posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Genesis » sob 16. dub, 2011 19:56

jimmya píše:asi to bude nejlepší, shyby cvičím 2x do tejdne z 0 na 5 jsem se dostal za 4 měsíce, což je pro mě velkej úspěch:D mám celkem dost velkou disbalanci mezi pravou a levou rukou, třeba při takovejch angličanech, když dopadám do kliku, tak cejtim, že jde všechna váha na pravou ruku a v nejhoršim případě se mi v dolní poloze jakoby natrhne nějakej sval v pravý koze a 3 dny nemůžu udělat ani jeden klik jak to šíleně bolí, takže to vidim na jednoručku do levý ruky a pořádně si ji vymakat.

edit: každopádně mě napadlo, že bych měl při klikách víc držet lopatky u sebe a prsa fakt důkladně protahovat aspoň tak 2x denně

Zajdi si za fyzioterapeutem, ptže jestli máš nějakou velkou disbalanci, je lepší, aby to viděl odborník.
Genesis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 18. dub, 2011 8:23

Mám dotaz....

jak se díváte na kombinaci běhu (3-6 km) a posilování? Myslím tím třeba zaběhnout si pár kilometrů a potom jíc nazvedat nejaké železo? Nebo naopak Posilovat a potom si dát 6 km běh?

Nejde to nejak proti sobě? Tyhle dvě aktivity v jednom tréninku?

Jaké s tím máte zkušenosti? A co na to říkají světoví odborníci? Zkus se mi mrknout PM jestli o tom něco nenajdeš... díky.
Martin Mikolášek, Olomouc
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 18. dub, 2011 9:01

caj Naio,

zelezo, pak behat

s kettlebells se kupr. jede podobny system treninku - nejdriv tezky silovy trenink (napr. pressy a shyby s kb), a na zaver snatche/swingy s lehci vahou, velke pocty opakovani (nebo na cas, treba 10 minut non-stop nebo jen s kratkymi pauzami, prolozenymi treba anglicaky, svihadlem, horolezci apod.), na kondicku.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 18. dub, 2011 9:30

pm píše:caj Naio,

zelezo, pak behat

s kettlebells se kupr. jede podobny system treninku - nejdriv tezky silovy trenink (napr. pressy a shyby s kb), a na zaver snatche/swingy s lehci vahou, velke pocty opakovani (nebo na cas, treba 10 minut non-stop nebo jen s kratkymi pauzami, prolozenymi treba anglicaky, svihadlem, horolezci apod.), na kondicku.

Čau a diky za bleskovou odpověd.... je za tím nějaká myšlenka proč první železo a potom běh a ne naopak?
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 18. dub, 2011 9:56

jasne - intenzivni narocny trenink (max. sila, vybusnost) vzdy pred objemem (napr. vytrvalostni beh) nebo cardio (treba kruhac) - na zelezo neni dobry bejt unavenej, stejne tak na nacvik vybusnosti - v obojim pripade musis byt cerstvej a mit dlouhy pauzy, bo v obojim pripade s jedna o spise neuro nez metabolicky trenink. jak pravi klasik Zatsiorski:

Train as heavy as possible, as often as possible, as fresh as possible

co jsme poladili "flow" treninku tj. co ma nasledovat po cem, objem/intenzita, pauzy etc., vysledky jsou diametralne, ale diametralne lepsi. kupr. casto vidana hardcore "rozcvicka" je ve vetsine pripadu naprosto kontraproduktivni (jsou vyjimky, viz nize). chystam btw. i na toto tema (struktura a flow treninku pro bu) nejaky seminar (hlavne pro trenery a coache), opet teorie a praxe v jedno, stejne jako seminar posledni http://www.bojovaumeni.cz/modules.php?n ... pic&t=3619

samozrejme jsou vyjimky potvrzujici pravidlo, pro bojovky se vyuziva casto metoda "predunaveni", tj. nejdriv kluky vystavim a pak po nich chci nejake vykony (kdyz funi, chce se jim zvracet, jemna motorika v trapu atd.), ale to je neco jineho - pro zelezo nebo vybusnost to neplati, ergo zraneni a polovicni vysledky.
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 18. dub, 2011 10:44

Oki dik, jsi chodici encyklopedie. Teda kdyz zrovna neshybujes - potom jsi vysici encyklopedie :wink:

A jak to teda vypada s dalsima planama do budoucna ohledne seminaru? Ten co jsi popisoval zni jeste zajimaveji nez ten co jsi delal. Protoze delat kliky je stejne jako bench jen halvou dolu...to vi prece kazdy :twisted:
www.RBSD.cz
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pon 18. dub, 2011 10:47

SZ ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Clarke » pon 18. dub, 2011 10:48

NAIA píše: Čau a diky za bleskovou odpověd.... je za tím nějaká myšlenka proč první železo a potom běh a ne naopak?

Ahoj,
opravte mne prosím pokud mystifikuji. Ale taháním těžkých želez vyčerpáš zásoby glykogenu. Když POTÉ zařadíš aerobku, měla by se již hradit z oxidace tuků. Takže jako určitý benefit půjdou špeky lépe dolů.
Clarke
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Sokol-strazce_noci » pon 18. dub, 2011 11:09

kurnik - a ja to vzdycky jel obracene...
:roll:

Myslel jsem ze takhle je to bezpecnejsi - nejdriv dobre rozehrat a pak se dodelat pri tezkych cvicich.
Mel jsem strach z nejakeho natazeneho svalu apod. kdyz nejdriv zelezo a pak pytel, stinovani, kolo apod.
Sokol-strazce_noci
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod TongPo » pon 18. dub, 2011 15:37

Sokol-strazce_noci píše:kurnik - a ja to vzdycky jel obracene...
:roll:

Myslel jsem ze takhle je to bezpecnejsi - nejdriv dobre rozehrat a pak se dodelat pri tezkych cvicich.
Mel jsem strach z nejakeho natazeneho svalu apod. kdyz nejdriv zelezo a pak pytel, stinovani, kolo apod.

Důkladný rozehřátí a rozhejbání by mělo předcházet každýmu tréninku, ať začínáš čímkoliv. :wink: Pak už to pořadí záleží pouze na tom, proč cvičíš...

Ve "fitness módu" je rozumný to uvedený pořadí nejřív "železo" a pak aerobní trénink (kolo / rotoped, běh...). Umožňuje to posilovat s větší zátěží (nejseš unavenej) a to následný aero urychluje regeneraci, případně účinněji spaluje tuky.

Při tréninku bojových sportů se zpravidla postupuje obráceně, protože unavenej už nemáš takovou rychlost a výbušnost... Takže při tréninku zaměřeným na fýzu se po rozcviččce a stínování začíná aparátama (lapy, pytle...) a posilka (nejčastěji kruháč) se zařazuje až ke konci tréninku (úplně na konci je samozřejmě strečink).

Howgh 8)
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » úte 19. dub, 2011 13:35

pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » stř 20. dub, 2011 8:32

pm: co presne su tie rowers? hladal som to na tytrubke a tam mi stale vyhadzovalo len veslovanie na stroji... :)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » stř 20. dub, 2011 9:11

viz popis - de facto takovy leh-sedy, kde ti nikdo nedrzi nohy, a zacinas s rukama natazenyma za hlavou

imho taky nic moc cviceni, na bricho je x lepsich
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod reccol » stř 20. dub, 2011 13:34

Mate nekdo zkusenost s posilovanim pomoci podobnych planu? http://www.hundredpushups.com/
Prijde mi to dost nerealny, uz jen kvuli tomu strasne rychlymu progresu, jakej oni ocekavaj...

pm píše:imho taky nic moc cviceni, na bricho je x lepsich

Jako treba?
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod choze » stř 20. dub, 2011 14:44

reccol píše:
pm píše:imho taky nic moc cviceni, na bricho je x lepsich

Jako treba?

niektore moje oblubene cviky na brucho pre inspiraciu
http://www.youtube.com/watch?v=mjCMq2zkbOo
http://www.youtube.com/watch?v=WaxCt2uwgC0
http://www.youtube.com/watch?v=jIdni2XKrhU&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=5SNYAae5flM
plus nechce sa mi hladat zdvihanie noh hore k hlave visiac na hrazde
atd atd atd
Jozef Obuch
Hinode kobudo dojo Slovakia
www.kobudo.sk
choze
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod lotbr » stř 20. dub, 2011 19:13

choze píše:plus nechce sa mi hladat zdvihanie noh hore k hlave visiac na hrazde
atd atd atd

Asi takto:
http://www.youtube.com/watch?v=208gsUy9S-c
http://www.youtube.com/watch?v=4fT6m1Pv94k
lotbr
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod NOKT » pon 25. dub, 2011 20:36

Podělím se o zajímavou hračku co jsem našel :)

http://combattrainer.com/2011/04/06/slosh-pipe-carries/
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod shoryuken » pon 25. dub, 2011 20:46

Když jste nakousli to břicho, tak se zeptám: znáte někdo sérii cvičení na břicho ''Trabsy compact''? Nějaké zkušenosti? Doporučení?
Sportu zdar!
shoryuken
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod reccol » čtv 05. kvě, 2011 21:46

Jak jste se tu dohadovali o funkcni sile a tak... co si pod tim vlastne predstavujete? Pro me to vzdycky byla nejaka koordinace a spoluprace celyho tela, samozrejme silova... Neco ve stylu tehle magoru http://www.youtube.com/watch?v=UF1F4E_mfs4
reccol
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod levakbob » pát 06. kvě, 2011 9:42

levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj