Díky chlapům, kteří podpořili můj názor o hrubé síle.

Jinak ke klukům, kteří nesouhlasili, i takové názory jsou potřeba. Pokud za mnou jako pachatelem poběžíš sám 300 metrů a dejme tomu že mě doběhneš a budeme se teď bavit o variantě, že nemám respekt před uniformou, tak si při zatýkání ani neškrtneš, buď s toho bude pořádná mela a budeš mi muset způsobit velikou bolest abych ti povolil nebo máš prostě smůlu. Žádné baletní kreace nefungujou. Jde vidět, že jste si to nikdy nevyzkoušeli ani na výcviku natož v reálu. I dva nebo tři lidé mají obrovský problém jednoho zpoutat pokud ten opravdu nechce. Nebavím se o 95 procentech případu kdy se pachatel moc nebrání nebo z respektu k uniformě do té obrany nedává maximum.
Jinak co se týká kolegy s bouchačkou, nevím kde pracuješ, ale tak jak ty popisuješ zatýká opravdu jen zásahovka. A ti když vletí do místnosti v šesti sedmi lidech s řevem a samopaly a kuklami, tak se opravdu každý posere.
Běžní policisté na ulici to mají mnohem těžší. Dnes je chce napadnout každý druhý ožralý blbec na Stodolní. A to je rychlovka. Bavili jsme se o BU a ty jsi to svedl výhradně na zatýkání. Nevím koho a kde takhle zatýkáš, ale buďto sis to vymyslel jako nějaký nadšenec do zbraní amatér, nebo jsi měl zatím štěstí a je otázka času, kdy půjdeš bručet na pěkně dlouho, protože tady nejsi v americe a skutečný pachatel se ti tak max. vysměje do "ksichtu" a ty ho potom flákneš do zad. Omlouvám se za upřímnost. Nehledě k tomu, opět opakuji že nevím co děláš za práci, ale u policisty může ten pachatel předpokládat profesionalitu (i když né vždy

) aví, že když začne utíkat tak ten policista si nemůže dovolit ho odkráglovat ranou do zad. Teď se nebavím o situaci kdy potkáte pětinásobného vraha a vruce ještě drží krvavý nůž. Ale to by jsme zabředli do dlouhé odborné debaty.
Kromě toho, že pracuji u policejních složek již skoro 16 let a práci se opravdu nevyhýbám, spíše naopak a poutal jsem již desítky, možná více než sto lidí, tak o tom něco vím. Buď se nechají relativně v klidu a nebo přichází na řadu hrubá síla a působení bolesti.
Rovněž se tomu věnuji ve výcviku. Téměř celý život jsem se věnoval karate a kick boxu a zajímal jsem se o policejní sebeobranu. Posledních cca 7 let trénuji výhradně systém Krav Maga a jsem instruktorem tohoto systému. Vím, že nemám patent na rozum, ale mé zkušenosti z reálu a výcviku hovoří jasně a proto zůstanu u svého názoru, byť nemusím mít v očích někoho jiného pravdu. Sportu zdar BU zvláť.