Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 13:42

Píšeš že takto vznikaly svazy? A můžeš mi říct proč nikdo ve svazu karate nemá! 10tý dan? Pokud by to tak bylo? Myslím že se trochu mýlíš, nicméně i kdyby to tak bylo jak tady prezentuješ, tak není nejmenší důvod vytvářet menší a menší paskvily a vydávat je za jakési nové originální styly. Je to k ničemu, nikomu tím nikdo neprospěje a upřímně v dnešní době kdy je mnohé o penězích je to jen nový způsob jak ještě z laické veřejnosti nějakým způsobem dostat nějaké peníze. Nejsmutnější na tom je výsledek, kdy zákazník žák dostane část jakéhosi originálního paskvilu, potom dostane od něho neoriginálně do tlamy a pak bude originálně čumět a přemýšlet co se vlastně stalo, když tak dlouho chodil k originálnímu mistrovi na zaručeně vylepšený bojový styl. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod zipule » stř 23. bře, 2011 13:48

Mně připadá, že seš zase jeden z těch lidí, co si myslí, že jedině oni cvičí zaručeně to původní tradiční smrtící tradiční bojové umění. Myslím že, co učitel, to jiný přístup, co žák, to jiný přístup. Vyvíjí se a jde dopředu všechno, tak proč by nemohlo BU?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod choze » stř 23. bře, 2011 13:53

tosnadne píše:Ono by bylo lepší kdyby cvičil v teplákách a hakama nepatří ke karate pokud to nechápeš tak to zase neřeš ty.

k tej "hakama v karate" len tolko - nahodny vyber par obrazkov, kedze sa "vyznas v karate", tak ti nemusim k tym fotkam pisat mena :)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

[/url]
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 13:57

Bu může jít dopředu ale pokud někdo nečte ani stanovy svazu karate, pokud ani netuší že mezi stupni je také jasně daná určitá doba než vůbec můžete jít na další stupeň pak mě takový člověk nemůže poučovat o oficiální scéně. Udělám si ten čas a schválně se podívám jestli zrovna tento mistr mohl stihnout 8.dan tak jak se na netu uvádí. Celkem by mne to samotného zajímalo. Neříkám zaplatil, ale vůbec stihl. Ono když se mezi pásy čeká několik let, tak nemůžete udělat tři dany za tři roky. Nejsem mistr všehomíra, ale prostě vývoj bojových umění původní formy není příliš reálný. Proto říkám nemám nic proti novým paskvilům ale původní formy to nejsou! :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 13:59

Ach jo hezké fotografie ale hakama je oficiální japonský oblek chodili v ní samurajové a upřímně čech není japonec takže by bylo slušné chodit v tom, na jaký oddíl chodím. Jestli tomu tedy rozumíš! :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 14:03

A navíc na fotografiích pozují nikoliv praktikují takže je to stejné jako že já praktikuji v hakamě ale do divadla chodím v saku. Japonec praktikuje karate v kimonu a jako tradiční slavnostní oblek má hakamu ale to chce trochu vědět něco o japonsku no nic. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod graver » stř 23. bře, 2011 14:09

Obrázek
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod choze » stř 23. bře, 2011 14:11

tosnadne píše:Ach jo hezké fotografie ale hakama je oficiální japonský oblek chodili v ní samurajové a upřímně čech není japonec takže by bylo slušné chodit v tom, na jaký oddíl chodím. Jestli tomu tedy rozumíš! :twisted:

asi by som mal k tomu par riadkov na vysvetlenie napisat.
- fotky, ktore som dal su "z fotenie sa" nie cvicenia ako takeho,
- pre karate cvicenie v hakama nie je z urcitych dovodov "to prave orechove".
- len som chcel poukazat na tvrdenie, ze ked nejaky karate majster nosi hakama, ze je to scestne a nenalezite (ktore je nepravdive a zavadzajuce)
- pridam este jeden obrazok, z cvicenia karate :)
Obrázek
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 14:17

Uznávám že i výjimky existují máš pravdu hurá já jsem také občas praktikoval v nekošér obleku například v civilních kalhotech nicméně beru to tak že to není oficiální úbor. Tak to prostě je nic víc nic míň :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 14:18

Já vím gravere váš originální velmistr je božan pochopil jsem. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 14:35

Makoto píše:Panove, je zbytecne se tu takto rozcilovat. Zkusme se drzet faktu.

