pm píše:nejaky typy, Makoto? objednavam ze zahranici pravidelne, tak abych to sfouknul ve vetsim nez to projde
Zdar, objednal jsem si ted par knizek o cinske strategii:
- The Seven Military Classics of Ancient China Of Ancient China (History and Warfare)
- Sun Pin: Military Methods (History and Warfare)
- The Tao Of Spycraft: Intelligence Theory And Practice In Traditional China
- One Hundred Unorthodox Strategies: Battle And Tactics Of Chinese Warfare
- The Thirty-six Strategies Of Ancient China
Pred nejakou dobou se mi dostal do ruky vzacny preklad japonske stredoveke strategie boje a prekvapilo me, kolik z toho slo aplikovat aj na soucasnou sebeobranu a kolik z toho uz tehdy bylo znamo a ted se to vydava za senzaci. No jo no, navrat ke korenum ma svy kouzlo. Takze se tesim, co objevim v Cine
Take jsem naobjednal nejaky knihy o Gene LeBellovi, takovy magor, ktery v Americe pomohl propagovat jutsu, zapas, apod.
A pak jsem si objednal dalsi knihu od Antonia Graceffa. To je manik, ktery ve svych 37 letech prastil se slibnou karierou v bance a odjel do JV Asie trenovat si bojovky, vcetne se mu podarilo trenovat nejaky cas aj v Shaolinu a docela legrace, co o tom pise

Ze hned u vchodu se ho snazili mnisi natahnout a okrast, ze uz to neni o duchovnim rozvoji, ale o penezich, atd atd. Pobyval pak nejaky cas v Thajsku, kde trenoval puvodni thajsky i barmsky box, pak sel do Laosu, Vietnamu, Koreje, atd. atd. Rozhodne stoji za precteni. Jedna se o knihu Warrior Odyssey: The Travels of a Martial Artist in Asia. Popisuje tam aj par mene znamych stylu a proc treba v Thajsku se uz thajsky box ve sve puvodni sebeobranne forme necvici (protoze sebeobrana nikoho neuzivi, ale sportovni forma muze v pripade, ze je borec dobrej, prinest nejake penize do rodinneho rozpoctu)
Neadvno mi doslo par knih o treninku pro bojovky a to vypada dobre. Uz se tesim, jak dokoncim semestr, zactu se do nich a hlavne si to pak vyzkousim. Ted jedu TacFit program Scotta Sonnona a parada, velice dobrej doplnek ke 300.
Tyhle knihy mi dosly:
- High-Performance Sports Conditioning
- Athletic Body in Balance
- Functional Training for Sports
- Jumping into Plyometrics: 100 Exercises For Power & Strength
- Training for Warriors: The Ultimate Mixed Martial Arts Workout
- Ultimate Warrior Workouts (Training for Warriors): Fitness Secrets of the Martial Arts
- Training for Speed, Agility, and Quickness: Special Book/DVD Package
Jo a Echanis - kompletni sebrane vydani jeho knih (The Complete Michael D. Echanis Collection: Special Tactics for Knife and Stick Combat) Pamatuju si, jak jsem xeroxove preklady koupil na Sparte za velke penize a pak ty techniky zkousel v obyvaku jako malej kluk
Na co mas policeno ty?