Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Moshe » čtv 23. čer, 2011 11:56

Pro všechny co běhají v minimal botech popř. bosi: můžete sem prosím stručně sepsat své kilometráže pro dobu konverze z tlustých podrážek? Narážím na to, že když ve VFF si dám vzdálenost (typicky 7-10 km), kterou běžně v tlustých podrážkách běhám tak si zničím lýtka a pak nejsem schopen pár dní nic dělat. Má někdo recept?
Moshe
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod cohen » čtv 23. čer, 2011 15:00

ucrop: tiez mam problem s ramenom, od vcera ho dost citim... ale vinu som hodil na zhybovanie a abs workout :-)

moshe - je to silne individualne, precitaj si makotove clanky o barefoot behu na jujutsu.cz - odporuca skratit beh na tretinu obvyklej davky s tym, ze ked si soletky zvyknu, tak sa velmi rychlo vratis na obvyklu davku... a samozrejme po case pride aj progres ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 23. čer, 2011 15:44

ukropcany píše:Presne, hľadím na to ako sedlák - 100000 rokov sme bez toho prežili, nabehali toho ľudia miliardy kilometrov... keby bolo treba superultra podrážku, tak by to asi nešlo... :wink: Kôň má kopytá a tiež nemá odpružené topánky... :wink:

No jo, ale příroda asi rozhodně nepočítala s tím, že by ty koně běhali po asfaltu a velká Pardubická se taky neběhá na autodromu v Brně, že ano. Z mé zkušenosti boty z kvalitním tlumením nohy rozhodně šetří. Na tréninku toho taky dost naběhám v tělocvičně je nějaká gumová podlaha měl jsem docela starší boty do tělocvičny zn. botas, ale vypadali pořád dobře, ale tlumení nula. Protože toho dost naběhám i mimo a ještě mám další aktivity, které klouby namáhají, na jednou jsem začal mít problým s kyčelníma kloubama. Nic na to nepomáhalo kloubní výživa, atd. Až po tom mě napadlo, že to dělaj ty boty do tělocvičny, protože na běh venku mám boty s tou tlumící tlustou podrážkou a ještě 90 procent tratí běhám zásadně po měkým nebo se aspoň snažím, takže žádný asfalt. Tak jsem to ryskl a koupil za 2.500,- Kč boty do haly s kvalitním tlumením a světe div se problém je pryč. Tadle investice se rozhodně vyplatí.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » čtv 23. čer, 2011 16:05

Will: tak si jen tak pro sebe zkus změnit techniku běhu a běhej technikou pro tenkou podrážku a uvidíš.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » čtv 23. čer, 2011 18:50

Jo určitě to skusím, já běh moc neřeším, běhám zásadně v kvalitních botech a po měkým, nikdy jsem problémy neměl až v tělocvičně, a to taky vyřešili kvalitní boty.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 24. čer, 2011 6:50

Nevím já to moc neřeším, nemám čas pořád něco studovat, jestli říkáte, že je lepší běhat přes špičku, tak to zkusím. Je to tedy doufám oficielní běžecká technika ? Jinak dřív se běhalo v různej kšuskách já teď běhám jen ve kvalitě a mám klid, dělám to vylučovací metodou bolí - nebolí. Teď má tyhle boty http://www.gamisport.cz/boty/bezecke-bo ... -m-g12964/. Uvažuje, že do nich koupím toho osobního trenéra a pak vás všechny předběhnu :lol: .
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 24. čer, 2011 8:34

Jo to je ono, že prej se na to dá dokonce napojit GPS, takže se nemůžeš ztratit :lol:
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 24. čer, 2011 10:22

No trochu odbočím, po horách chodím jen v kvalitních botách na běhání a chodí se mi skvěle, dost mě překvapilo co takový boty vydržej.
Ale jako jeden z mála chodím v nízkých botách takže mi nefixujou kotník, tím se dost posiluje, měl sem na to téma debaty a horolezci mi řikali že se mi ten kotník při únavě může zvrnout a mám po legraci ale mě to funguje a nikdy se mi nic nestalo.
Jako kuriozitu to šel jeden kámoš skejťák v plážových pantoflích a Vysoký Tatry prošel celý, no.
Další rok to šel ve skejťáckých nízkých teniskách který měl celou dobu rozvázaný, akorát na drsných místech kde byla cítit smrt řekl „ Tome já si ty boty snad zavážu“.

Někomu s oslabeným kotníkem by tohle mohlo zlámat nohy a je pro něj 100x lepší mít vysoký kotníkový boty.
V zimě po horách samozřejmě chodím ve speciálních vysokých zimních horských botách, tenisky nee.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Pec » pát 24. čer, 2011 10:45

Jo, lidi to prostě často dají v nejrůznější obuvi nebo oblečení. Osobně bych to ale neriskoval (ať je ta míra jakákoliv), náhoda a počasí na horách jsou nevyzpytatelné.
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 24. čer, 2011 10:57

Jó jo, je to risk a obecně to rozhodně nedoporučuju, i když je vedro a slunečno tak bych každýmu spíš doporučil kvalitní pohorky s pevným kotníkem a funkční oblečení a v batohu i teplou flísku a hlavně nepromokavou bundu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 24. čer, 2011 11:50

ukropcany píše:O tom nič neviem, ale už si niekedy behal s GPS? Aby si nebol sklamaný...

