Picard píše:luen píše:Mimochodem sermiri maji take dobre poresenou helmu a rukavice.
Ty šermířský rukavice bych na nějaký mlácení teda moc nedoporučoval. Rukavice na šerm není nijak vyztužená ani nijak extra tlustá, klouby na ruce to nijak neochrání (šermířům je chrání číška/záštita na zbrani). Ta helma na šerm chrání hlavně obličej ale nějaký rány shora nebo ze stran (zezadu už vůbec) to taky moc nezadrží.
Možná by se vám hodily rukavice a helmy na Kendó nebo Naginatadó (tam mají rukavice víc volné prsty) ale taky to není stoprocentní (pří velký ráně to taky pěkně pocítíte, helma taky nechrání třeba zezadu, pokud ty tyčky mají malý průměr, tak můžou projít skrz mřížku před obličejem). Asi platí všude, že čím lepší zabezpečení, tím horší pohyblivost...
Kluci od Buffa měli super rukavice i helmy na těch sparringách, občas se tu mihne na fóru, zkuste mu napsat.
Hokejový rukavice jsou fakt těžký, měl jsem je jednou půjčené, ale možná se dělají i nějaké light verze....
Zdur, ja se vlastne zadneho klani se zbranema jeste neucastnil, byl jsem akorat na tom spolecnym kde byl Jendis a Vitek s Cyrilem, takze jsem nevidel, co maji lidi za vybavicku. Nicmene zeptam se Standy Veseleho, jake pouzivaji rukavice na sparing s bacatkama. Mam pocit, ze se bude delat i nejaka verze s vystuzenim - nebo aspon ziju v domeni, ze tomu tak je
Jeden zajimaci sermirskej obchudek je nekde pobliz Florence, myslim, ze me na nej smeroval Prave Vitek, ale v tech milionech SZ uz to asi nenajdu
4severin: Tome ta helma je tak do zacatku, neda se pouzit ratanka jako takova, protoze ta mrizka, resp, skvira na oci je moc velka na neomotanou tyc. Al;e zas je vyhoda, ze je chranena hlava i ze stran, shora, ze zadu a je lehoucka jak papir

Jen asi ne kazdemu sedne, protoze ty licnice zbusobuji, ze clovek nevidi dobre dolu. My jsme nauceny ze sparingu, takze je nam to vicemene sumak...