David upozornil na to, ze p.Madl, dle jeho presvedceni, neni ten, za koho se vydava. Pan Madl na to nema, opet dle Davidova presvedceni, papiry od zadne organizace, ktera by potvrdila, ze ma mistrovske nebo aspon technicke zkousky v oboru, ktery vyucuje.

David se tu na foru nevyskytuje prilis casto (viz pocet jeho prispevku) a tak nezna mistni "etiketu". Pokud tu bude dele, verim, ze si pod podpis doda jmeno oddilu pripadne i webove stranky a vse da do poradku.

Tady se hazela casto vetsi spina a daleko nevybiravejsim zpusobem, nez tak ucinil David, ze?

Sleduju vyvoj totoho topicu a je zabavne, jak se to sikovne stocilo na osocovani cloveka, ktery chtel jen, dle sveho nejlepsiho svedomi a vedomi, upozornit na, dle jeho nazoru, nesrovnalost v "profesnim zivote" pana Madla. Ucinil tak mozna zpusobem, ktery by se mu dal vytknout, ale stale tu je puvodni otazka: Kdo, kdy a co udelil panu Madlovi za technicke/mistrovske stupne?

Pokud to neni zadna znama organizace, nemusi to jeste znamenat, ze je to spatne. Vytvoril-li pan Madl novy styl iaido/aikido/... pak je to jen potreba jasne rici a pokud ma sve zaky, znamena to, ze to neni tak spatne. Jen je mozna korektni to nazyvat svym jmenem a ne jmenem nejake puvodni samurajske skoly (tusim, ze to v tom dokumentu zaznelo), pokud k tomu nema svoleni nekoho z tej rodiny (je-li nazivu).

Anebo to take rici nemusi...kdo jsme, ze to po komkoliv zadame?

Kdysi jsem take kritizoval ty radoby jujutsu skoly, ktere vedli drzitele danu v judu ci aikidu nebo dokonce v karate. Pak mi zde bylo jasne vysvetleno, ze je to ztrata casu a necht se venuji jujutsu skole, kterou studuji a dokazuji, ze jsme jini, coz se nam i dari. Davide, doporucuji stejny postup. Zbytecne se nervujete s necim, co stejne nemuzete ovlivnit.

Opravdu děkuji a o tohle tady celou dobu vlastně jde nikdo neviděl kde mistr Mádl získal ony mistrovské stupně, nikdo neví jak se jeho pouliční směska přesně jmenuje a kam jí zařadit, problém je že už jsem slyšel asi čtvrtý název jeho special stylu. Ohání se na jiných forech styky s Mistrem Hotovcem, přitom skutečnost je taková, že meč který jsem u pana Mádla zakoupil byl nevyhovující pro praktikování a byl jsem poslán poohlédnout se po něčem více odpovídající realitě jak váhově tak tvarem, stejně nic z mých rozhovorů s panem Hotovcem nenaznačovalo že by pana Mádla měl v oblibě, k jeho stylu se raději nevyjadřoval a s velkou trpělivostí mě začal přeučovat chyby získané v super klubu pana Mádla. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod zipule » stř 23. bře, 2011 14:37

Když toho víš tolik o japosnkých BU, udivuje mě že o morálce v JBU víš prd, nebo se tím neřídíš. GI ti něco říká, nebo čteš jen souhrny technik ke zkouškám a honíš pásky?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod zipule » stř 23. bře, 2011 14:38

tosnadne píše:
Makoto píše:Panove, je zbytecne se tu takto rozcilovat. Zkusme se drzet faktu.

David upozornil na to, ze p.Madl, dle jeho presvedceni, neni ten, za koho se vydava. Pan Madl na to nema, opet dle Davidova presvedceni, papiry od zadne organizace, ktera by potvrdila, ze ma mistrovske nebo aspon technicke zkousky v oboru, ktery vyucuje.

David se tu na foru nevyskytuje prilis casto (viz pocet jeho prispevku) a tak nezna mistni "etiketu". Pokud tu bude dele, verim, ze si pod podpis doda jmeno oddilu pripadne i webove stranky a vse da do poradku.

Tady se hazela casto vetsi spina a daleko nevybiravejsim zpusobem, nez tak ucinil David, ze?