Já uvažuju o tý základní verzi běh mám jenom jako doplněk, ale ani ta varianta s GPS nemusí být špatná. Jsou tam módy pro různé sporty tenis, fotball, atd., mrkni tady na ty videa http://www.adidas.com/running/com/. Co jsem se bavil s prodavačem, tak mašinka displej nemusí mít vše si přečteš na kompu. Ty si nastavuješ pouze úroveň zátěže langsam, zlepšování kondice, maraton, atd.

for. Runar

Máš pravdu kvalitní běžecký boty toho vydržej fakt hodně, já vlastně mimo léta ani nic jiného nenosím.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 24. čer, 2011 11:51

Sice OT ale nedá mi to - takže dotaz na RUNARa:

Bude mít seriál "Dobrodružství v Tatrách" letos pokračování? :P Po dílech "Na pokraji smrti žízní", "Tváří v tvář zmiji" či "Slovenská skorobitka" se nemůžu dočkat dalších... :lol: :twisted:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 24. čer, 2011 12:46

TongPo:
Jo, jezdím pravidelně, předminule to byl blesk, šel jsem v bouřce úplně v pohodičce jako velkej borec, pak prásklo kousek ode mě, taková rána že mi zalehly uši, praštilo to se mnou o zem,
nevim jestli to byl instinkt nebo nějakej elektricekj výboj.Chvíli jsem přemejšlel jestli jsem mrtvej nebo živej, hahaha.

Ale minule, světe div se, žádná smrtiblízká nehoda, asi stárnu.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » sob 25. čer, 2011 9:05

ukropcany píše:4TongVonPo - :twisted:

4ranař - :wink:

4will - videá som niektoré pozrel, ale musím sa priznať, že ma to moc nepresvedčilo... ani boty, ani hajtek-bazmek... a k tomu mi ešte šílene vadí, že baba na jednom z tých videí na páse skáče (ehm beží) a hlava jej skáče 10 cm hore dole ako jojo... kukni na mástrov, hlava sa im ani nehne... jak mačka... telo letí, ale hlava sa ani nehne... ako v boxe... :idea: a tá ľahkosť... http://www.youtube.com/watch?v=7OwWS8aagiE a tento http://www.youtube.com/user/posetv#p/u/37/PUJhnEmx8Do

No jo, ty videa to je jenom reklama, jde o to jestli to plní funkci. Jinak k těm botám je více verzí těchto bot, já mám ještě navíc u mého modelu promoderator (kontrola pronace), takže co víc si můžeš přát, stačí vyběhnout a nemusíš řešit jestli běháš po špičkách nebo ne, tedy aspoň u mě, já toho tolik nenaběhám. Jinak k tomu maratonci, to je jasný proč ta lehkost, takhle jsem ještě nedávno běhal taky :lol:, ono když máš 40 kg i z botama se běhá jinak než když máš třeba 90.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 25. čer, 2011 17:50

...a zajtra mam JA zabehnut 20 km??? ved som vcera ltt dal 8... ktory magor ten treningovy plan vymyslel... :D
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 25. čer, 2011 20:02

idem podla
http://www.beh.sk/mod/clanky/maratonsky ... ych-bezcov
teraz som v 11. tyzdni, ale kvoli achillovke pravidelne vynechavam sobotnajsi den... dnes som ho nahradil bicyklom.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 25. čer, 2011 21:44

no... ved pred 2 tyzdnami som nemal problem hodku a pol bezat v kuse po lese, tak hadam dve hodky nebudu az taky problem... a dobry tip, tiez myslim, ze s prestavkami to bude lepsie... hlavne nezabudnut vodu so sebou ;)
a ktore tie intervaly su podla teba divne?
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 25. čer, 2011 23:41

sprinty do kopca, 400vky aj 800vky sa snazim behat naplno, cize ked dobehnem, mam toho plne kecky, vydycham a bezim naplno znovu, etc.

cize zmiesane pasmo sa tyka len toho behu, kde sa strieda 5 min. rychleho a 5 min. lahkeho behu. mam ho nahradit sprintom? ...a "maratonske tempo" som este nebezal, dik, ze si na to upozornil, je to dost mackopes.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » ned 26. čer, 2011 10:33

no ved to je samozrejme... prvy maraton sa nebezi na co najlepsi vykon, ale na istotu 8) proste dobehnut, a ked to bude pod 4 hodky, budem to brat ako bonus. pri dalsich, ak nejake budu, uz mozem zacat rozmyslat o nejakom zlepseni casu...

takze mackopsie behy nahradim sprintami, budem tocit 100m do kopca, 200, 400 a 800 metrove po rovinke... to by malo stacit.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » ned 26. čer, 2011 10:56

tak jsem se v podnapilosti vsadil, ze ubehnu maraton pod 3:30.....ja blb...no nic jdu treningovat :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně