A stalo se to nakonec napr. i na zimnim suvivalu blahe pameti, kdy ten jednoznacne nejvetsi drsnak skupiny propadl take panice jako prvni, s tim ze tam vsichni umrznou atd.

will píše:for. Kamil
Samozřejmě, že mela bude, takže znova judo,BJ,valetudo,MMA,Box, tyhle bu rozhodně policajta na tu melu připraví, dále by měl být policajt obeznámen se sebeobranou proti noži, protože nikdy nemůže vědět, kdy drban nůž vytáhne a na to tahat kvér rozhodně není čas. (somzřejmě případ od případu, aby mě zase někdo nechytal za slovo).
for. Jendis
Neřeš to, já si myslím, že už jsem dost starej, abych si musel nechat radit, spíš to bude naopak
will píše:for. Kamil
Samozřejmě, že mela bude, takže znova judo,BJ,valetudo,MMA,Box, tyhle bu rozhodně policajta na tu melu připraví, dále by měl být policajt obeznámen se sebeobranou proti noži, protože nikdy nemůže vědět, kdy drban nůž vytáhne a na to tahat kvér rozhodně není čas. (somzřejmě případ od případu, aby mě zase někdo nechytal za slovo).
for. Jendis
Neřeš to, já si myslím, že už jsem dost starej, abych si musel nechat radit, spíš to bude naopak
kumori píše:nevím jaká co je potřeba co se týká sebebrany/Boje zblízka v případě POLICIE
kumori píše:ale pro armádu je nějaký mix judo, bjj zápas NAPROSTO nemyslitelný.Je pravda, že pozemní vojsko US ARMY zavedlo do svého systému výcviku sebeobrany BJJ styl GRACIE, nicméně např. US MARINES si vytvořili vlastní systém boje, kde dominují techniky úderů a kopů, samozřejmě, že zde nejsou opomenuty transpotní, zadržovací techniky a boj na zemi.
kumori píše:Evropa jde většinou cestou tzv. konglomerátů, kde armádní experti vyberou z různých stylů to co je pro ně zajímavé nebo se implementuje OSVĚDČENÝ styl např. KM.Jak je tomu v AČR, je odborné veřejnosti dobře známo...
kumori píše:Sebeobrana a boj zblízka je NENÍ v armádě primárním tématem, každý voják ( i speciál ) není nadšencem BU/BS, je tedy potřeba vyvzorovat systém, který bude schopen se naučit i takový voják.
kumori píše:Vzhledem k faktu, že kopání a mlácení pěstmi máme v sobě zakódováno již od Matky přírody, je třeba toto jen rozvíjet, ovšem různé přehozy, páky nebo držení je třeba naučit a opravdu ne každý je schopen toto absorbovat.A co je hlavní, představte si, že na vás běží chlápek a vy máte na zádech batoh, fixovaný na prsou a v pase, doba k jeho sundání by byla víc než dlouhá, co budete dělat?To nejjednodušší, co máte v hlavě zakodováno - pořádně mu jebnete
kumori píše:...profesní sebeobranu KM nebo nějaký RBSD systém.
kumori píše:Ovšem kdo se chce vážně pobavit, nechte si předvést sebeobranu, tak jak ji prezentuje kterýkoliv klub aikido nebo karatedo v CZ, to vážně stojí za to
kumori píše:v tomhle je armáda mnohem lepší než policie, pokud nepotřebuješ jazyka na vytěžení, tak pic pic a je to, nemusíš řešit nějaké poutání atd.
will píše:Judo má výhodu v tom, že v něm získáš cit pro stabilitu, kdy potom můžeš využít efektivně hrubou fyzickou sílu, tudíš s pašíkem můžeš pěkně vytřít podlahu. A někdy ani ta úderovka nefunguje nebo jí nemůžeš použít a pak nastupuje škrcení, a když přivřeš kyslík, tak je i ten největší borec jak beránek, to všechno judo řeší, judo je fakt na tohle dobrý.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků