a nesolit,ať si vychutnáš chuť masa. Maximálně trochu bílého pepře.....ale jen trochu!!!!!
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 19. led, 2011 13:06

Jendis: mam z tebe radost kluku :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 19. led, 2011 15:26

pm píše:Jendis: mam z tebe radost kluku :-)

ono je to dobrý a hlavně mi poté není těžko a ani blbě. Sice žlučníček mi stejně říká "pápá".....to jsem se přes vánoce vyhnul veškerému salátu,řízkům....na silvestra jednohubkám,chlebíčkům......stejně jsem skončil na pohotovosti....napil jsem se pomerančového džusíku :( a už to jelo.....kyselá sračka. Už nepiju ani to.

Piju čaje(bylinky),horkou vodu,studenou vodu.....a hřeším jablečným moštem(nebo jablečným džusem).....ale mošt je mnohem lepší,proto kupuju ten. Plus kupuju pití od Rubínu,hlavně višeň(ten miluje celá rodina) :

http://ubabkybylinky.mye-shop.eu/cz_zbo ... visen.html

Od jisté doby vím,že i na tom,co pijeme,hodně záleží :idea: :!:

EDIT - pokud by se někomu příčilo se na noc opravdu narvat masem a ovoce jej nenasytí - potom vřele doporučuju nějakou polévku!!! Je to tekutina,takže zároveň doplníte i tekutiny.......a nemusíte ani mít navařeno - skvělá je třeba rajčatová od Alnatury :

http://www.dm-drogeriemarkt.cz/sortimen ... 3&s=&id=19
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Genesis » stř 19. led, 2011 16:19

pm píše:
Genesis píše:Je tady dost rad a podnětů a marcelo už postoval jednu knížku, ale poprosil bych zvláště pm, pokud by bylo možný sepsat nějakej seznam zdrojů jako knížky, stránky a tak, kde se dá tohle nastudovat. thx

caj, co konkretne by Te zajimalo?

No nějaký shrnutí nebo celkový zpracování. Prostě vědět, co je dobrý jíst, co ne. Jak se dá upravovat to co bysme jíst měli. A tak. Prostě jednoduše řečeno seznam toho co ne, co ano a jak to upravit. Případně tipy, jak poznat, co je dobrý a co není, protože když si koupim třeba mrkev, tak nepoznám, jestli je dobrá nebo ne.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 19. led, 2011 16:58

myslím,že tohle není v Pavlových silách....každej jsme jinej a i když tu napíše takové univerzální rady,stejně si nakonec to svoje(metodou pokus/omyl) bude muset najít každý sám.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 19. led, 2011 17:00

Ty bláho to je zase exhibice tady...

Škoda, že jsem musel pročíst takovou kopu sraček, abych se nakonec dozvěděl jen málo konkrétních informací podaných z těch vlastních zkušeností - chválím marcela a Jendise.

Přál bych si, aby v takovýchto diskuzích byla fakta uváděna i s příklady (jako co jíst, kde to koupit, kde to nekoupit - protože atp.). Člověk si pak přečte občas nějaký zajímavý postřeh, který však končí jakoby v půlce a nedá se dál osobně využít.

Námětů na dotazy bych měl dost, ale nechce se mi to propatlávat znovu a hledat to, zase tolik času obyčejný smrtelník nemá. Ale tak alespoň to poslední, co jsem viděl - Jendo, proč kyselá sračka? Máš nějakou nutnou dietu, že nemůžeš salát, řízky, jednohubky a pomeranče? Díky
Naposledy upravil Gino dne stř 19. led, 2011 17:02, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » stř 19. led, 2011 17:01

Jendis píše:myslím,že tohle není v Pavlových silách....každej jsme jinej a i když tu napíše takové univerzální rady,stejně si nakonec to svoje(metodou pokus/omyl) bude muset najít každý sám.

S tím tak úplně nesouhlasím protože v takovém případě by všech 14 stránek předtím bylo k ničemu, když si stejně každý nakonec musí poradit sám.

Já bych taky ocenil, kdyby tu diskutující, kteří k tomu mají co říct (a zrovna hlavně ti, kterým nevadí tu popsat xx stran předtím), napsali své osobní konkrétní zkušenosti, které člověk potom může následovat, vyzkoušet... ale aby to bylo v uchopitelné formě i pro smrtelníky :lol:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 19. led, 2011 18:58

Gino píše: Jendo, proč kyselá sračka? Máš nějakou nutnou dietu, že nemůžeš salát, řízky, jednohubky a pomeranče? Díky

Jak jsem psal na začátku,když jsem vlákno zakládal.....od doby,kdy si píchám injekce,mám problémy se zažíváním. Mám chronickej mírnej zánět žlučníku a neustále hledám potraviny,které mi nedělají zle.
Ten džus mi udělal tak zle,jako nic předtím(možná to ale byla kombinace různých potravin)...i když se hlídám,stejně stále hledám......salát,řízky a pod. - to je jasné. Pomeranče si dám,ale jen občas a oloupané(tím myslím i zbavené té vnitřní slupky....taky třeba rajčata též loupu a zbavuju semínek atdatd).
Raději se s tím "seru",než aby mi bylo zle....většinou to,poslední dobou,poznám do 10-ti minut,jestli jsem snědl něco,co mi nesedí....udělá se mi dost zle ........ píšu si to do notýsku a potom se tomu již vyhejbám. Ono to ani nijak nejde.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 19. led, 2011 19:39

Jendis píše:
Od jisté doby vím,že i na tom,co pijeme,hodně záleží :idea: :!:

Pivařům to vyprávěj.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér