Josef Mádl?

aikidó, aikidžucu, džúdó,džúdžucu, iaidó, karate, kempó, kendó, kjúdó, kobudó, nindžucu, sumó...

Moderátor: Picard

Příspěvekod j_madl » stř 23. bře, 2011 22:56

Yablanowitz, ja poslal druhou sz a zas je v trapu. A zadnou chybu jsem neudelal. Skoda
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod P » čtv 24. bře, 2011 0:12

Malá agitka pro Harkovo setkání:http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3674

Pře se tu několik osob zabývajících se praxí meče, možná by bylo dobré přesunout diskuzi právě na setkání šermířů. Tam myslím bude dost patrné kdo má jaký stupeň a v čem :lol:
P
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 24. bře, 2011 7:49

Jafe meod. :) Any gam lomed ivrit.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » čtv 24. bře, 2011 8:18

Yablanowitz píše:Pane Madl, podle primitivniho a labilniho zpusobu Vaseho vyjadrovani je zcela jasne, ze jste jen cechacek s ne zrovna vysokym IQ, co si hraje na samuraje :lol:

Prectete si to po sobe, pokud mate IQ vyssi nez cislo Vasi nohy, musi Vam prece dojit, jake smesne a trapne blaboly tu plodite...

Brzdi s tím "čecháček" ty IQ gigante.
Včera byl "film" o Havlovi a on použil stejný výraz. Došlo na situaci, kdy byl podroben kritice za prodej svého majetku veřejně známému STBákovi. On (bojovník proti komunismu) reagoval podobně jako ty a nazval jednání svých názorových oponentů čecháčkovstvím.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 24. bře, 2011 9:13

Vikis: ..."cvičení probíhá hlavně reálně. Neposkakuje se po měkkých tatami, používají se reálné zbraně..." - tohle moc nechapu, co presne si mam predstavit pod pojmem "realne zbrane" - ostre zbrane? Takhle obecne kdyz to napises, tak to mozna vypada na prvni pohled hodne zajimave az impozantne, ale sam jsem Iaido chvili cvicil (s R. Akaiem) a nedovedu si rozhodne predstavit, ze by mnoha konkretni cviceni probihala s "realnou zbrani". Pokud ale mluvis jen o nekterych, tak prosim.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod j_madl » čtv 24. bře, 2011 10:14

...
j_madl
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

aha

Příspěvekod mistrvseho » čtv 24. bře, 2011 11:19

No tak některé konenty pana Mádla by stály také za zfilmování v nějakém dokumentu. Myslím že pak by národ měl ucelený obrázek. Ono nechat se vytočit na diskuzi kam vlastně ani nechodí je docela umění! Jinak Když tady čtu komenty těch, kteří ho obhajují, vychvalují a jinak pochlebují, tak nevím jestli se tomu mám smát nebo plakat. Zkuste se na to vykašlat. I když něčí soukromý styl budete vychvalovat do nebe, lepším se nestane. Někdo tu nabízel jakýsi pseudosouboj který spíše vypadá na takové ty bytky v drátěných košilích. Myslím že zrovna takové souboje toho mnoho neřeknou. Ale jinak mi nejde na rozum, proč je zrovna kolem tohoto člověka takový rozruch.
mistrvseho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tosnadne » čtv 24. bře, 2011 11:39

Prosímvás už dost do mrtvého se nekope. Nechte už toho. Ať má už pan Mádl také klid na cvičení nebo meditaci nebo co já vím kupování si iphonu a jeho propagaci :twisted: Mimochodem také ujíždíte na vlně iphonu, že je to coool, nebo jako já vlastníte i počítač od firmy Apple a jste skalní přívrženec tohoto operačního systému delší dobu než je vznik této novinky? Je hodně těch co mají iphon ale pořád doma smolí na PC což je poněkud zvláštní. :twisted:Já například vlastním iMacG5 už asi 8let. ibook asi 10let. Takže před dobou než tady vznikl první apple store. :twisted: myšleno v čechách samozřejmě.
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jian » čtv 24. bře, 2011 11:58

mistrvseho: pokud narazis na to co psal P, tak nejde o nejake "pseudosouboje", ale o normalni sparring. Dratenou kosili jsem tam osobne na sobe nemel, respektive nemel jsem ji na sobe nikdy. A naopak si myslim, ze prave podobne akce toho reknou hodne.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sirWallace » čtv 24. bře, 2011 12:00

Mistrvseho: Co by podle Tebe melo o umeni jednotlivych lidi rict vic, nez vzajemny souboj? :roll:
sirWallace
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod toddb » čtv 24. bře, 2011 12:04

tosnadne píše:Prosímvás už dost do mrtvého se nekope. Nechte už toho. Ať má už pan Mádl také klid na cvičení nebo meditaci nebo co já vím kupování si iphonu a jeho propagaci :twisted: Mimochodem také ujíždíte na vlně iphonu, že je to coool, nebo jako já vlastníte i počítač od firmy Apple a jste skalní přívrženec tohoto operačního systému delší dobu než je vznik této novinky? Je hodně těch co mají iphon ale pořád doma smolí na PC což je poněkud zvláštní. :twisted:Já například vlastním iMacG5 už asi 8let. ibook asi 10let. Takže před dobou než tady vznikl první apple store. :twisted: myšleno v čechách samozřejmě.

Ty jooo, a poslouchal jsi Nirvanu před tím než se zastřelil Kurt nebo až potom?
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sirWallace » čtv 24. bře, 2011 12:07

toddb píše:
tosnadne píše:Prosímvás už dost do mrtvého se nekope. Nechte už toho. Ať má už pan Mádl také klid na cvičení nebo meditaci nebo co já vím kupování si iphonu a jeho propagaci :twisted: Mimochodem také ujíždíte na vlně iphonu, že je to coool, nebo jako já vlastníte i počítač od firmy Apple a jste skalní přívrženec tohoto operačního systému delší dobu než je vznik této novinky? Je hodně těch co mají iphon ale pořád doma smolí na PC což je poněkud zvláštní. :twisted:Já například vlastním iMacG5 už asi 8let. ibook asi 10let. Takže před dobou než tady vznikl první apple store. :twisted: myšleno v čechách samozřejmě.

Ty jooo, a poslouchal jsi Nirvanu před tím než se zastřelil Kurt nebo až potom?

:lol: :lol: :lol:
sirWallace
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod mistrvseho » čtv 24. bře, 2011 12:07

Myslím tím skutečnost, že pokud se nemusíte bát vážného případně fatálního zranění, tak se to bojuje snáž než když budete bojovat s vědomím že příjdete o prst ruku nebo o život. Prostě není to hranice která by z vás vymáčkla maximum. Neříkám že je to dnes možné, nicméně přecijen ani kendo, ani šťouchání se bokenem nemůže zdaleka vynahradit reálný souboj byť ukončený při první krvi. Tak to je fakt!
mistrvseho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sirWallace » čtv 24. bře, 2011 12:10

Promin,ale to neni fakt, ale prachsprosta vymluva... Ona ztrata cti muze byt taky dobra motivace, nemyslis??
sirWallace
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tosnadne » čtv 24. bře, 2011 12:14

Tak já aspoň nemusím nikde říkat zamrzl mi iphon a podobný hovadiny, když doma tluču do starýho PC. Tady jde o operační systém a vzhledem k tomu že s ním pracuji již 10let, tak vím že nepotřebuji antiviry a podobný hovadiny, abych to musel pořád nějak vylepšovat schazovat, kupovat další a další windows který se musejí opět a opět doplňovat novými vylepšenými balíčky a pořád dokola. Ale to někomu kdo ujíždí maximálně na novinkách a s Apple opravdu nikdy nepracoval prostě nevysvětlím. A ani na to nemám dost času. :twisted:
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod zipule » čtv 24. bře, 2011 12:17

tosnadne píše:Tak já aspoň nemusím nikde říkat zamrzl mi iphon a podobný hovadiny, když doma tluču do starýho PC. Tady jde o operační systém a vzhledem k tomu že s ním pracuji již 10let, tak vím že nepotřebuji antiviry a podobný hovadiny, abych to musel pořád nějak vylepšovat schazovat, kupovat další a další windows který se musejí opět a opět doplňovat novými vylepšenými balíčky a pořád dokola. Ale to někomu kdo ujíždí maximálně na novinkách a s Apple opravdu nikdy nepracoval prostě nevysvětlím. A ani na to nemám dost času. :twisted:

V tom případě nechápu, proč jsi s tím vůbec začínal, nikdo se tě na to neptal a pochybuju, že po tom jak ses tu uvedl, někoho zajímá jestli jedeš na jablkách, nebo hruškách ;)
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod mistrvseho » čtv 24. bře, 2011 12:23

sirWallace píše:Promin,ale to neni fakt, ale prachsprosta vymluva... Ona ztrata cti muze byt taky dobra motivace, nemyslis??

:P Né nemyslím ona čest v českých zemích už bohužel moc neznamená a to ani v bojobých uměních a to je prostě skutečnost. Kdyby člověk vyzval polovinu těchto tak říkajících mistrů na souboj s ostrou zbraní bez pravidel, tak většina z nich ani nepříjde, další část nebude mít zrovna volno, další část se bude vymlouvat že tyto styly spolu nemohou bojovat atd. Prostě nechejme toho. Připomíná mi to ten pořad na BBC jak tam dávali do počítače údaje a virtuální bojovníci bojovali. V průměru něco vyskočilo, ale to není reálná situace. Stejně tak když někoho klepnu bokenem, nebo jinou dřevěnou zbraní do ruky, někdo si toho sotva všimne, jiný bude mít dojem že má zlomenou ruku, ale ostrá čepel, strach že umře, to jsou trochu jiné emoce. Tam skutečně neplatí kdo se co učil u koho. Tam platí jen to co se stane. Tak to pochop. Viděl jsem kolik lidí co se tu chvástá na ten váš souboj nemůže přijít nechte už toho. to si můžu jít zamávat s bambusem na kendo a bude to mít aspoň rychlost a můžu tam jít plnou silou. Tady budou absurdní pravidla a výroky typu tohle by mě jenom škráblo. Ve skutečnosti by to jenom škráblo znamenalo mraky krve, vytřeštěné oči a hledání lékárničky a mobilu.
mistrvseho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod sirWallace » čtv 24. bře, 2011 12:32

mistrvseho píše:
sirWallace píše:Promin,ale to neni fakt, ale prachsprosta vymluva... Ona ztrata cti muze byt taky dobra motivace, nemyslis??

:P Né nemyslím ona čest v českých zemích už bohužel moc neznamená a to ani v bojobých uměních a to je prostě skutečnost. Kdyby člověk vyzval polovinu těchto tak říkajících mistrů na souboj s ostrou zbraní bez pravidel, tak většina z nich ani nepříjde, další část nebude mít zrovna volno, další část se bude vymlouvat že tyto styly spolu nemohou bojovat atd. Prostě nechejme toho. Připomíná mi to ten pořad na BBC jak tam dávali do počítače údaje a virtuální bojovníci bojovali. V průměru něco vyskočilo, ale to není reálná situace. Stejně tak když někoho klepnu bokenem, nebo jinou dřevěnou zbraní do ruky, někdo si toho sotva všimne, jiný bude mít dojem že má zlomenou ruku, ale ostrá čepel, strach že umře, to jsou trochu jiné emoce. Tam skutečně neplatí kdo se co učil u koho. Tam platí jen to co se stane. Tak to pochop. Viděl jsem kolik lidí co se tu chvástá na ten váš souboj nemůže přijít nechte už toho. to si můžu jít zamávat s bambusem na kendo a bude to mít aspoň rychlost a můžu tam jít plnou silou. Tady budou absurdní pravidla a výroky typu tohle by mě jenom škráblo. Ve skutečnosti by to jenom škráblo znamenalo mraky krve, vytřeštěné oči a hledání lékárničky a mobilu.

Jsem rad , ze jsi mi osvetlil , co pro Tebe znamena cest... Ale k tematu: Muzes mi teda rict, co je podle Tebe lepsi reseni, kdyz spolu maji dva bojovnici spor, nez vzajemny souboj, byt uz s nejakymi pravidly?? Kdyz jsou ty pravidla pro oba stejna, nevidim v tom zrovna problem , ne? Nejaky vymluvy nevymluvy, dokud oba muzou bojovat, tak se proste bojuje, at uz by byli v realu na sracku... Nebo si myslis, ze je konstruktivnejsi, hadat se na netu?? A udavat stovky duvodu proc by to neslo?? Vis i lidi z meho oboru, coz je kickbox, obcas meri sily s lidma a nemaji u toho boxerky...a nikdo se nevymlouva, ze se bez nich hur kreje... I kdyz to tak je... Dostal jsi? Dostal.. Vyreseno, neni co resit dal!
sirWallace
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod tosnadne » čtv 24. bře, 2011 12:32

zipule píše:
tosnadne píše:Tak já aspoň nemusím nikde říkat zamrzl mi iphon a podobný hovadiny, když doma tluču do starýho PC. Tady jde o operační systém a vzhledem k tomu že s ním pracuji již 10let, tak vím že nepotřebuji antiviry a podobný hovadiny, abych to musel pořád nějak vylepšovat schazovat, kupovat další a další windows který se musejí opět a opět doplňovat novými vylepšenými balíčky a pořád dokola. Ale to někomu kdo ujíždí maximálně na novinkách a s Apple opravdu nikdy nepracoval prostě nevysvětlím. A ani na to nemám dost času. :twisted:

V tom případě nechápu, proč jsi s tím vůbec začínal, nikdo se tě na to neptal a pochybuju, že po tom jak ses tu uvedl, někoho zajímá jestli jedeš na jablkách, nebo hruškách ;)

:twisted:
Hele zipáčku, pochop, že je to v příspěvku výše, kde mistr Mádl píše že mu neodešla zpráva z iPhonu jiný napíše z mobilu, ale iPhon je jedna z in věciček na trhu tak to neopomenul zdůraznit. Přišlo mi to vtipný protože hodně lidí si to koupí využívají desetinu ani ne schopností tohoto přístroje, ale doma mají osvědčené PC. Já mám iPad, protože na volání mi stačí mobil, ale na net venku je dobrej. Takže až zade budeš plašit že se mě někdo na něco neptal, tak tebe se fakt ptát nemusím komiku :twisted:
Naposledy upravil tosnadne dne čtv 24. bře, 2011 12:42, celkově upraveno 1
tosnadne
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod mistrvseho » čtv 24. bře, 2011 12:39

A co jsou pro tebe právě ona pravidla? Nemyslíš si že reálný souboj pravidla nemá? O.K. Pravidlo nedorážet ležícího, ale kam půjdeš dál? Neútočit na obličej? neútočit pod pás? neútočit na nohy? Namalujeme si terč kam se smí útočit? Ono určovat pravidla která se člověk logicky neučí protože bojové umění nemá pravidla je to o přežití a tam je dovoleno vše. Takže to je ten zásadní problém. Stejně tak souboj beze zbraně tak pokud někdo chce mít rukavice ať je má mě to pak do xichtu nebude tolik trápit, ale až se trefím já bez rukavice tak nejspíš souboj skončil a to jsou právě ty rozdíly. Neurčujte pravidla, vyhodnocujte realitu né doměnky typu tohle by jen řízlo, tohle by nebylo rychlý tohle by neprošlo drátěnou košilí a podobný kraviny.
mistrvseho
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na japonská bojová umění a sporty...