posilovat?

tchaj-ťi, čchi-kung, meditace, filosofie, náboženství, kultura...

Moderátor: PC

Příspěvekod Kubus » čtv 20. říj, 2011 19:49

Vyjádřím se pouze k tomuto, zbytek ponechám zkušenějším:

deepdreamer píše: V tomto clanku: http://psychologie.cz/cviceni-s-vlastni-vahou/ pisete ze je dobre cvicit pouze max 45 min, zda se mi to celkem malo (jsem ale laik :) ), rad bych to pojal trochu vic nez jen "just for live", zaroven si ale nechci znicit zdravi, naopak chci byt v co nejlepsim zdravotnim stavu a mit vynikajici fyzicku a silu (a taky se chci ubranit, kdykoli je to mozne), bude tech 45 min stacit?

Jelikož si psal, že je ti 17 tak určitě chodíš ještě do školy kde máte 45 min výuku, zvládáš se celých 45 minut plně soustředit a vnímat co ti povídají?? Se cvičením je to stejný, tělo není schopný vstřebávat donekonečna, proto někdy míň znamená víc.

Regenerace je strašně důležitá součást treninku a hodně často se na ni zapomíná, můžeš makat třeba celej den, ale když k tomu nebudeš odpočívat posun nikdy nebude nějak závratnej, nehledě na zdravotní dopady.
Jakub Simon

Student Practical Hung Kyun - Pavla Macka sifu
Kubus
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod levakbob » čtv 20. říj, 2011 20:23

deepdreamer: nehledej v tom žádné kouzlo, není možné říct, že cvičení v posilovně je špatné nebo dobré, důležitá je pouze správná technika cvičení. Obecně pak platí, že pokud chceš funkční sílu a ne detailně vypracovanej biceps se "správným" sklonem úponů, což má smysl pouze pro soutěže krásy, vybírej tzv. vícekloubové cviky (dřepy, shyby, mrtvoly, různé trhy, tlaky apod.) a vždy dbej na správnou techniku...

Nakonec ale přeci jen doporučim jedno kouzlo: UTFG
levakbob
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Pec » pát 21. říj, 2011 6:11

deepdreamer píše:.... proc ale tedy zapasnici v bojovych sportech neustale cvici sklapovacky?

Tak to tedy nevím, jaké bojové sporty myslíš. Na Systemě se sklapovačky nejedou, na boxu v oddílu kam chodím jich pár je, ale oproti ostatnímu v mizivém množství.
Jestli máš problémy s kyčlí a kolenem, tak si dávej hlavně pořádnš pozor, aby ses hýbal správně. Běhání, tréninky ok, z posilovny časem to, co zjistíš, že potřebuješ.
Naposledy upravil Pec dne pát 21. říj, 2011 9:38, celkově upraveno 1
Pec
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » pát 21. říj, 2011 9:25

deepdreamer: v PS sis odpovedel sam :-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 21. říj, 2011 9:49

for deepdreamer

Posilovnu určitě ano, akorát to chce zkombinovat s tréninkem a během, tak aby to regenerovalo. Ale pozor na to křupání v kloubech, to je špatně !!!!, při cvičení ti v žádném případě v kloubu křupat nesmí a nesmí ani přeskakovat. Jestliže máš při nějakém cviku tyto problémy, tak ho nesmíš cvičit !!!! nebo budeš brzo zralej na endoprotézu. S těmito cviky se bohužel musíš rozloučit, i když tě třeba baví, musíš vybrat takovej cvik, kdy se to křupání neděje. Jinak břihco je nutné cvičit a zase bych to nedramatizoval a vybral bych nějaký co mě baví a obměňoval bych je.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » pát 21. říj, 2011 10:22

díky moc, jinak k tem kloubum. Fakt se musim tem cvikum obloukem vyhnout? Neslo by treba nejak rozumne klouby posilit jinym cvikem a pak se k tem predchozim cvikum (u kterych mi praskalo v kloubech) vratit? PM mi psal ze sem si odpovedel sam, zajimalo by me jestli se to tyka zrovna tohoto :?
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pm » pát 21. říj, 2011 10:34

jinak samozrejme bricho je nutnost cvicit, i kdyz asi jinak nez si lidi mysli, a o to jde. "buchticky"/six pack nerovna se silny jadro. jeste bych dodal, ze clanek na psychologie.cz jsem nepsal ja, je napsany na zaklade interview co se mnou udelali, a komentare k clanku opet nejsou nutne o tom, jak to vidim, ju ;-)

deepdreamer - minimalistickej zacatecnickej program v tebou zminovanem clanku je prave o tom, aby si zvykly klouby, slachy, vazy, upony, a pripravil si telo na nasledujici tezsi cviky - progrese programu ktery vyucuji vede kup od klik adrepu ke kliku na jedne ruce a noze a drepu na jedne noze, viz http://www.kb5.cz/gt5-posilovani-s-vlastni-vahou/

45 minut je max, pokud si nastudujes neco o hormonalni reakci tela na trenink, dozvis se proc. v silovem treninku je intenzita je mnohem dulezitejsi nez objem. muzes dat silovy trenink, co Ti zabere 10 minut sakumprdum, a zlepsujes se. sleduj kb5.cz, tam je infa uz ted hafo, a bude pribyvat, nejen okolo kettlebells, ale siloveho a kondicniho treninku obecne

mas-li v 17 (!) problemy s kyclema a koleny, vykasli se se nabehani, posilovani a thajbox, a dej si to nejdriv do kupy, a pak hura na behani, posilovani a thajbox :-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod will » pát 21. říj, 2011 17:48

for : deepdreamer

Z toho co píšeš je zřejmé, že s těmi klouby není něco v pořádku, v 17 letch by zdravý jedinec o těchto problémech neměl vůbec vědět, a to i kdyby cvičil 5x týdně. Je možné, že vůbec nemáš vrozené fyzické předpoklady, abys cvičil s činkama nebo to může být způsobeno růstem, chce to navštívit ortopeda. Problémy, o kterých píšeš mají lidé po 20 letech tahání želelza. Takže opakuji v kloubu nesmí praskat nebo přeskakovat, s cvikem se musíš rozloučit a o tom, že by ses ke cviku někdy vrátil silně pochybuji, většinou je to napořád, ale nejsem doktor třeba je to růstem, ale o tom pochybuji. Obejít to lze jen tím způsobem, že by si změnil rozsah pohybu, ale to je spíše pro zkušené borce, kteří dokážou cvik kontrolovat nikoliv pro začátečníky. Je třeba si uvědomit, že je ti 17 a do důchodu hódně daleko, takže se nemůžeš odrovnat hned na začátku produktivního života, klouby je třeba chránit. Takže cvičit ano, ale jenom to co nedělá problémy a hlavně kvalitně regenerovat.
will
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 21. říj, 2011 18:28

deepdreamer píše:P.S. Jeste dotaz, obcas me pobolivaji klouby (koleno, kycel), coz me v mem veku desi, da se to nejak lecit? Prejde to vyse zminenym cvicenim a behanim + praktikovanim bojovych umeni a prisunem potrebnych latek pro vyzivu kloubu? Rad bych jeste radu ohledne bolesti kloubu pri posilovani. Konkretne pri pritazich kladky z vrchu me zacnou bolet a krupat ramenni klouby, to asi neni dobre, prejde to casem a ramenni klouby se zpevni? Nebo ne? To same plati i o tricepsovych shybech na hradlech. Jeste jednou dekuju

Obycejne neprispivam, ale tady v ramci tveho zdravi ucinim vyjimku - hlavne proto, ze, jak jsem si vsiml, to jeste nikdo nenapsal.

Je mozne, ze jsi proste krivej; tj. ze mas vadny drzeni tela. Spousta mladych kluku je dneska kriva jak paragraf. A pokud clovek krivej je a nejak zatezuje telo(hlavne cinky, ale klidne i BU), je to casto jako kdyby si na ten kloub nasazoval sam paku.

Podle toho stahovani kladky a shybech na bradlech bych tipnul, ze bys mohl byt shrbenej, mit ramena nahore a vpredu a hlavu vystrcenou dopredu. Tak radsi zkontroluj v zrcadle, jestli se te to tyka :wink:

Protoze jestli jo, tak ti zadna vyziva a zadny cinky na ty problemy nepomuzou...nejdriv se musis narovnat a pak muzes cvicit.
Pokud ses krasne rovnej, tak tenhle post ignoruj :wink:
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 21. říj, 2011 20:39

deepdreamer píše:díky moc, jinak k tem kloubum. Fakt se musim tem cvikum obloukem vyhnout? Neslo by treba nejak rozumne klouby posilit jinym cvikem a pak se k tem predchozim cvikum (u kterych mi praskalo v kloubech) vratit? PM mi psal ze sem si odpovedel sam, zajimalo by me jestli se to tyka zrovna tohoto :?

1) Jak uz tady padlo, nerad se anonymne na netu, ale osobne zajdi nekam, kde ti poradi. Za tou radou mas nejakej konkretni xicht a jmeno, pokud by se casem rada ukazala, jako blbost - mas to s kym resit! Pokud ti na tvem zdravi opravdu zalezi, tak nebud linej zvedni zadek a obejdi si par lidi.

2) Jak uz tady padlo, bolest nemusi byt vzdy indikator nejakeho poskozeni, nemoci a nebo neceho zavadneho - naopak bolest muze byt i pozitivni!

3) Zde najdes rady od kategorie:
nekde te pichlo - tak to asi umiras a v prvni rade se na vse vykasli a pak bez sepsat zavet ... az po to, ze nicit si telo je super chlapska zabava.

4) Pokud cvakani/preskakovani v kloubech neni dano tim, ze se spatne hybes (spatna technika cviku), nebo momentalne treba tim, ze jsi hodne vyrostl a telo se "usazuje" (sam to znam, behem jednech letnich prazdnin jsem vyrostl o 12cm a kolena a dalsi klouby se hned prihlasily o slovo), tak si teprve zajdi k odbornikovi.

