Radzuslav píše:Upřímně chlapi, jak byste se bránili jako 55 kg, 170 cm sportovně založená dívka, která nedělá žádný BU ani BS?
Pistoli.
Gino píše: Spíš mě zaujalo to "proto vsichni tito instruktori (maji-li to v hlave jeste v poradku) radi, aby obrana odpovidala utoku"... já vždy žil v tom, že obrana musí být aktivnější/agresivnější, než útok, aby útok vůbec odrazila. Nejsem zase takovej borec, abych si mohl dovolit při sebeobraně (někde před barem) začít s útočníkem jen zlehka a postupně, pokud bude třeba, zvyšovat tempo a agresi. To bych nemusel dopadnout dobře. Jak jsi tohle myslel, Jardo?
Jendis píše:Problém je v tom, že ty holky se při výuce bojej i třeba jen zakousnout. Přitom kousání je jedna z nejůčinnějších zbraní ( i u chlapů, mimochodem). Ony si hned vybaví to, že jim do pusy vteče krev atdatd. Prostě blok. Jsou stavěné jinak (psychicky), než chlap. Chlap se zase nezakousne, protože mu to přijde moc slabošské, ženské. Ale je to blbost. Pokud se bojuje "o život", použiješ prostě všechno, na nějaké FP se nehraje.
Jendis píše:Kolegyni mé manželky bil manžel. V afektu ho nakonec bodla nožem do stehna, když jsem s ní mluvil, tak jen řekla, že chtěla, aby přestal, ale nechtěla mu ublížit. A z toho, co jsem se dozvěděl, jí řezal a týral jak nějaké zvíře. Přeze všechno ho prostě zabít nechtěla a i v afektu směřovala obranu tak, aby jej jen zastavila.
Maníkovi jsem trošku "domluvil", zavolal na PČR (to bylo na dýl, nepodala to ona, nechtěli se mnou mluvit a řešit to, až když jsem řekl, že mám celý hovor na diktafonu i se jmény dotyčných (VŽDY chtějte vědět, s kým mluvíte) a že se obrátím na inspekci potom se začalo něco dít ) a dnes už má klid.
Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete.
Radzuslav píše:Dovolím si reagovat.
Nakousl to už Makoto, ženský prostě nemaj koule. Jejich myšlenkové pochody, intuitivní chování, instinkt, první reakce jsou prostě jiné než naše (mužské). Pokud máte omezený čas na trénink konfliktních situací, musíte se naučit vycházet ze znalosti ženských reakcí a pokud se snažíte je předělat na mužského, nebude to fungovat. To je celý problém, když sebeobranu pro ženy učí muži, ne že by to nešlo, ale chvíli to trvá než přijdete na to, proč co funguje nám, ženy nedokáží a jak využít jejich způsobu chování v sebeobraně.
Upřímně chlapi, jak byste se bránili jako 55 kg, 170 cm sportovně založená dívka, která nedělá žádný BU ani BS?
Jendis píše:Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete.
Jednou to stačí. Já třeba nemám problém se rovnou zakousnout rovnou do krku. Už ne. A věř mi, že když se Ti vší silou zahryznu třeba jen do ruky, budeš se v první řadě snažit vyprostit a co vím, bolí i to hodně i přes adrenalinovou vlnu. Vykousnout kus masa......když si ještě "přežvejkneš",hehe......když Tě drží třeba o 20 Kg těžší a o hlavu větší nabuzený hovado......pak jen, v šoku, pronese :" tys mi ukous kus ruky"....ty se s krvavou držkou držkou usměješ a beze slova ho kopneš do pupku......
Jo, já vím, je to nefér, nečestné a nesportovní, ale co byste dělali vy, když nesevřete ruce v pěst......jste, v podstatě, mrzák a nějakej bulík si chce na vás vyhonit?????? A nechce se vám tahat nůž, nebo bouchačka ????
siegfried píše:Makoto: ad ten pripad na firemnim vecirku a tisice podobnych, tam s tebou samozrejme souhlasim. Ja tak nejak celou dobu mluvim o extremu (podchody, parky, cizi silenej ozralej nasilnik apod.), a prirozene predpokladam, ze clovek v min napjatych situacich tomu svoje reseni prizpusobi. Utek/domluva apod. jsou samozrejme vzdycky lepsi, a uz vubec nechapu lidi, co jdou do konfliktu, ackoliv nemusej (nechaj se vyprovokovat, nesnesou kdyz si z nich nekdo dela srandu a podobny malicherny duvody).
Makoto píše:Asi ano...jak to tak ctu, asi jsme doted blbe kousaliJe tezke ukousnout kus ziveho masa? Mas s tim zkusenost? Zkousel jsem kousat do syroveho veproveho a nejak se mi nepodarilo kus vykousnout...svine mela tuhou kuzi
Ruce, nohy, apod....to nam moc nefungovalo (respektive to fungovalo skutecne jako akcelerator nasili)...ale krk, tvar....to je jine kafe, uznavam.
Makoto píše: A jak to udelat si dovolim nechat pro sebe, bo se tu uz vyskytlo dost chytraku, kteri nasosali info, postavili kurz a nemeli kousek cti, aby rekli, na zaklade ceho/koho to maji tak postavene (+ nanestesti tam je pak docela dost taktickych a metodickych chyb).
Makoto píše:K tomu kousani...funguje to pouze jednou jako prekvapujici technika. Pak uz tim manika pouze naserete. Vim z vlastni zkusenosti, kdy se pri sparringu mazeme...ted uz vim, jake to je, kdyz me nekdo kousne a vim, ze me tim jen neskutecne vytoci...u me to tedy funguje jako accelerator nasili...a vsiml jsem si, ze nejsem jediny...aspon u nas v oddile ne![]()
Makoto píše:V pripade zenskych je to pradaoxne nemusime ucit...pokud se nam je podari dotlacit na hranu, pak kousou potvory o106. Z posledniho kurzu Matejovi skoro prokousli kuzu na predlokti a ja mel na rameni perfektni vzorek zubu...
Makoto píše:Jeste me napadlo, malicko OT...zajimave je, ze se malo lidi pozastavuje nad tim, kdyz clovek z bojových sportu uci sebeobranu. A presto tu mame hafo sportovnich klubu nebo tradicnich klubu BU, ktere to delaji. Ale asi by se dost lidi pozastavovalo nad tim, kdyby ulicni rvac ucil sportovni variantu, ze? Nezna poradne pravidla, minimum zkusenosti se sportovnim prostredim, atd. Je to vsak OT...to me napadlo, jak jsem psal tento prispevek.
Makoto píše:Jeste me napadlo, malicko OT...zajimave je, ze se malo lidi pozastavuje nad tim, kdyz clovek z bojových sportu uci sebeobranu. A presto tu mame hafo sportovnich klubu nebo tradicnich klubu BU, ktere to delaji. Ale asi by se dost lidi pozastavovalo nad tim, kdyby ulicni rvac ucil sportovni variantu, ze? Nezna poradne pravidla, minimum zkusenosti se sportovnim prostredim, atd. Je to vsak OT...to me napadlo, jak jsem psal tento prispevek.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 0 návštevníků