utoky na ulici aneb co vse se se deje

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Jian » čtv 11. srp, 2011 20:06

Ono je take dobre vzit v potaz, ze ne vsichni se tady tech akci ucastni kvuli ochrane ZP... tim chci rict, ze obvykle par lidi prijede i kvuli tomu, ze proste hledaji nejaky ten konflikt a na duvodu jim zase az tak moc nezalezi (kdyby to nebylo zrovna tohle, naslo by se neco jineho). Kdyz s nimi mluvis, tak obvykle o te problematice ani vubec nic nevedi. U nekterych je to dano tim, ze jsou proste nezlomne presvedceni o tom, ze jednaji dobre, protoze nekdo jim to tak rekl/naucil je to tak (takove to mladicke nadseni pro boj za spravnou vec, take jsem si tim prosel) a u jinych prave tim, ze je to v postate ani moc nezajima.

Mel jsem ovsem nejednu prilezitost komunikovat i s "tvrdym jadrem" bojovniku za prava zvirat v CR a to uz je skutecne extrem - to jsou lidi, kteri verejne obhajuji ekoterorismus a porusovani zakonu s odkazem na to, ze z historickeho hlediska se spoustu veci prece prokazatelne podarilo zmenit k lepsimu prave "obcanskou neposlusnosti", porusovanim zakonu a nasilim (jako priklad mi uvadeli napr. zruseni otroctvi nebo boj za prava zen), protoze teprve tehdy to nekdo zacal brat vazne... Zcela vazne se me ptali, zda si napriklad myslim, ze treba tunisky nebo egyptsky rezim by padl bez nasili atd... tady jsou uz jakekoliv pokusy o rozumnou argumentaci uplne zbytecne a osobne bych se bohuzel nemohl divit ani tomu, kdyby je nekdo chtel ciste na zaklade jejich nazoru zavrit radeji uz preventivne. :?
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » čtv 11. srp, 2011 20:26

Jian píše:Zcela vazne se me ptali, zda si napriklad myslim, ze treba tunisky nebo egyptsky rezim by padl bez nasili atd...

A co jsi jim, zcela vazne, odpovedel?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » čtv 11. srp, 2011 20:43

Gino: jestli to staci ve strucnosti, tak neco na zpusob ze mam bohuzel velky problem pochopit mysleni lidi, kteri v kazde druhe vete hovori o lasce a ucte k zivotu i o tom jak by nikomu vlastorucne na zivot nesahli (toto uz platilo jen pro nektere z nich), pricemz soucasne otevrene schvaluji, podporuji a obhajuji akce pri kterych chybelo jen malo k tomu aby umreli nevinni lide (napr. kauza Lynn Fairbanksove, pro kterou si aktivisti z ALF nachystali zapalne zarizeni, jenze udelali chybu a omylem ho nainstalovali za dvere jeji 70-ti lete sousedky). Ale bylo by to na dlouho.
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 16. srp, 2011 13:41

http://www.novinky.cz/krimi/241899-opil ... licii.html

Tak to tohle důvěrně znám. Když to není bezďák, somrák, nebo feťák....je to nějakej ožran. Uniforma působí jak červená na bejka.....vůbec nejlepší jsou sobotní a nedělní rána ( tak mezi pátou a sedmou hodinou ranní ) - ty jsou hodně výživný. Samozřejmě ne pokaždé, ale...... :wink: :lol:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 16. srp, 2011 14:22

Teda to je sráč... ale 3 promile a pořád takhle "schopnej", to je co říct...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » úte 16. srp, 2011 17:19

Gino: to bude vysledek dlouhodobe a intenzivniho treningu, take jsem podobnym prochazel. :P
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PyrotechniX » sob 20. srp, 2011 19:50

Zdravím mistry i šunky, jako jsem já :D .
Včera jsem měl menší konflikt v jednom hudebním klubu, byl jsem trošku pod vlivem a tak mi došly nervy a fláknul jsem týpkovi. Potom jsem se začal věnovat dalšímu, který si mě chtěl podat a v tom mě sejmul jeden z zadu do klinče. Vědět že na mě budou 3, asi do toho nejdu, ale pak to tam rozjel bratr (209cm pleška).
S klukama jsem se usmířil a dozvěděl se, že to jsou hokejisti (proto mi docvakl jejich skill) a ten který mě "krotil" zezadu, až jsem viděl hvězdiček jak v evropské unii dělal navíc MMA. A byl o rok mladší.
Nicméně, když mě chytil do klinče, nedařilo se mi jebnout ho hlavou do xichtu, tak jsem se s ním alespoň rozběhl dozadu a rozbil ho o zeď. Nic naplat, stejně mě škrtil dál. Připadalo mi, jako by měl 4 ruce - hlavou jsem ho majznout nemohl, nějak mi i zaklínil nohy (ležel jsem NA něm a oba jsme byli na zádech) a ruce.
Docela bezvýchodná situace. Poraďte mi tedy prosím, co v takovém případě, kdy mě někdo bere takhle zezadu dělat (napadlo mě i prokopnout mu čéšku, ale to bych z něho mohl udělat mrzáka, a přehodit ho přes sebe, když mi zaklínil krk moc nešlo). Jo a rada typu "nenechat se tak chytit" mi bude celkem prd platná, i když dobrá :-).
Předem díky za odpověď :-).

Johannes
PyrotechniX
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Vrozkrokkop » ned 21. srp, 2011 11:50

Je to vlastně blbost, další z řady takových "skorobitek", co mě posledních pár týdnů provází, ale ta včerejší byla docela zajímavá.
Běhal jsem v jednu v noci v parku, už nějakou dobu a najednou na mě nastartovalo nějaký UK, plešatý, pokérovaný, no prostě jasný, že se tam zapomněl, když sledoval západ slunce :lol: Já si akorát sundal brejle a hodil se do gardu, ale borec tam měl kamaráda, který si ho zkrotil a já mohl běžet dál.
Člověk by ale nečekal, že na něj někdo vylítne v takovou hodinu v parku. Tím víc mě překvapilo, že jsem se vůbec nelekl, neměl strach, ale ani adrenalin a hned jednal. Nemám s bitkou vlastně žádné zkušenosti. Lidé si mě většinou nevšímají
Nejprve pokácím strom, zapálím dům a zabiju ženu
Vrozkrokkop
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » ned 21. srp, 2011 14:52

Praha Západ, zápis o přepadení jednoho občana:
....jel jsem po silnici a uviděl slečnu s odstaveným vozem.Kdo by nepomohl ženě v nouzi a tak jsem zastavil a šel se zeptat co potřebuje.Najednou se vyrojilo několik chlapů,dostal jsem po tlamě a chtěli po mě peníze.Protože jsem u sebe téměř žádné neměl a přesvědčil je,že ani žádnými nedisponuji,nechali mě být a odjeli.Prakticky jsem je neviděl a nepamatuji si ani tu slečnu,jak vypadala.Vše bylo moc rychlé....

Trochu se nám tento způsob rozmáhá v našem kraji.Já osobně jsem měl už dvakrát tuto zkušenost za posledních 6měsíců.Poprvé mi to došlo sice pozdě,ale ještě stačilo nevylézt a šlápnout na plyn.Podruhé už jsem jen lehce přibrzdil.Mému tatíkovi se to taky stalo,ale naštěstí tam kromě holky stáli barevní,tak uháněl co to dalo.Zastavit partě barevných spoluobčanů,kteří tvrdí,že v jejich mercedesu došel benzín,může dneska snad jen cizinec,ale když vás vábí bílá holka,tak to už je fakt síla.Za chvilku tady budou řádit piráti jak Somálsku.Tak bacha na to.

PS: nejhorší na tom nejsou ty modřiny a peníze,ale ta atmosféra,kdy si nedovolíte zastavit ve chvíli,kdy ten druhý opravdu pomoc potřebuje.
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » ned 21. srp, 2011 15:39

V Rumburku bylo veselo a objevily se i teleskopy.
http://tn.nova.cz/zpravy/cernakronika/b ... -lidi.html
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » ned 21. srp, 2011 17:37

severin píše:V Rumburku bylo veselo a objevily se i teleskopy.

To je drsný, už by měli konečně povolit odstřel
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » pon 22. srp, 2011 8:27

zipule píše:

Ty jsi asi trochu rasýsta, ne? Gadžové ponížili romské intelektuály, vracející se z koncertu Shizuky Ishikawy tím, že se před nimi ukryli za dveře a aktivně se bránili pokusům o multikulturní sblížení. Následně museli Romové vzhledem k přesile gadžů opustit místo střetu zrychleným krokem, který je možné považovat za druh práce, čímž utrpěli morální újmu. Jeden z Romů byl dokonce přinucen zanechat na místě svůj poctivě nabytý majetek (teleskopický obušek), čímž došlo i k újmě materiální.
Je nepochybné, že pravým viníkem jsou intolerantni jako ty, zcela neschopní vyjít vstříc oprávněným požadavkům našich spolubydlících.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod zipule » pon 22. srp, 2011 11:13

graver píše:
zipule píše:

Ty jsi asi trochu rasýsta, ne?...

Ani bych se nedivil, kdyby se člověk v novinách dočetl něco takovýho..

Zajímalo by mě, co teď jako bude dál? Pár podmínek a spodních hranic trestů, A za pár tejdnů, měsíců, let zmažou někoho dalšího, kterej to už třeba nepřežije...To si vážně někdo může myslet, že takoví lidi se ve vězení polepší?
zipule
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod graver » pon 22. srp, 2011 12:59

Ona to není sranda, chlapi. Já jsem si dovolil malou nadsázku, protože rozhodně nejsem příznivcem multikulti za každou cenu (na jedné straně, ovšem), ale jak se do toho začne tahat rasismus, je to v pr*eli. A dneska je rasismus a dyk ta dyskrymynácyja buzzword jaxviňa. Leckdy zbytečně - rybízek ti začne vařit do baby, ty mu jednu vysadíš a je z toho "rasově motivovaný útok", protože je borec kapku přičmoudlej.
Já jsem roky bydlel na koleji, celej život pracuju s lidma ze všech možných i nemožných končin, ale tohle snad nemaj ani amíci. Na koleji si afroameričané mezi sebou říkali negře, my jim tak říkali taky, oni nám zase "bílá hubo" a všichni jsme chlastali za jeden provaz. Dokud se za rasismus bude považovat oprávněná averze vůči chráněné a protežované skupině "spoluobčanů" bez ohledu na rasu, barvu a etnikum, bude to vždycky průser. Na tom se shoduju i s těmi pár cikánskými kamarády, které mám :roll:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 22. srp, 2011 13:38

graver: tak oni take na ten vyraz (negr) byli puvodne patricne hrdi, v podstate to bylo presne obracene (za urazku povazovali jina osloveni), nicmene ted v nekterych statech USA staci rict nahlas i vtip (ktery si nekdo muze vylozit jako rasistickou narazku) a muzes z toho mit teoreticky problem. Takze mozna bys byl docela prekvapen. Samozrejme ale zalezi hodne na oblasti.

Ja se zase za studii poznal s par muslimy, chodil k nim na caje atd. a i kdyz mezi nimi byli i nekteri... rekneme radikalnejsi jedinci... tak jsem byl mile prekvapen tim, jak se ke me (nejen) chovali - od te doby(a od doby kdy jsem procestoval par muslimskych zemi) take nemam moc rad, kdyz se je vsechny nekdo snazi hazet do jednoho pytle...
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » pon 22. srp, 2011 15:25

On je ten zásadní problém v tom, že určité "statistické skupiny" ze sebe ten jeden pytel dělají samy.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jian » pon 22. srp, 2011 16:16

graver: pokud clovek vychazi z medialnich zprav, tak urcite. :wink: Protoze je proste skutecnosti, ze o urcitych "statickych skupinach" se pise v podstate jen kdyz je zrovna nejaky prusvih. Nepamatuji se ale, ze bych cetl napr. clanek (napsany nemuslimem), ktery by srozumitelne a predevsim objektivne popisoval co je to vlastne ve skutecnosti ten dzihad atd. A samozrejme podobnych prikladu najdes vic - nakonec Tibet se tu uz take parkrat "diskutoval". Jak rikal jeden muj znamy, vetsina konfliktu s pristehovalci je zalozena hlavne na socialnim jiskreni, nikoliv explicitne na odlisnem nabozenstvi/etnicite (to muze byt max. katalyzator).
Jian
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kubus » čtv 25. srp, 2011 9:27

V médiích se píše, že tři hlavní strůjci budou, nebo byli obvinění, znamená to, že ti ostatní z toho vyjdou jen tak, jako by se nic nestalo???
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

poradíte?

Příspěvekod wireen » čtv 22. zář, 2011 10:20

Zdravím. Vzhledem k tomu, že jsem se už párkrát ocitnul v situaci, kdy bylo zapotřebí se bránit a neubránil jsem se a byl okraden, rozhodl jsem se, že je s tím potřeba něco udělat.
Můžete mi tedy někdo poradit a doporučit, kde se zapsat do nějakého kurzu sebeobrany v Ostravě nebo blízkém okolí?
Děkuji
wireen
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: poradíte?

Příspěvekod defendu » čtv 22. zář, 2011 19:36

wireen píše:Zdravím. Vzhledem k tomu, že jsem se už párkrát ocitnul v situaci, kdy bylo zapotřebí se bránit a neubránil jsem se a byl okraden, rozhodl jsem se, že je s tím potřeba něco udělat.
Můžete mi tedy někdo poradit a doporučit, kde se zapsat do nějakého kurzu sebeobrany v Ostravě nebo blízkém okolí?
Děkuji

Zjisti si kde nabírají

http://kraver.cz/

nebo

http://www.kravmaga-fight.cz/

Hodně štěstí :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...