5) Je ti 17 a jeste rostes, vyvijis se ... neres tedy velke vahy, cvic primarne s vlastni vahou - az se ti usadi somatotropin, atd ... tak budes zralej na cviceni maximalni sily a pod...
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » pát 21. říj, 2011 22:09

diky za odpoved. Jen bych rad upresnil, ze nezvedam velky vahy, cinky maji s momentalnim poctem kotoucu tak 6Kg, coz je malinka vaha. Jinak valim hlavne kliky (na pestich), drepy, sedy lehy, shyby (podhmat a nadhmat) + beh. Co se tyce kladky, tak se ta bolest projevuje u vah nad 3-4Kg. Nevim proc, ale ty ramenni klouby jakoby moc silne nedrzi u sebe, nevim jak to popsat, je to jako kdyby se ty ramena chteli vykloubit. Pokud ale provadim cviky na hrazde, tak nic takovyho nepocituji. Co se tyce kolen, tak ty me naposledy bolely loni, kdyz sem vybihal schody tak jsem citil takovou bodavou bolest (jen zajimavost, tu bolest pocituji hlavne v obdobi, kdy necvicim a hlavne sedim pred pc). Jinak urcite s tim pujdu za doktorkou, jen doufam ze mi nerekne neco typu: "necvic, namazej si klouby voltarenem emulgelem a HLAVNE nebehej". To ji poslu nekam. :P
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod frajerKokoMihule » pát 21. říj, 2011 22:58

deepdreamer píše:diky za odpoved. Jen bych rad upresnil, ze nezvedam velky vahy....

A na to, jestli nechodis jak gorila, ses nekouknul, co? ;-) Nu coz, tvoje zdravi, tvoje telo.
frajerKokoMihule
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » sob 22. říj, 2011 8:17

predtim nez sem zacal chodit do posilky sem se hrbil. Od ty doby se snazim chodit vzprimene a celkem se mi to dari. Ale musim zminit ze hodne vysedavam pred pc a hodne castokrat nesedim zrovna ve zdravotne zpusobile poloze. No, nebudu chodit kolem horke kase, rozvalim se na zidli jak jen to de. Levou nohu zkrivim jako bych chtel sedet v turku a zastrcim ji pod pravou, kterou mam volne z zidle a takto sedim i 2 hodiny. Studuju IT a sem it nadsenec uz od utlyho detstvi, takze vysedavam pred pc cely svi detstvi :twisted: Pred rokem jsem mel navic zidli, ktera mi nedovolovala sedet vzprimene, musel jsem na ni tedy sedet v poloze ktera pripominala spis neco mezi sezenim a lezenim. Tohle sem mel asi zminit hned prvne... :roll: Nevim jestli by se tohle zdravotne spatny sezenim to projevilo v tak brzkym veku, ale kazdej sme jinej
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » sob 22. říj, 2011 9:32

kup si ke kompu klekačku ... tyhle židle mám moc rád

něco takového :

http://www.atan.cz/klekaci-zidle/
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 22. říj, 2011 16:06

deepdreamer: mozno by si mal tie ramena ponatahovat pred a po cviceni, napr zapriet sa laktami do zarubni a zatlacit dopredu... potom vystriet ruky nad hlavou, zapriet sa do hornej zarubne a zatlacit... a podobne veci, mne osobne to velmi pomaha. skus skocit niekam na jogu, tam maju slusne vychytavky na mobilitu ramien... alebo trosku pocvicit s kettlebellom...

s ramennymi klbami som maval problemy tiez, ale spravne posilnovanie a strecing dokazali zazraky 8)
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod deepdreamer » sob 22. říj, 2011 18:25

dikec vsem za odpovedi. Chci se jen zeptat, pm rikal jsi ze bricho by se melo posilovat, ale jinak nez si vetsina lidi mysli. Prozradil by jsi mi jak? :)
deepdreamer
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cohen » sob 22. říj, 2011 19:24

deepdreamer píše:dikec vsem za odpovedi. Chci se jen zeptat, pm rikal jsi ze bricho by se melo posilovat, ale jinak nez si vetsina lidi mysli. Prozradil by jsi mi jak? :)

ja cvicim uz len toto
http://www.youtube.com/watch?v=43Qvf8Lx ... re=related
dolezite je, aby si sa pri tom nelamal v krizoch a mal spevneny chrbat. ale pokial neurobis 25 sklapaciek vkuse, tak ti ani neodporucam s tym zacinat.
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cohen » sob 22. říj, 2011 22:34

tak sa nam chlapci z kettlebell.sk rozbehli aj v crossfite :) pjekne videjka...

http://www.extraround.cz/cs/clanek/ohle ... li?cid=617

http://vimeo.com/30868450
cohen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » ned 23. říj, 2011 11:59

cohen píše:tak sa nam chlapci z kettlebell.sk rozbehli aj v crossfite :) pjekne videjka...

http://www.extraround.cz/cs/clanek/ohle ... li?cid=617

http://vimeo.com/30868450

..klobuk dole..je to super ze sa zlepsuju a idu dopredu.. :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 23. říj, 2011 19:12

parada!
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na posilování, relaxace, zdraví, duchovní rozvoj