Sleduju vyvoj totoho topicu a je zabavne, jak se to sikovne stocilo na osocovani cloveka, ktery chtel jen, dle sveho nejlepsiho svedomi a vedomi, upozornit na, dle jeho nazoru, nesrovnalost v "profesnim zivote" pana Madla. Ucinil tak mozna zpusobem, ktery by se mu dal vytknout, ale stale tu je puvodni otazka: Kdo, kdy a co udelil panu Madlovi za technicke/mistrovske stupne?

Pokud to neni zadna znama organizace, nemusi to jeste znamenat, ze je to spatne. Vytvoril-li pan Madl novy styl iaido/aikido/... pak je to jen potreba jasne rici a pokud ma sve zaky, znamena to, ze to neni tak spatne. Jen je mozna korektni to nazyvat svym jmenem a ne jmenem nejake puvodni samurajske skoly (tusim, ze to v tom dokumentu zaznelo), pokud k tomu nema svoleni nekoho z tej rodiny (je-li nazivu).

Anebo to take rici nemusi...kdo jsme, ze to po komkoliv zadame?

Kdysi jsem take kritizoval ty radoby jujutsu skoly, ktere vedli drzitele danu v judu ci aikidu nebo dokonce v karate. Pak mi zde bylo jasne vysvetleno, ze je to ztrata casu a necht se venuji jujutsu skole, kterou studuji a dokazuji, ze jsme jini, coz se nam i dari. Davide, doporucuji stejny postup. Zbytecne se nervujete s necim, co stejne nemuzete ovlivnit.

Opravdu děkuji a o tohle tady celou dobu vlastně jde nikdo neviděl kde mistr Mádl získal ony mistrovské stupně, nikdo neví jak se jeho pouliční směska přesně jmenuje a kam jí zařadit, problém je že už jsem slyšel asi čtvrtý název jeho special stylu. Ohání se na jiných forech styky s Mistrem Hotovcem, přitom skutečnost je taková, že meč který jsem u pana Mádla zakoupil byl nevyhovující pro praktikování a byl jsem poslán poohlédnout se po něčem více odpovídající realitě jak váhově tak tvarem, stejně nic z mých rozhovorů s panem Hotovcem nenaznačovalo že by pana Mádla měl v oblibě, k jeho stylu se raději nevyjadřoval a s velkou trpělivostí mě začal přeučovat chyby získané v super klubu pana Mádla. :twisted:

Pana Hotovce ani Mádla neznám ale určitě je pan Hotovec hrozně rád, že nám tu za něj povíš koho má a nemá v lásce ;)
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jendis » stř 23. bře, 2011 14:46

4 tosnadne - hele....dokud jsi jel sám za sebe,žádnej problém. V okamžiku,kdy se začínáš ohánět p.Hotovcem,to už by problém být mohl....pochybuju,že by byl rád,kdyby věděl,že tu hovoříš jeho jménem a zaštiťuješ se jím při konfrontaci s někým jiným.

Ve výsledku to,jak se zde začínáš prezentovat,vyznívá spíše ve prospěch p.Mádla a osobně se nedivím,že už tam necvičíš a narovinu,divím se,že Tě vůbec někdo v nějakém klubu snese. Jsi sympoš každým coulem :roll:

Tímto k Tobě ode mne vše,jak psal Graver,Trolly je zbytečné krmit. Měj se na své cestě jen krásně.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 14:56

Tak zaprvé to že mě pan Mistr Hotovec upozornil na chyby naučené u Pana samomistra Mádla je skutečnost né nějaké zaštitování se. Za druhé někde jsem četl že spolu hovořili, tím se zade zaštitoval pan Mádl o tom to tu opravdu není. Chápu že jeho žáci ho tu budou hájit i kdyby vyučoval blábol roku. ale prosím co to zkusit tak, že nejdříve ať pan velmistr vysvětlí kde vzal ony certifikáty, kdo jej vlastně prohlásil za mistra. Tady to totiž vypadá tak že se jasně na něco zeptám a každý tady mlží a hned přepne někam jinam aby nemusel vysvětlovat, protože ono není co ale pan Mádl se snaží být prostě mediálně známý a z toho titulu musí počítat s tím že se lidé budou zajímat a budou si zjišťovat souvislosti. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 15:01

