Beh ?

nespecializované diskuzní fórum, zabývající se problematikou bojových umění a sportů obecně

Příspěvekod Makoto » pon 03. říj, 2011 8:13

Pro motivaci: O vikendu jsem v radiu slysel, ze ve Spanelsku je manik, ktery pracuje 8 hodin denne jako kazdy normalni clovek, ale pak...si jde zabehat maraton. Uz to dela vice jak rok KAZDY den. Jeho jmeno je Ricardo Abad a jeho cilem je 500 maratonu v kuse (kazdy den jeden maraton)....

http://en.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Abad

Dobrej manik, co? :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 03. říj, 2011 8:33

Pro maníky nemusíme chodit daleko...

http://sport.idnes.cz/cesky-bezec-byl-p ... letika_rou
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 03. říj, 2011 8:37

makoto: asi fici na nejakych super drogach :D

ucrop: aj tak pekny beh ;) inak ja si meriam tep posledny tyzden kazde rano a vysledky de facto len kopiruju moje subjektivne pocity...

gino: ako povedal josef2 - niekomu to pomoze, niekomu nemusi, niekto ma velke rozdiely v kludovej tf, niekto nie...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pon 03. říj, 2011 9:01

Makoto píše:Pro motivaci: O vikendu jsem v radiu slysel, ze ve Spanelsku je manik, ktery pracuje 8 hodin denne jako kazdy normalni clovek, ale pak...si jde zabehat maraton. Uz to dela vice jak rok KAZDY den. Jeho jmeno je Ricardo Abad a jeho cilem je 500 maratonu v kuse (kazdy den jeden maraton)....

http://en.wikipedia.org/wiki/Ricardo_Abad

Dobrej manik, co? :-)

Hm, zajímavý. Doufám, že si taky najde čas na rodinu...

Zajímal by mě zdravotní dopad takovýhle extrémní zátěže.
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 03. říj, 2011 10:20

cohen píše:ucrop: aj tak pekny beh ;) inak ja si meriam tep posledny tyzden kazde rano a vysledky de facto len kopiruju moje subjektivne pocity...

gino: ako povedal josef2 - niekomu to pomoze, niekomu nemusi, niekto ma velke rozdiely v kludovej tf, niekto nie...

A nekopírují náhodou třeba ty subjektivní pocity právě ty výsledky?....
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » pon 03. říj, 2011 10:30

gino: jaaaj, zeby som si dokazal vsugerovat unavu? neboj, tak zle este na tom fakt nie som ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » pon 03. říj, 2011 15:31

Tento článek jsem našel, když mi tu Ukrop naposledy vyvracel mou úvahu, že pro výkon ve vyšších tepovkách je třeba trénovat hlavně v těchto pásmech... Jo, dřív než děláte závěry, je třeba sehnat dobré info... :)
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod marcelo » pon 03. říj, 2011 16:42

ukropcany píše:Našiel som výborný článok, ktorý pojednáva o tom, prečo behať pomaly - http://www.behy.cz/clanek/2859-proc-je- ... vytrvalost - je to presne to o čo ide. Ak už niekto neverí mne, mohol by týpkovi s časom na maratón 2:35... 8)

..dobry clanok..zasa som o nieco mudrejsi..mozno aj toto bol hlavny dovod mojich permanetnych respiracnych chorob po namahavych treningoch...vseobecna kondicka v prdeli,same anaerobne smrstove kruhace,intervaly atd..spalil som organizmus a imunitu permanentne a nasledne zacarovany kruh : trening-choroba-sebalutovanie a zas dookola to iste ..

..po silovom obdobi idem na rozvoj vseobecnej vytrvalosti kurna

:oops:
Naposledy upravil marcelo dne pon 03. říj, 2011 16:43, celkově upraveno 1
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » pon 03. říj, 2011 19:26

Jasne, za rakovinu plic take nemuzou cigarety, ale lidska tupost...
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 03. říj, 2011 20:34

player píše:Jasne, za rakovinu plic take nemuzou cigarety, ale lidska tupost...

Rakovinu plic maji i nekuraci, takze neni duvod se uklidnovat :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 04. říj, 2011 8:59

ucrop, super clanky...!

eeehm, tutoka tiez od toho isteho autora nieco o tom, kedy a ako zacat trenovat po chorobe.
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/view/39/57/
spomina sa tam aj tepova frekvencia, dovolim si odcitovat jednu vetu: "Ranní klidové TF by se měly vrátit zhruba na úroveň před nemocí, maximálně o jeden až dva tepy výš. Je zajímavé, že jednotlivé dekády tady zřejmě působí jako ostrá hranice – pokud mám normálně 45-48, 49 ještě jde, ale 50 dva dny po sobě není dobře."

To len keby chcel este Gino, alebo ktokolvek rypat do ranneho merania kludovej tf ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » úte 04. říj, 2011 12:04

luen píše:

Takze si projdem par statistik a nebo si priste odpustis to divadlo o nechapavem?
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 04. říj, 2011 12:54

player píše:
luen píše:

Takze si projdem par statistik a nebo si priste odpustis to divadlo o nechapavem?

Fajn pojď do toho.. zajímalo by mě z jaké KLINICKÉ STUDIE vycházíš?
Diky.
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 04. říj, 2011 12:57

player: toto je topic o behani. prispievaj clankami/vlastnymi skusenostami o behu, za/proti behu, ci o kombinacii behania a fajcenia, alebo hoc aj o korculovani, potesime sa vsetci. jizlive poznamky, osobne utoky a podobne zalezitosti si prosim odpusti, nikoho nezaujimaju.

a ked sa pani chcete bavit o rakovine, zalozte si v sekcii OT novy topic, vdakaa. ledaze by sa jednalo o statistiku rakoviny u bezcov...
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod PC » úte 04. říj, 2011 13:04

Cohen&Ucrop: Sorry kluci. :oops:
Ten clanek je super, s malymi modifikacemi, se da vztahnout skoro na vsechny aktivity. ;-) Muzete mi napsat, jak se pocita ta laktatová křivka? Z jakych dat vychází? Diky
Pavel Codl
Chen Taijiquan - Chen Style Practical method
陈式太极拳
www.taijiclub.cz
pavel@taijiclub.cz
+420 602 213 628
PC
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 04. říj, 2011 13:08

cohen... dobře, tak někde někdo píše, že je to ok... mě přijde prostě láteření kvuli tomu, jestli mám 55, nebo 57 jako psycho a už jsme tu taky jednou narazili na tu sugesci - určitě víš, že pocity dokážou zvýšit i srdeční tep, takže když se ráno vzbudíš a říkáš si "bože, snad zase nebudu mít o 2 tepy za minutu víc", tak je docela možný, že budeš :wink: Ale proti gustu, žádnej dyšputát... brát ti ten sporttester z ruky rozhodně nehodlám. Žádnej problém to pro mě není :wink:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josef2 » úte 04. říj, 2011 13:45

PC píše:Cohen&Ucrop: Sorry kluci. :oops:
Ten clanek je super, s malymi modifikacemi, se da vztahnout skoro na vsechny aktivity. ;-) Muzete mi napsat, jak se pocita ta laktatová křivka? Z jakych dat vychází? Diky

laktátová křivka se zjištuje labolatorně, odebírá se krev, zjišťuje se koncentrace laktátu v krvi. Dělají to třeba tady. Tuším, že kdysi o tom psal Makoto. Tož otázka je pro něj, jestli to dává smysl, či zda stačí pro nás hobíky orientace např. dle tepovek?
josef2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » úte 04. říj, 2011 13:55

Gino: samozrejme, ze psychika ma vplyv na tf, ale kazdy snad dokaze casom zistit, ako velmi posobi nanho. Moja psychika je ok ;) U mna tf v priebehu minuleho tyzdna po chorobe dost kolisala, ale mala klesajuci charakter. Lenze ak ma jeden den hodnotu 57, co uz je v zasade u mna skoro ok, a na druhy den skoci na 60, tak je to znamka, ze to este veru ok nie je - a o to slo. Ty si mozno za tym nasiel nieco ine, ale to uz nie je moj problem ;)

A nezda sa mi, ze by O. Vojtechovsky bol clovek, ktory by radil nejake blbosti... nasiel som este jeden jeho clanok o tf a chorobe
http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/content/view/259/31/
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » úte 04. říj, 2011 14:25

cohen, však v klidu... o té diskuzi to tady přece je.
Neříkám, že radí blbosti, zase si nevymýšlej nic, co tak není... o souvislosti nemoci s TF vím sám moc dobře své (poznám na srdci dopředu, že na mě něco leze)... jen to lpění na 55-57 (i když to jsou vlastně už 3 tepy, že) mi přišlo jako zbytečný extrém. To je vše. Nehroťme to dál do krajnosti.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » úte 04. říj, 2011 14:38

gino: sak pohoda ;) asi si to len nevidel v takych suvislostiach, ako ja. ked ti klesa tepovka po chorobe (merane rano) sposobom: ut: 63, st: 67, stv: 62, pi: x, so: 57, ne: 60, po: 58, ut (dnes): 57, tak mi to da isty feedback pri rozhodovani, ci ist, alebo neist trenovat. nic viac, nic menej. pre dnesok som sa rozhodol, ze by mi par TGU a kratsi beh mohlo prospiet. a ci je to naozaj tak, uvidim rano, hehe.

Edit: prospelo ;)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na bojová umění a sporty obecně