sorry,že otevírám staré vlákno...ale Choze,BOMBA!!!! Že ženu pozdravuju a děkuju !!!! (všiml jsem si tohoto vlákna poprvé

)
A ,i když to není čínské,dovolím si postnout dva recepty,tentokráte itálie :
špagety "áljo óljo peperončíno".
Uvaříme špagety tak jak se má. Kdo neví tak stručně: hodně vody, osolit radši trošku víc a nepřevařit. Ony trochu dojdou tak aby z nich nebyl blemtolín. Prostě když se do špagety kousne tak musí být poznat že se něco kouše. Při slévání vody by ve špagetách měla troška vody zůstat, neměly by být suché. Pak si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, čím lepší tím lepší. Fakt je to poznat. Hodíme do něj nasekaný česnek a nasekanou chilli papričku. Množství dle vkusu každého soudruha. Ale nebojte se toho, ono se to v tom oleji zjemní. A až je to přiměřeně osmahnuté (nepřehnat) tak do toho prostě vyklopíme ty špagety a důkladně je v tom oválíme. No a je hotovo. Jen ještě trošku něčeho zeleného, třeba sekanou petrželku nebo i pažitka není špatná, źádný sýr nebo ,nedej bože ,kečup.
špagety "pomodóro" -
opět spáchat špagety - já mám rád "al dente",ale to je na chuti každého z nás
Potom osmahneme česnek na pánvičce(samozřejmě na kvalitním oliváči),přidáme nakrájená rajčata(mohou být i z plechovky-to ale nedělám - já si je spařím,oloupu a zbavím semínek),rajčata rozvařit,přidáme bazalku(pokud máte sušenou,tak jí rozdrťte,jinak stačí natrhat), mírně osolit(používám buď solčanku(use the google) ,nebo horskou sůl). Promícháme se špagetama,posypeme parmazánem(jasně,každej použijte sýr dle chuti,ale parmazán je parmazán) a je to !!!!!
Obé je lehké,není tam nic nezdravého a je to chutné !!!!!