A ještě něco já jsem od pana Mádla odešel sám, nebyl jsem vyhozen nebo já nevím co se tu komiku snažíš naznačit. :twisted: Ono upřímně cvičit někde, kde je snadné přijít k úrazu, který je sotva pojištěn, ono cvičit u někoho kdo má probém vydat potvrzení na cokoliv, to mě nemohlo moc dlouho bavit. A ono zjistit že co se naučíte se musíte přeučit, že vám nikdo oficiální stupeň ani nemůže udělit, to mne prostě nějak nebralo. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 15:04

Jinak mě by stačilo, kdyby pan Mádl sám uznal, že je to jeho vytvořený styl, na který vydává jakési certifikáty které nemají nikde žádnou hodnotu, protože to s iaidem nemá nic společného a mohli jsme se smírně rozejít. Ale né zaštitovat se klanem z Japonska a vyprávět další a další pohádky. To opravdu není řešení tohoto prvotního nedorozumění. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

iaido

Příspěvekod mysmys » stř 23. bře, 2011 15:11

to tosnadne:
Nech uz toho, at si pan Madl cvici a uci jak chce. Pan Madl zjevne sveho ucitele ma na iaidó nekolik let (A.Diamantstein z USA, Musó džikiden ejšin rjú, 6.dan ZNIR). Jak s tím pan Mádl nakládá je jeho věc. Kdyz mu lide chodi na jeho seminare a jsou ochotni jej poslouchat a platit vysoké poplatky za cviceni, proc ne. Treba jim to proste vyhovuje. Kazdy ma takoveho ucitele, jakeho si zaslouzi. - jak tu kdosi ve vlakne napsal.
Ty jsi procitnul, svuj nazor rekl, nasel jsi si sveho ucitele, tak to nech uz byt.

-------------------------
Jinak k tem technickym stupnum v iaido. Zalezi to na dane federaci, dodzo a co kdo s tim dela. Treba v Ceske federaci kendo, ktera spada pod ZNKR (Zen Nihon Kendo Renmei), znamena, ze clovek s 3.danem iaido by mel mit korektni techniku. Nic vic, nic min. Tech lidi v CR s 3.danem a 4.danem iaido je jiz nekolik a kdo chce muze na jejich cviceni se v klidu dostavit. Jinak myslim, ze, co se tyka udelovani technickych stupnu pod ZNKR, tak udeleni vsech stupnu je treba oficialni zkouska, komise musi byt slozena asi z 5 ucitelu s vyssim stupnem nez na ktery je zkouska, z nichz nejmene tri musi mit stupen o dva stupne vyssi, nez na ktery se zkousi. (snad jsem to nepopletl). Mezi jednotlivymi zkouskami je treba urcita doba (na 2. dan 1 rok od slozeni 1.danu, na 3. dan 2 roky od slozeni 2.danu atd....). Zkousky na vyssi mistrovske stupne jsou prisne, na zkouskach v listopadu 2010 v Parizi na 4.dan udelal 1, na 5. dan nikdo, na 6.dan jeden, na 7.dan nikdo. To těch adeptů nebylo málo. Na tyhle vyssi stupne jsou v komisi japonsti ucitele s 8.danem a ti si drzi standard.
8.dan ZNKR iaido nema zadny Evropan. V Japonsku je neuspesnost na zkouskach iaido na 8.dan asi 97%.
No a je treba rici, ze existují zrejme i jina dodzo v CR mimo Ceskou federaci kendo, kde se uci kendžucu, iaidžucu, iaidó atd. na seriozni urovni a dle nejakeho modelu.... Vetsina vedoucich techto dodzo ma nejakeho japonskeho ucitele, nebo evropskeho s vysokym stupnem.
Takovy maly prehled je treba tady: http://www.czech-kendo.cz/forum/viewtopic.php?t=2
mysmys
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tosnadne » stř 23. bře, 2011 15:20

Díky za info, raději snad ani nechci vědět jaké částky si pan Mádl účtuje a je příliš pěkné počasí jdu si zacvičit ven do parku v hakamě s ostrou katanou a doufám že mi bude lépe než sedět tady u kompu a nevěřícně kroutit hlavou nad některými masakry co jsem se tu dočetl. :twisted:
Naposledy upravil tosnadne dne stř 23. bře, 2011 15:45, celkově upraveno 1
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod zipule » stř 23. bře, 2011 15:22

LOL, kdybys to napsal hned ráno, mohli si tu všichni ušetřit spoustu času...:D
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...